DVS’33 Ermelo 2 bindt ook regerend kampioen Berkum aan de zegekar

14 maart 2015 11:45

Kwakkel, E.

Man of the Match:
Milan van der Maaten.

Vorige week zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Berkum 2 op het programma voor de equipe van trainersduo Martijn Kuis en Leo van Dijk. In deze wedstrijd kon revanche worden genomen voor de smadelijke en onnodige 1-2 thuisnederlaag eerder dit seizoen. Met de nodige ervaring op het middenveld werd er om kwart voor 12 afgetrapt op het hoofdveld, dit alles onder de ogen van een overijverige speaker die het toegestroomde publiek van alle volledige spelersnamen en wissels op de hoogte bracht.

Onder aanvoering van de machtige driehoek Pul-Van Rijn-Van der Horst op het middenveld trok de geel-zwarte brigade vanaf het eerste fluitsignaal ten strijde. Deze druk eindigde in de vijfde minuut met een schot van Yordi Grovenstein in de korte hoek, welke goed afgedekt werd door de reddend optredende doelwachter van de thuisploeg. Berkum kwam hierna iets beter in de wedstrijd. De Zwolsche formatie is een ploeg welke goed vanuit de organisatie kan spelen, beschikt over behendige buitenspelers en het liefst de bal ver op de helft van de tegenstander veroverd door vroeg met de vier voorsten druk te zetten op de defensieve linie van de tegenstander. DVS had dit snel door en probeerde daarom wanneer mogelijk de verste man te bereiken.

Ondanks dat DVS de bovenliggende partij was en zich goed onder de druk van Berkum wist uit te voetballen, duurde het tot de 22e minuut voordat er weer gevaar werd gesticht voor de goal van Berkum. Uit een kort genomen corner tussen Sven Pul en Yordi kwam een kopkans bij de 2e paal, die door Milan van der Maaten strak werd ingekopt. Helaas was de keeper van Berkum paraat en verwerkte hij deze inzet tot een volgende hoekschop. Deze door Remco van Rijn van de andere zijde getrapte spelhervatting werd knap ingekopt door spits Lars van Wetering. Na een loopactie richting de eerste paal wist hij de strakke voorzet op waarde te schatten en deed het net met een machtige kopbal bollen. 0-1 DVS. Hetgeen een luide ‘yes’ vanaf de bank van de uitploeg over het sportpark ‘de Vegtlust’ deed galmen.

Met de voorsprong op zak bleef DVS de bovenliggende partij. Berkum kwam maar niet lekker in de wedstrijd en het gevaar van de snelle rechtsbuiten en behendige linksbuiten werd afdoende beteugeld door de backs Floris Groenewold en Dennis Sietsema. Tot aan de rust was het Yordi die tot driemaal toe stuitte op de defensieve afweer van de gastheren. In de 31e minuut werd zijn scherpe voorzet tenauwernood weggewerkt, in de 36e minuut ging zijn schot voorlangs en in de 43e minuut werd zijn doelpoging gepareerd door de sluitpost van de wit-zwarten. Tussendoor was het de linksbuiten van Berkum die in een 1-op-1 situatie met Paul Eppink het onderspit moest delven, zijn inzet werd gemakkelijk gestopt met de voet van de doelwachter.

Zo brak de rust aan met de kleinst mogelijke marge in het voordeel van de Ermeloërs. In het achterhoofd wist men dat Berkum spelers heeft die het verschil kunnen maken, aan de andere kant was het duidelijk dat er meer viel te halen en dat gezien het spelbeeld een overwinning zeker tot de mogelijkheden diende te behoren. In opperbeste stemming brak dan ook de volgende driekwartier speeltijd aan.

