13 december 2014 11:30

Bosch, E.

Man off the Match:
Floris Goenewold.

Op zaterdag 13 december trad het tweede elftal thuis aan tegen de buren uit Harderwijk. Dit affiche stond ook enkele weken eerder op het programma, een bekerwedstrijd die resulteerde in een 3-2 overwinning. Deze wedstrijd gaf DVS bijna een veilig lijkende voorsprong uit handen maar werd met hangen en wurgen de overwinning over de streep getrokken. Trainersduo Martijn Kuis en Leo van Dijk hoopten dat de jonge groep lering uit de vorige ontmoeting zou hebben getrokken en de wedstrijd eerder zouden beslissen om zo de tegenstander geen uitzicht op een goed resultaat te bieden.

Er werd gestart met Mohamed Elsobky die het mocht laten zien in de spits. Verder was er onder andere een plek ingeruimd voor de youngsters uit de A-selectie Milan van der Maaten, Ramazan Leebeek en Michael Musa. Marco Remmelts stond ditmaal tussen de palen en zou tijdens de wedstrijd laten zien dat hij niet alleen op de lijn een gedegen keeper is maar ook prima verder van zijn doel kan verdedigen. Op de bank was naast Brandon Karangwa ,Isa Kisiler en de lichtgeblesseerde Marnix Groenewold een plek ingeruimd voor Lars Dekker, die over kwam vanuit de A1.

Ditmaal werd er niet zoals gebruikelijk aangetreden op het hoofdveld maar op veld 6. Een iets kleiner veld wat VVOG in de kaart zou moeten spelen, aangezien zij graag de strijd aangaan en DVS hier nog wel eens moeite mee heeft. Het eerste half uur liet enkele kansen zien voor DVS, waar aan de andere kant van het veld VVOG geen vuist kon maken. In de 8e minuut werd Mo diepgestuurd door Milan, maar hij kon net op tijd gestuit worden door een centrale verdediger. Een kwartier later was er een mooie vrije trap van Lars van Wetering die door de keeper van VVOG tot corner werd verwerkt. Hierna was het Ramazan die een schot in de handen van de keeper zag verdwijnen.

Precies na een half uur spelen kwam DVS 2 op een verdiende 1-0 voorsprong. Nadat VVOG probeerde om een aanval op te zetten verovert DVS op het middenveld de bal. Via Mo en een diepe bal van Ramazan wordt Musa vrij voor de keeper gezet. Zijn eerste inzet wordt nog geblokt maar komt weer voor zijn voeten terecht, waarna hij de rebound in een leeg doel kan werken. Een uitbreiding van de score laat niet lang op zich wachten. Het is namelijk een kleine 2 minuten later dat Peter van der Horst met een sliding de bal weet te ruimen na een foute pass van Milan. Zijn wilde trap komt precies in de loop van Lars. Lars snijdt met de bal aan zijn voet naar binnen en schiet van een meter of 20 de bal met een prachtige boog in de verre bovenhoek. 2-0. Zo zit DVS wederom op rozen tegen VVOG.

De tegenstander reageert op de achterstand en weet zelfs een poging op doel te ondernemen door middel van een kopbal bij de 2e paal. Gelukkig is daar Nick Dobbenberg die zijn doelman op de lijn te hulp schiet. Enkele momenten later is het Job Kuipers die een gevaarlijk schot binnen de eigen 16 blokt met een tackle. Mede door deze verdedigende ingrepen stijgt het moraal en geloof in eigen kunnen en gaat DVS verder met aanvallen. 5 minuten voor de rust resulteert dit in de 3-0. Floris Groenewold stapt goed in en weet een pass van VVOG te onderscheppen. Hij zet hierna gelijk een aanval op door Musa aan de zijlijn te bedienen. Musa snelt vervolgens langs zijn man en geeft strak voor, waarna Mo bij de 1e paal voor zijn man komt en binnenwerkt. Mooi ook dat de hardwerkende Mo met deze goal op het scoreformulier terecht komt. Helaas weet hij enkele minuten later net niet een 2e doelpunt te maken omdat hij een teenlengte tekort komt om een voorzet van Musa binnen te werken.

In de blessuretijd van de eerste helft is het Marco die goed zijn goal uitkomt na een te korte terugspeelbal van Nick. Hij weet met zijn voet de aanvaller van VVOG te stuiten, waarna de scheids fluit voor het rustsignaal.

VVOG komt na rust duidelijk getergd uit de kleedkamer, maar weet dit niet naar het spel op het veld te vertalen. Anders dan het onderuit schoffelen, schoppen en beuken van DVS-ers weten zij niet te bewerkstelligen. DVS blijft combineren en weet in de 63e minuut de marge nog verder uit te breiden. De 4-0 is wederom een mooie aanval die na voorbereidend werk van Milan en Musa door Lars wordt binnengelopen. Ook Martijn is blij met de goal en laat dit onder andere zien door enkele karatemoves, welke hij waarschijnlijk ooit op tv bij Louis van Gaal heeft gezien.

Even later is het Nick die opeens naar voren is gestormd met de intentie om ook een doelpunt te maken. Hij schiet de bal vanaf een mooie positie helaas jammerlijk tegen Mo op. De tegenstoot van VVOG levert een corner op. Na deze matige corner weet DVS snel te counteren en kan Mo vanaf eigen helft alleen op de keeper afgaan. Helaas heeft hij net te lang nodig en wordt hij van de bal gelopen. Om nog wat extra energie in de wedstrijd te leggen komt Brandon in het veld voor Job en Isa voor Mo. Ook VVOG heeft nog plannen want zij brengen een grote spits in, die als targetman moet gaan dienen.

Deze nummer 9 krijgt niet lang na zijn entree een grote kans, maar zijn volley gaat ruim naast, wat tot hoongelach bij enkele hem bekende DVS-ers leidt. In de 82e minuut is het Lars Dekker die in het veld komt voor Peter en daarmee zijn debuut in het seniorenvoetbal maakt. Hij ziet dat zijn naamgenoot even later bijna een assist te pakken heeft, ware het niet dat het schot van Musa over gaat. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd krijgt Ramazan nog 3 mogelijkheden, maar allen treffen geen doel. Ook weet Marco zich nog te onderscheiden door een kopbal van de nummer 9 stijlvol uit zijn doel te duiken.

Na 6 minuten blessuretijd, mede door het uitvallen van de grens van VVOG met steken op de borst, vindt de scheidsrechter het welletjes geweest en fluit hij voor het einde van de wedstrijd. DVS pakt zo een comfortabele zege tegen de ‘groenen’ en weet zich verzekerd van een plek in de middenmoot. De afstand tot de gevaarlijke plekken op de ranglijst is 6 punten en de afstand tot de kopgroep is even zo groot. DVS weet zich zo na de eerste competitiehelft genoodzaakt tot achtervolgen. Het spel was over het algemeen goed, maar men weet zich in de wedstrijden tegen de topploegen (nog) niet te belonen.

Volgende week staat er een bekerwedstrijd op het programma tegen de reserves van asv Dronten. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de polder en zal het sluitstuk van het jaar 2014 betekenen.