4 april 2015 12:00

Middelman, R.

Man off the Match:
Peter van der Horst.

Op zaterdag 4 april stond men voor een (bijna) volledig inhaalprogramma in de Hoofdklasse A. Voor DVS'33 Ermelo 2 was ditmaal SVZW 2 de tegenstander. Een tegenstander die, net als de gastheren, bezig zijn aan de uitstekende reeks en mede hierdoor ook een mooie 2e plaats op de ranglijst bezetten. De gastheren zijn furieus uit de winterstop gekomen en hebben alle wedstrijden, op Bennekom na (gelijkspel), in winst weten om te zetten.

De wedstrijd tegen SVZW was dus wederom een mooi affiche voor de jeugdige Ermelose ploeg. Weer een kans om te laten zien waar de ploeg toe in staat is en de gemaakte stappen van dit jaar te onderstrepen. Bij winst zou men ook nog eens goede zaken doen op de ranglijst, waar een plek bij de 1e 5 nog steeds de inzet is.

Tegen SVZW kon DVS niet beschikken over de geschorste Milan v/d Maaten en Job Kuijpers. Zij moesten beiden 1 wedstrijd vanaf de kant bekijken. Jan v/d Wolf (onze steevaste verslagenschrijver) vertoeft in het verre Vietnam. Daarentegen was Brandon wel weer wedstrijdfit en kon Peter na een geslaagde warming-up gewoon aan de start verschijnen. Ook werd er weer een beroep gedaan op Maurice Bakker, hij mocht als rechtsbuiten starten.

Zowel DVS als SVZW begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Zoals verwacht werd er niet 100% druk gezet op de verdediging, waardoor het voor beide ploegen aftasten waren. Wel viel er na 5 minuten al een gele kaart te noteren aan de kant van SVZW. De rechtsback van SVZW vloerde Isa Kiziler. De scheidsrechter beoordeelde dit als het onderbreken van een veelbelovende aanval en koos dus al vroeg in de wedstrijd, tot onsteltenis van heel SVZW, voor een gele kaart.

De woorden 'kick and rush' zijn wel van toepassing op het spelbeeld van de 1e helft. Van beide kanten werd geprobeerd om de bal van achteruit over de verdediging van de tegenstander te leggen, om vervolgens met de geboden ruimte en de snelheid van de aanvallers kansen te creeeren. Af en toe lukte dit aardig aan de kant van DVS en met name Ramazan had de kansen om zijn ploeg op voorsprong te zetten, ware het niet dat zijn schoten de goede richting misten. Met een 0-0 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Zonder wisselingen aan de kant van DVS werd de 2e helft aangevangen. Ditmaal probeerde de thuisploeg iets meer voetbal in het spel te houden, waardoor men combinerend af en toe gevaarlijk kon worden. Toch bleken de lange ballen, in de 2e helft met de wind mee, ook nog steeds gevaarlijk. Zo kwam Lars v/d Wetering na een inschattingsfout van SVZW 1 op 1 met de keeper te staan. Helaas wist hij dit buitenkansje niet te verzilveren.

Aan beide kanten werden wat speldenprikjes uitgedeeld, maar DVS had toch iets grotere kansen dan SVZW. Ondertussen was Lars vervangen door gastspeler Marc uit de A1. Een duwfout van een verdediger van SVZW werd correct als overtreding beoordeeld door de scheidsrechter en met een vrije trap bestraft. Peter v/d Horst ging achter deze bal staan en wist deze met volle overtuiging en kracht in een doelpunt om te zetten. Zijn harde schot ging weliswaar recht doormidden, maar liet de verbouwereerde keeper kansloos.

In deze fase wist DVS nog meer de schroom van zich af te zetten en probeerde men de verdediging van SVZW onder druk te zetten, waardoor zij fouten ging maken. Wederom werd een puike actie van Isa aan de linkerzijde onderbroken door de rechtsback van SVZW. De scheidsrechter toonde geen genade en liet de rechtsback met zijn 2e gele kaart inrukken.

Hierna kon DVS vrij gemakkelijk de wedstrijd uitspelen. Wel was het nog even opletten bij een van richting veranderde vrije trap (via Peter), maar de alerte keeper Paul Eppink hield zijn doel schoon. Een grote kans op de 2-0 werd nog gemist door Isa, die in plaats van het laatste beslissende tikje geven, koos voor een aanname, waarna de keeper de bal nog voor de lijn kon pakken. Hierna floot de scheidsrechter direct af.

Een mooie overwinning voor DVS 2, die goede zaken doet op de ranglijst. Momenteel bezet DVS een mooie 5e stek en is het nog vol in de race om de bovenste plaatsen. De wijze waarop de wedstrijden na de winterstop in winst worden omgezet mogen tot tevredenhed stemmen. Er zijn goede stappen gemaakt in het 'killen' van een wedstrijd, de absolute wil om te winnen en hier plukt het team nu de vruchten van.

Volgende week wacht weer een mooi affiche aan de Sportlaan. Het 2e team van Excelsior '31 is dan de tegenstander, momenteel de nummer 6 van de ranglijst. Voor beide teams geldt eigenlijk: aanhaken of afhaken. Een mooie affiche met grote belangen: u bent van harte welkom!