DVS 2 bekert verder na bekerresultaat tegen VVOG 2

15 november 2014 11:30

Petersen, E.J.

Man off the Match:
Dennis Sietsma.

Afgelopen zaterdag was er het bekerduel tussen het tweede elftal van DVS’33 Ermelo en de reserves van VVOG. Het werd m.i. een bekerduel met twee gezichten. Een goede eerste helft werd afgewisseld door een magere tweede helft. Daar waar DVS 2 in de eerste speelhelft leek af te gaan stevenen op een ruime thuiszege bleef de doelpuntenteller ineens steken op 3-0 en zag VVOG 2 dan toch nog kans zich terug in de wedstrijd te spelen. VVOG 2 rook in de slotfase van deze bekerwedstrijd zelfs nog kansen op een eventuele gelijkmaker maar die bleef gelukkig uit voor de thuisploeg. Een puike redding van de DVS goalie Marco Remmelts en een manmoedig optreden van de ingevallen DVS A1 speler Walter Bossenbroek voorkwam een mogelijk uitzicht op penalty’s. Een verslag…

Makkelijk gescoord
Daar waar de laatste tijd scoren een precaire zaak leek te gaan worden voor DVS 2 vielen afgelopen zaterdag gedurende de eerste vijfenveertig minuten drie Ermelose treffers als rijpe appels van de bomen. Bovendien ook nog eens hele fraaie treffers met in de hoofdrol ondermeer Yordi Grovenstein en Michael Musa. Daar waar het simpelweg wachten was op een vierde en definitieve Ermelose treffer bleef die om raadselachtige redenen uit en kreeg VVOG 2 alsnog de mogelijkheid om iets terug te doen, sterker nog om heel dicht aan een eventuele allesbeslissende penaltyreeks te komen. Dat bleef de Ermelose formatie gelukkig bespaard.

DVS 2 goed van start
In de startfase was er dat schot op doel van Isa Kiziler en een fractie later was het verdediger Dennis Sietsma die Yordi Grovenstein op avontuur stuurde. Een Yordi Grovenstijn die mocht terugzien op een uitstekende eerste helft en ook in de tweede helft de gevaarlijkste aanvaller van DVS 2 was. Het trio Isa Kiziler, Michael Musa en Yordi Grovenstein legde een leuke aanval op de kunstgrasmat neer maar VVOG 2 wist een treffer te voorkomen. Bij een uitbraak van VVOG 2 was het Brandon Karangwa die om 11:38 uur de bal wist te ruimen. Ook een schot op doel van VVOG werd een prooi voor de DVS goalie Marco Remmelts.

DVS 2 op voorsprong
Om 11:49 uur klopte Lars van Wetering heftig op de poort van VVOG 2; Lars van Wetering liet een pegel op het doel van VVOG 2 los van zeker 30 meter afstand. De Harderwijker goalie wist de inzet van Lars onschadelijk te maken. Drie minuten later was het wel raak. Het was Dennis Sietsma die aan de basis van de Ermelose openingstreffer stond; hij zette het duo Yordi Grovenstein en Michael Musa aan het werk en de puike assist van Yordi mondde uiteindelijk uit in een fraaie kopbal van Michael Musa en dat betekende om 19:52 uur een 1-0 Ermelose voorsprong.

Isa Kiziler vergroot voorsprong
Niet lang daarna die fraaie actie van Job Kuijpers die zijn maatje Isa Kiziler weet te bereiken? Maar waarom nou die passeerbeweging van Isa? Gewoon voorzetten die bal! Laten we het op de frivole jeugdigheid van Isa Kiziler houden…Daarna enige druk van VVOG 2. Twee Harderwijker corners leveren niets op door ingrijpen van Brandon Karangwa en Peter v.d. Horst. Diezelfde Peter v.d. Horst en Dennis Sietsma zetten maar weer eens aan en het is opnieuw Yordi Grovenstein die nu zijn teammaat Isa Kiziler in stelling weet te brengen en in de 28 minuut van de wedstrijd weet Isa de thuisploeg heel beheerst op 2-0 te brengen.

VVOG 2 doet iets terug
Zes minuten later weet het treintje Nick Dobbenberg, Peter v.d. Horst, Isa Kiziler en Michael Musa VVOG 2 in het grote geheel kopje onder te laten gaan…Michael Musa scoort in de 34e minuut 3-0 voor DVS 2! Pakweg zestig seconden later bijna een herhaling van zetten en nu zijn Ramazan Leebeek, Yordi Grovenstein en Lars van Wetering bijna succesvol. Lars kreeg er net zijn voet niet goed tegenaan anders was het zeker 4-0 voor de manschappen van Martijn Kuis en Leo van Dijk geweest. Uit het niets weet VVOG 2 een minuutje later middels een heel mooi doelpunt iets terug te doen en dat betekent 3-1!

