28 maart 2015 14:30

Knol, I.M.

ZA. 28-03-2015           DVS’33 A1 – HERCULES A1       2 - 2   (1 – 0)

competitiewedstrijd

Na de zware nederlaag van vorige week tegen Huizen A1 was DVS’33 Ermelo er alles aan gelegen om vandaag revanche te behalen. Hercules A1 uit Utrecht kwam op bezoek. Voor beide ploegen staat er nog veel op het spel. DVS’33 strijd nog volop voor directe handhaving en Hercules is volop in strijd om het kampioenschap in de derde divisie west I.

Om 14.30uur gaf scheidsrechter I.M. Knol het startsignaal en DVS’33 startte voortvarend de wedstrijd. Een aanval over de linkerkant volgde. Roy Groenevelt gaf de voorzet op Roy Kruse bij de 2e paal. Het schot van Roy Kruse werd geblokt, maar in de rebound was het Jelle Zeeboer die verwoestend uithaalde en scoorde. Wat een goed begin! Na deze voortvarende start schrok Hercules wakker. In de 6e minuut volgde een voorzet van Hercules maar de kopbal werd goed gepakt door keeper Tom de Groot. Amper een minuut later was het weer DVS’33 die een aanval opzette. Er volgde mooi combinatievoetbal met Ryan Hokahin, Roy Groenevelt en Roy Kruse, waarbij de laatste met de punt van de schoen net een stapje tekort kwam om een doelpunt te scoren.

DVS’33 speelde dominant en Hercules had weinig in te brengen de eerste helft. DVS’33 zat kort in de duels en speelde goed positiespel en vooral als team waarbij iedereen zijn taak goed uitvoerde. DVS’33 kwam nog wel een keer met de schrik vrij nadat een bal via de lat weer terugsprong in het veld en ook een vrije trap van Hercules ging maar rakelings langs het doel. Echter de meeste kansen waren de 1e helft toch echt voor DVS’33. De mooiste aanval van DVS’33 was in de 27e minuut. Ryan Hokahin werd diep weggestuurd. Er volgde een strakke lage voorzet en via een been van een tegenstander zeilde de bal maar rakelings naast het doel.

Er volgde de eerste helft nog een aantal kansen voor DVS’33, maar de bal wilde er niet in. 1-0 was de ruststand.

Na de rust ontstaat er een wedstrijd die werkelijk alle kanten op kan gaan. In de 50e minuut moet keeper Tom de Groot vol aan de bak en verwerkt de bal tot corner en de nr.2 Barry Mook van Hercules krijgt geel na een charge op Jordy van Selm. In de 55e minuut stuurt Roy Groenevelt de bal diep op Marc Vermeulen die vervolgens tegen de keeper schiet. In de 65e minuut volgt een handsbal van Jordy van Selm in het eigen strafschopsgebied. Hercules schiet de penalty goed binnen 1-1.

Echter DVS’33 toont zich niet verslagen en doet er een paar scheppen bovenop. In de 65e minuut volgt er een overtreding op rand 16m. Roy Kruse schiet de bal beheerst in het doel 2-1. Wat een vreugde in Ermelo.

Helaas wordt een klein moment van verslapping afgestraft. Het is in de 84 minuut dat Hercules ineens de 2-2 mag scoren, bizar maar waar. DVS’33 recht ook nu weer de rug na deze tegenslag. Het werkt zich een slag in de rondte. In de 85e minuut kan Marc Vermeulen alleen op de keeper af. In een fractie van een seconde moet hij beslissen wat hij gaat doen. Helaas gaat zijn schot naast het doel. Ook krijgt de scheidsrechter in de slotminuten nog last van kramp. Ja het was een wedstrijd met hoog tempo en ook de scheidsrechter moest vele meters afleggen, maar compliment aan de scheidsrechter. Hij floot een prima wedstrijd.

Het eindsignaal klonk. DVS’33 had vandaag kunnen en moeten winnen, maar helaas stond er 2-2 op het scorebord.

Trainer Edwin was na afloop zeer positief over zijn groep. We zijn al vanaf half november een zeer goede weg ingeslagen met elkaar en strijden keihard met en voor elkaar en hebben al veel punten gepakt. We hebben met z’n allen laten zien dat de nederlaag van vorige week tegen Huizen echt een incident was. Iedereen wilde vandaag weer iets rechtzetten. Als trainer let je tijdens wedstrijden ook vaak op je wisselspelers. Ook zei waren weer op en top gefocust op de wedstrijd. Zo hoort het ook natuurlijk, maar het zegt ook heel veel hoe zij ermee bezig zijn. Dat je vandaag niet wint is zuur, maar aan de andere kant kan je in de slotfase ook allerlei gekke dingen gaan doen en dat je dan met lege handen kom te staan. Volgende week zijn we vrij en gaan we nog gerichter toewerken naar de laatste competitiewedstrijden. De selectie wordt weer steeds fitter. Wij kunnen steeds meer de tegenstanders onze wil opleggen en kunnen ons dan ook absoluut direct handhaven in de competitie. Ik ben ervan overtuigd dat we deze strijdlust, speldiscipline en leergierigheid blijven behouden de komende tijd.. want die zal nodig blijven, dan handhaven we ons direct.

Als laatste spelers en staf Hercules en scheidsrechter bedankt voor jullie bijdrage en sportieve wedstrijd en veel succes komende tijd. Supporters bedankt voor jullie steun en hopen jullie binnenkort weer te verwelkomen.

Zaterdag 4 april is DVS’33 A1 vrij. Op zaterdag 11 april wacht de uitwedstrijd tegen directe concurrent AFC’34 uit Alkmaar. De wedstrijd begint om 14.30uur.

Hierbij de link naar de samenvatting van de wedstrijd, met dank een supporter van Hercules: