ZA. 21-02-2015 IJSSELMEERVOGELS A1 – DVS’33 A1 1 - 0 (0 – 0)

21 februari 2015 12:15

Lankreijer, M.W.

ZA. 21-02-2015           IJSSELMEERVOGELS A1 – DVS’33 A1       1 - 0   (0 – 0)

competitiewedstrijd

Op deze regenachtige dag trad DVS’33 aan tegen de nr.2 in de competitie IJsselmeervogels A1. Dat DVS’33 zo snel mogelijk uit de nacompetitie-zone wil komen en de ploeg zich goed ontwikkelt, is duidelijk zichtbaar. De ploeg gaat wekelijks beter spelen, trainen zeer gericht en hebben een veeleisende staf. Overigens kon DVS’33 deze dag nog niet beschikken over de geblesseerde spelers Jop Heinen, Lars Dekker en Yvar van de Kraats. Verder was de ploeg compleet. DVS’33 verdiende vandaag de overwinning, maar helaas blijft voetbal en rare sport en is niet altijd het team de winnaar die dat het meeste verdient. Echter bij DVS’33 is inmiddels wel het besef dat het voor niemand onder hoeft te doen als de absolute wil om te winnen aanwezig is. Komende weken kan er weleens iets heel moois ontstaan. Het werken op hoog divisie-niveau is het mooiste wat er is, aldus de trainer.

Zaterdag 21 februari speelt DVS’33 A1 de competitiewedstrijd thuis tegen Flevo Boys A1. De wedstrijd begint om 14.30uur.

Hierbij het verslag van IJsselmeervogels:

A1 zwijnt tegen DVS'33

Na een carnavalsweekend vrij te hebben gehad stond voor de rooie equipe de terugwedstrijd tegen DVS'33 uit Ermelo op het programma op speeldag 14 in de 3e Divisie A. Uit werd een goede 1-5 zege geboekt. Destijds had de wedstrijd ook in 4-8 kunnen eindigen maar door uitstekend keeperswerk van Bram werd toen een grote uitslag neergezet. Na 90 minuten kei hard werken werden dit maal wederom 3 punten in de tas gestopt door met het kleins mogelijke verschil te winnen (1-0) maar dat moest wel van heel diep komen bij de Vogels.

Het weekendje rust was wellicht voor de Rooie achteraf gezien geen slimme beslissing. Een matige trainingsweek werd tegen DVS opgevolgd met een hele matte vertoning waarbij de Vogels de gelukkige winnaar werd. De Ermeloers zakte in, lieten de bal bij IJsselmeervogels en maakte op het middenveld koppeltjes. Tel hierbij op dat de Ermeloers heel veel strijd ten toneel stelde waardoor de Vogels met name op het middenveld geen duimbreedte ruimte werd gegund.

Het waren de ingrediënten voor een foutenfestival in de eerste helft. Te veel moeilijke crosspasses, zwakke ziekenhuisballen en loodrechte ballen waaruit balverlies werd geleden zorgde ervoor dat de Vogels geen rustmomenten konden inbouwen in hun spel. Met veel naar binnentrekkende buitenspelers en in elkaar schuivende linies wisten de Vogels niet de ruimte op de flanken te bespelen maar verloor het continue de bal in het geven van steekballen in een trechter van Geel, zwart, rood en witte spelersmassa.

Waar IJsselmeervogels veel verkeerde keuzes maakte in balbezit waren het de counterende DVS'ers in de tegenstoot het gevaarlijkst. In het eerste halfuur creëerden de nummer 10 van de ranglijst 3 grote kansen waarbij de Ermelose ploeg zichzelf vergat te belonen met een verdiende voorsprong. Het laatste kwartier van de eerste helft werden minder onnodige fouten gemaakt en creërende ook de Vogels 2 goede kansen. Uit een corner werd de bal van de doellijn gehaald bij de 2e paal en van dichtbij schoot Justin de bal over.

