DVS B1 laat zich na een prima eerste speelhelft alsnog in de luren leggen door een counterend BFC B1!

DVS'33 Ermelo JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie B

29 november 2014 12:15

Hardeman, T.

Afgelopen zaterdag was DVS’33 Ermelo B1 te gast bij het Bussumse BFC B1 en lange tijd zag het er naar uit dat de Ermelose formatie de winst mee naar huis zou nemen. In de eerste helft speelde DVS B1 bij vlagen uitstekend maar in de tweede helft groef gastheer BFC B1 zich aardig in en zag middels haar levensgevaarlijke counter alsnog kans de driepunter in Bussum te houden, Een harde voetballes voor DVS B1. Een impressie…

Perfect begin van DVS B1
DVS’33 Ermelo B1 begon afgelopen zaterdag uitstekend aan haar uitwedstrijd tegen BFC B1, de spelersgroep van Jos Dekker, Bert Meiling en Jan Berger zette goed druk en BFC B1 kwam niet aan voetballen toe. In de 7e speelminuut gooide Jelle snel in en Mathijs van Dusschoten nam de bal goed mee en wrrd vervolgens onderuit gehaald en scheidsrechter Dhr. T. Hardeman  wees resoluut naar de penaltystip, Brecht Buiter  weet de toegekende strafschop feilloos in te schieten en dat betekende een 0-1 voorsprong voor de Ermelose formatie!

Grotere voorsprong voor DVS B1…
Daarna nog kansen voor ondermeer Mathijs van Dusschoten maar zijn schot werd geblokt, ook krijgt DVS B1 nog een vrije trap toegewezen maar Brecht Buiter schoot helaas de bal hoog over.

In de 13 speelminuut speelt Hamit Dogru Ronald Lok goed vrij en Ronald schoot vervolgens koeltjes de 0-2 binnen. Op dat moment waren de boys van Jos, Bert en Jan heer en meester en speelde DVS B1 uitstekend voetbal.

BFC B1 weet terug te komen
In de 17e minuut even niet goed ingrijpen vanaf de zijkant en de voorzet van BFC B1 en een niet goed staande DVS organisatie en de Bussumse aansluitingstreffer is een feit, 1-2!
Zo ronde de18e speelminuut wil Jelle  een derde tegenstander uitspelen, raakt vervolgens de bal kwijt en dan een Hamit Dogru die wil corrigeren maar helaas te kort terug speelt en Thom die dan pechvol tegen de BFC spits aanschiet en de bal rolt het Ermelose doel in, 2-2.

Kansen en DVS weer op voorsprong!
DVS B1 heeft het in die wedstrijdfase even moeilijk maar men weet het toch weer op te pakken en we krijgen  bovendien weer kansen. Zo ronde de 25e minuut ziet het publiek een voorzet van Mathijs van Dusschoten, de BFC B1 keeper laat los en Ronald Lok tikt de bal net naast het BFC doel. Onze gastheer komt met de schrik vrij. In de 34e minuut krijgt Danny Lubbersen een vrije trap te nemen en de BFC B1 keeper weet moeizaam de inzet van Danny te pakken te krijgen.

In de 37e minuut weet DVS B1 heel goed druk zetten en vanuit de verovering van de bal speelt Brecht Buiter vervolgens Mathijs van Dusschoten aan en die rond  heel fraai af en dat betekent opnieuw een Ermelose  voorsprong oftewel 2-3!

Dodelijke counters funest!
In de 2e speelhelft gaat BFC B1 zich helemaal in laten zakken tot op de eigen helft. De Ermelose formatie kan de bal rustig rond spelen zoals dat ook was aangegeven maar we verliezen kennelijk het geduld en kiezen de lange bal en vanuit de omschakeling worden we vier keer eruit gecounterd en aan het eind van de ze wedstrijd staat er dan 6-3 voor BFC B1 op het wedstrijdformulier. Kortom, DVS B1 is helaas in de 2e helft door de ondergrens gezakt en vanuit de omschakeling geslacht omdat we niet als collectief hebben verdedigd. Op zaterdag 6 december speelt DVS B1 wederom een uitduel. Nu is men te gast bij Lelystad’67 B1. Aanvang 14:30 uur. Zie verder over een paar dagen de komende voorbeschouwingen. Met dank aan de wedstrijdcorrespondent van DVS B1!