Berkum kwam getergd de kleedruimte uit en wilde graag tentoon spreiden dat zij niet het kaas van eigen brood dienden af te worden gegeten door een tegenstander die voor aanvang op de ranglijst een achterstand van 6 punten had. Zodoende was het eerste kwartier een meer gelijk opgaand gevecht tussen de 2 ploegen. Waar Berkum gevaarlijk werd via de linksbuiten, die met één hand werd afgestopt door doelwachter ‘pils’, was het DVS dat rond de 60ste minuut twee uitstekende mogelijkheden kreeg om de score in eigen voordeel uit te breiden. Eerst was er een overtalsituatie waarin Yordi helaas te veel tijd nodig had, hierop volgde een aanval waarbij van 25 meter schoot waar een pass op de vrijstaande Yordi of Isa Kisiler de meest raadzame optie was geweest.

In de 64e minuut betrad Marnix Groenewold het veld ten koste van de moegestreden Remco, die samen met Sven en Peter het middenveld tot dan toe had beheerst alsware veldmaarschalken. Niet voor niets dat Berkum in hun verslag melding maakte van de kracht van de middenvelders van DVS. Logisch ook aangezien Marnix zonder moeite de plek van Remco overnam en zeer sterk, maar ook fel en wanneer nodig simpel spel op de mat tentoon spreidde. Koud in het veld had hij zijn invalbeurt ook op kunnen luisteren met een treffer, ware het niet dat zijn inzet op aangeven van Lars geen doel trof. Uit de tegenstoot was het Berkum dat van zich afbeet, gelukkig stapte Maurizio Sleurink op het juiste moment uit, waardoor hij met zijn blok onheil tegenging.

Enkele voetbalmomenten later was het de mooiste aanval van de wedstrijd die helaas geen bekroning kreeg in de vorm van een doelpunt. Een aanval die aan de linkerzijde van het veld begon kwam via de schijven Marnix, Peter, Isa en Lars uiteindelijk voor de voeten van Sven terecht. De inzet had een mooier lot verdiend, maar helaas ging deze in deze 1-op-1 situatie zowel over de doelwachter van Berkum alsook de goal van Berkum heen. Eenieder die Berkum een warm hart toedraagt haalde opgelucht adem.

In de volgende minuten waren de laatste stuiptrekkingen van de regerend kampioen te zien. Het was wederom de linksbuiten die Paul op de proef stelde. De eerste inzet werd gepareerd met de voet, waarna de tweede inzet werd afgedaan met een gemakkelijke vangbal. Ondanks aanvallende wissels, het spelen van de lange bal en het één-op-één spelen wist Berkum naast twee verdwaalde voorzetten, welke beiden op het dak van het doel terecht kwamen, geen gevaar meer te stichten tijdens het restant van de wedstrijd. Vandaar dat deze voor hen ook als een nachtkaars uitging en er hier dan ook de verklaring kan worden gevonden waarom zij de 0-2, waarover later meer, niet in hun verslag hebben genoteerd.

Ondertussen hadden bij DVS ook enkele mutaties plaatsgevonden. Brandon Karangwa en Job Kuipers waren in het veld gekomen voor Dennis en Peter. Peter die net voor zijn wissel een corner zodanig verlengde dat deze een uitbreiding van de marge had opgeleverd, ware het niet dat een speler van Berkum kon brengen op de doellijn. Een volgende corner leverde wederom kansen op voor DVS, welke helaas niet verzilverd werden. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het Yordi die alleen op het doel van Berkum af kon gaan, helaas werd hij afgetroefd door de wederom uitstekend optredende sluitpost. Dit was niet meer dan een voorbode, want diep in de extra tijd was het Isa die de beslissende 0-2 op het scorebord zette. Een diepe bal van Brandon werd in de diepte verlengd door Lars, waarna Isa slimmer was dan de miscommunicerende linksback en de goalie van Berkum. De bal in de lege goal werken was vervolgens een fluitje van een cent. 0-2.

De uitstekend leidende scheidsrechter floot hierna voor het einde van de wedstrijd en stelde daarmee het toevoegen van 3 punten aan het seizoenstotaal zeker. De aansluiting met de top is hiermee eindelijk gevonden en daarom komt er een mooie periode aan waarin DVS’33 2 nog meestrijd in zowel het linker rijtje als in de 3e periode.