ZA. 28-02-2015 DVS’33 A1 – FLEVO BOYS A1 4 - 1 (1 – 0)

Michel, R.

ZA. 28-02-2015           DVS’33 A1 – FLEVO BOYS A1       4 - 1   (1 – 0)

competitiewedstrijd

Voor beide ploegen stond er vandaag een zeer belangrijke ontmoeting op het programma, want beide ploegen hebben de punten hard nodig om zich in de veilige regionen te nestelen in de competitie.

DVS’33 A1 kan nog altijd niet beschikken over Jop Heinen, Lars Dekker en Yvar van de Kraats (allen geblesseerd) en daar kwam afgelopen week ook Max Schimmel nog eens bij. Overigens hebben de eerste twee inmiddels de hersteltraining hervat en sluiten zij komende week weer aan bij de groepstraining.

DVS’33 startte de wedstrijd moeizaam. Het speelde wel goed in formatie, maar het dekte niet kort en combinaties liepen niet. In de 9e minuut was er dan ook de eerste kans in de wedstrijd en wel voor Flevo Boys. Na een snel genomen vrije trap (buitenspel werd weggewuifd door de scheidsrechter) belandde een lob net naast het doel.  In de 24e minuut kreeg DVS’33 pas haar eerste mogelijkheid. Stefan Offenberg onderschept de bal en uiteindelijk wordt een schot van Marc Vermeulen geblokt en tot corner verwerkt. Pas in de 33e minuut noteren we de eerst echt goed gecombineerde aanval en was het ook direct raak. Steven Knijn opent goed naar Ryan Hokahin, die de bal vervolgens doorspeelt op de opgekomen Jelle Zeeboer. Jelle passeert zijn directe tegenstander en haalt de bal verwoestend uit met een prachtige diagonale streep in het doel.

De 1-0 was ook direct de russtand.

In de tweede helft begon DVS’33 wederom moeizaam aan de wedstrijd. In de 47e minuut werd balverlies op eigen helft keihard afgestraft, 1-1. Ondanks deze tegenslag rechtte DVS’33 de rug en nog geen minuut later creëerde DVS’33 enkele zeer grote kansen, maar de inzetten van Marc Vermeulen en Jelle Zeeboer werden door de keeper gepareerd. Langzaamaan komt DVS’33 wat beter in de wedstrijd. In de 61e minuut volgde een goede steekpass van Roy Kruse op Marc Vermeulen. Marc komt oog in oog met de keeper en schuift de bal keurig onder de keeper door in het doel, 2-1. In de 64e minuut volgde nog een grote kans voor Flevo Boys, na een slippertje in de achterhoede kwam de spits van Flevo Boys oog in oog met keeper Tom de Groot, maar Tom pareerde keurig de bal geschoten in de korte hoek.

In de 66e minuut was het vervolgens over en uit met Flevo Boys. De al weken zeer goed spelende Stefan Offenberg nam een snelle ingooi, die vervolgens door Marc Vermeulen via een speler van Flevo Boys tot corner werd verwerkt. De korte corner werd genomen door Roy Kruse op Ryan Hokahin. Diezelfde Roy Kruse draaide vervolgens de bal prachtig hoog binnen bij de tweede paal, 3-1.

Na de 3-1 werd DVS’33 heer en meester. Invaller Jordy van Selm pakte ook nog zijn doelpuntje mee in de 89e minuut, 4-1 en andere invaller Merijn Ebbing kwam zeer goed op aan de zijkant, trok naar binnen, maar zijn schot met links werd helaas gepareerd.

Het eindsignaal klonk en de blijdschap van de zwart-gelen was groot. Het was van DVS’33 vandaag geen wedstrijd met goed voetbal, afijn op dit moment is dat van minder belang. Het gaat om de punten en die zijn vandaag gepakt.

Volgende week, zaterdag 7 maart, speelt DVS’33 wederom een heel belangrijke wedstrijd. Directe concurrent KFC komt dan op bezoek. De uitwedstrijd werd met 4-1 verloren dus DVS’33 zal uitermate gebrand zijn om iets recht te zetten.