In de rust werd gehamerd op de opbouw over de flanken. De bal over de grond snel verdelen van de centrale naar de buitenspelers op de eigen kant waar de veldbezetting zo groot mogelijk gehouden diende te worden. Met buitenspelers geplakt aan de lijn werden zodoende niet alleen de ruimte beter benut maar zou de ploeg ook rustmomenten creëren in de opbouw. De tweede helft lukte dit aardig. DVS'33 wist de tweede helft slechte enkele kansen te creëren uit buitenspelsituaties. Althans daar waren het uitpubliek en de scheidsrechter een tweemaal het niet mee eens waardoor de Geel/zwarte formatie door mocht. Door goed bijsluiten van onze defensie leverde het uiteindelijk geen doelpogingen op en werden ook die aanvallen vroegtijdig verstoord.. De DVS ploeg bleef keihard werken voor een punt maar ook daar begonnen de minuten halverwege de tweede helft conditioneel te tellen. IJsselmeervogels was de 2e helft op jacht naar overwinning waarbij de ruimtes steeds groter werden en hoewel er nog veel slordigheden in het spel zaten was de beleving om de driepunter op de Westmaat te houden prima te noemen.

Met het invallen van Nassim en Daniel werden daarnaast ook balvaste spelers in de voorhoede binnen de lijnen gebracht en met de individuele acties van de B1 creatieveling werden de Vogels steeds dreigender. Zo wist Argjend een uitstekende bal van Nassim van dichtbij niet binnen te werken. Ook vanaf de andere kant lukte Daniel dit niet nadat Justin was doorgebroken. De druk op het doel van DVS nam aanzienlijk toe naarmate de klok verder tikte en ook een tweetal strafschopsituaties werden niet als dusdanig beoordeeld door de leidsman.

Toch zou het zeer belangrijke momentje komen. Na een penalty situatie wilde de doelman de bal snel naar voren schieten maar maakte hierbij hands door met bal en al zich buiten de 16 te bevinden. Op het oog een Hollands poldermodel. Geen strafschop wel een kansrijke vrije trap. Met Thijs achter de bal zeker een kansrijke situatie gezien zijn begaafde traptechniek. Dat het vechtduel tussen beide teams door een van richting veranderde vrije trap werd beslist paste misschien wel goed bij de wedstrijd. Veel strijd, veel fouten en slordigheden werd beslist door een tollende bal in de 70e minuut die gelukkig voor de rooie in de verre hoek binnenviel.

Na de treffer probeerde de tegenstander nog hoogdruk te spelen maar de energie die in de eerste 70 minuten ingezet waren zorgde voor een lege tank bij onze gasten. De Ermeloers waren njet instaat een vuist te maken tegen de oerdegelijke defensie van IJsselmeervogels welke weer de 0 wisten te houden en daarmee de fundering vormen van het succes van onze ploeg. Zonde was het dan ook dat Ron een gele kaart incasseerde voor praten.

Na 90 minuten werd afgefloten en bleken de Vogels deze middag het meest gelukkig te zijn. Beide teams creëerden een 5-tal goede kansen waarvan er 1 in het juiste doel terecht kwam. De Ermeloers zullen met deze speelwijze en het tentoongestelde inzet nog voldoende punten gaan pakken om zich veilig te spelen in het resterende deel van de competitie. IJsselmeervogels houdt door de overwinning de druk op ketel bij Hercules (2e periode) en Kon. HFC (stand). Volgende week spelen de Vogels uit bij KFC om het ongebruikelijk en bijna asociale tijdstip van 16.30 uur. Het is het laatste duel van de 2e periode. Bij een overwinning maken de Rooie een goede kans deze papieren prijs te winnen en zich te verzekeren van nacompetitie voetbal in Mei. Tevens staat de topper Hercules - Kon. HFC op het programma. Bij een overwinning zullen de Vogels dus hoe dan ook goede zaken doen voor de periode en/of algemene stand.