Even wat commotie…

DVS 2 is het dan heel eventjes een moment kwijt en nu moet zelfs Ramazan Leebeek zijn defensie te hulp komen. Zo bijna tegen het einde van de eerste helft wordt Isa Kiziler onderuit gehaald op het randje van het zestienmetergebied en opnieuw laat de scheidsrechter het bij wat waarschuwingen en en vermanende vinger. DVS 2 trainer/coach Martijn Kuis heft even verbaal zijn stem en dat komt hem op een reprimande van de dienstdoende scheidsrechter te staan. De rust gaat in met een 3-1 Ermelose voorsprong.

Matige tweede helft
De tweede helft is geen schim van de eerste helft. Er is veel balverlies, het tempo ligt trager, de eindpass is slordig en de boel sluit niet voldoende aan. Ineens weet DVS 2 dit duel niet meer te controleren, de ruime voorsprong te consolideren. Yordi Grovenstein blijft als enige in die tweede helft nog een beetje overeind en hij heeft de scheidsrechter bepaald niet mee als hij op het randje van de zestien onderuit gaat; de zoveelste overtreding van dit bekerduel. Lars van Wetering zien we nog een vrije trap in de handen van de VVOG doelman trappen. In de 16 minuut van de tweede helft zien we Mohamed Elsobki ingebracht voor Isa Kiziler.

DVS A1 speler Walter Bossenbroek valt in…
Bij een leuke actie geeft Ramazan Leebeek de bal net even wat teveel vaart mee en moet VVOG 2 op een gegeven moment Michael Musa met drie man stuiten en even later is het VVOG 2 dat dan twee keer wat aandringt, de Ermelose defensie weet de boel dan nog te klaren te klaren maar de supporters op de tribune voelen gewoon dat er nog iets in de lucht hangt. Een vrije trap van VVOG scheert maar net over de Ermelose kruising en een minuut of wat later legt Ramazan Leebeek heel veel gevoel in een Ermelose corner maar niemand van DVS weet er echter zijn voordeel mee te doen de keeper van VVOG weet de bal weg te werken. In de 39e minuut van de tweede helft draaft de DVS A1 speler Walter Bossenbroek op voor een invalbeurt en Ramazan Leebeek wordt naar de kant gehaald. Job Kuijpers en Yordi Grovenstijn hebben samen nog een gevaarlijke actie in huis maar VVOG 2 weet stand te houden en dringt in de slotfase nog een tweetal keren gevaarlijk aan.

Maar het is eerst Walter Bossenbroek die manhaftig de bal weet weg te werken en iets later is het de DVS goalie Marco Remelts die met een geweldige save een mogelijke gelijkmaker van VVOG 2 weet te voorkomen. Niet lang daarna, het is dan 13:29 uur fluit de dienstdoende scheidsrechter het bekerduel ten einde. DVS 2 bekert verder na de derby tegen VVOG 2.

Blessures en een pittige schorsing
DVS 2 mocht terugzien op een goede eerste helft en op een mindere tweede helft. VVOG 2 had het tij een beetje mee omdat die vierde Ermelose treffer uitbleef. In die tweede helft vergat DVS 2 in mijn ogen simpelweg voetbal te spelen en ging men mee op het niveau van VVOG en daardoor mochten onze Harderwijkse gasten alsnog een beetje hoop hebben op een eventuele strafschoppenserie. Maar zover liet DVS 2 het echter niet komen. Een DVS 2 dat het afgelopen zaterdag o.a. moest stellen zonder een Milan v.d. Maaten (geblesseerde pols), Maurizio Sleurink (gekneusde enkel) en Sven Pul (herstellende van een goed verlopen kijkoperatie aan zijn knie). Ook Jan v.d. Wolf werkt nog altijd aan zijn comeback. Floris Groenewold liep tegen een schorsing van maar liefst vier wedstrijden op na een overtreding die hij begaan had tegen de reserves van AZSV. Een wel heel zware straf die in geen enkele verhouding staat tot datgene wat hem destijds overkwam. Ik vind twee duels veel meer op zijn plaats, maar ja wie ben ik?

Walter, Yordi en Michael
Walter Bossenbroek viel afgelopen zaterdag heel verdienstelijk in en ik genoot die eerste helft van Yordi Grovenstein en Michael Musa. Komende zaterdag wacht DVS 2 een uitduel naar de reserves van Excelcior’31 in Rijssen. Ik verwijs u graag naar de komende voorbeschouwingen.