DVS’33 Ermelo 2 geeft overwinning uit handen

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

21 februari 2015 11:30

Teunissen, R.

Man off the Match: Job Kuipers

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen vv Bennekom 2 op het programma. Uit was deze tegenstander met 0-4 verslagen in een zeer eenzijdige wedstrijd. Een tegenstander die zodoende gebrand zou zijn op revanche. De equipe van trainersduo Martijn Kuis en Leo van Dijk kon niet beschikken over de geblesseerde Brandon Karangwa en de gebroeders Groenewold, die van een weekendje wintersport genoten.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd ging het gelijk op en waren er geen kansen te noteren. In de 16e minuut was het Bennekom die zijn eerste gevaarlijke aanval in een doelpunt kon omzetten. Deze 0-1 verdween ongelukkig via het achterhoofd van Marco Remmelts over de lijn nadat een schot van de nummer 8 eerder via hem tegen de lat aan kwam. Gelukkig werd deze achterstand binnen 2 minuten ongedaan gemaakt door Lars van Wetering. Een voorzet van Yordi Grovenstein vanaf de linkerkant bereikte bij de 2e paal Isa Kisiler. Zijn pass op Ramazan Leebeek leidde een schot in dat via de keeper van Bennekom bij Lars terecht kwam, die zijn kopbal met een boogje in het net zag verdwijnen. 1-1.

De toeschouwers gingen er nog eens goed voor zitten en zagen Marco tot tweemaal toe alert reageren op dieptepasses van Bennekom. Na een kwart wedstrijd werd een harde overtreding van een centrale verdediger van Bennekom op Ramazan bestraft met geel. Helaas diende Ramazan zich hierna te laten vervangen door Remco van Rijn vanwege pijn aan het heupgewricht. Door deze wissel diende er wat geschoven te worden op het middenveld. DVS nam steeds meer de regie in handen en had moeten scoren nadat Jochem Viester zijn teamgenoot Yordi in de diepte had weggestuurd. Zijn voorzet was helaas niet goed genoeg, waardoor de inzet van Isa naast ging.

In de 38e minuut was het dan toch DVS dat de voor hen goede kant van het scorebord in beweging zette. Na een vrije trap van Bennekom probeerde DVS er snel uit te komen. De bal werd onderschept, maar door laconiek uitverdedigen van de doelman van Bennekom en fel jagen door Lars kreeg DVS de bal weer in bezit. De voorzet van Lars kwam via Isa enigszins gelukkig bij Yordi terecht, die makkelijk binnentikte voor een 2-1 voorsprong. Twee minuten later werd deze voorsprong bijna uitgebreid, ware het niet dat de kopbal van Milan van der Maaten uit een corner van de lijn werd gehaald. Enkele minuten later vloot de warrig leidende scheidsrechter voor de rust.

Ondanks de mentale opsteker van het omzetten van een achterstand in een voorsprong wist DVS in de tweede helft niet in haar spel te komen. Het spel golfde op en neer en er vielen aan beide kanten wat halve kansen te noteren. Zo waren er aan de kant van DVS schoten van onder andere Lars, Isa en Yordi. Aan de kant van Bennekom was het de ijverige spits die tweemaal een schotkans had en de nummer 18 die zijn schot in het zijnet zag belanden. Ook werden er aan beide kanten een gele kaart uitgedeeld, bij DVS aan Job Kuipers na een onhandige overtreding en bij Bennekom kwam ook de nummer 5 in het boekje van de scheidsrechter terecht.

Aan de zijde van DVS kwam een kwartier voor tijd Sven Pul het veld in voor Peter van der Horst. Bennekom had eerder hun enige wissel al het veld in gebracht om de gelijkmaker te forceren. Deze gelijkmaker zou er ook komen in de 77e minuut. Er werd halfslachtig ingegrepen toen de linksbuiten van Bennekom een actie inzette. Zijn strakke voorzet werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Remco van Rijn. 2-2. Zo werd een gebrek aan scherpte direct afgestraft door de tegenstander en diende DVS weer op zoek te gaan naar een voorsprong.

Een kopbal van Lars ging helaas via een tegenstander net naast. Ook de hier op volgende corner leverde niks op. De wissel van Jochem voor Dennis Sietsma 10 minuten voor tijd zorgde aan de zijde van de gastheer voor wat vers bloed. Ondertussen was de strijd verhard en werden er gele kaarten uitgedeeld aan Milan en aan de nummer 5 van Bennekom. DVS vertoefde in de laatste 10 minuten van de wedstrijd grotendeels op de speelhelft van de bezoekers. Consequentie hiervan is dat er veel ruimte achter de verdediging lag. In de 88e minuut was de tijdens een aanval mee opgekomen Milan weg uit de verdediging. Mede hierdoor kwam een dieptebal van Bennekom terecht bij de nummer 18. Hij probeerde de ver uitgekomen Marco te omspelen, die ongelukkig de bal tegen zijn hand aan kreeg. De scheidsrechter was onverbiddelijk en toonde hem de rode kaart.

Met spits Lars op doel was het zorg om de extra speeltijd zonder kleerscheuren door te komen. Bennekom rook bloed en voerde de druk vol op. Lars mocht hierdoor dan ook snel handelend optreden, hij verwerkte een corner als een volleerde keeper. De uittrap die hierop volgde kwam via-via bij Yordi terecht. Hij maakte nog wat meters en haalde toen verwoestend uit vanaf een meter of 30. Zijn schot sloeg als een granaat in in de bovenhoek en zorgde voor een vreugde explosie bij de geel-zwarten. In de eerste minuut van de extra tijd wederom op voorsprong komen getuigd van mentale weerbaarheid.

Nu diende alleen de resterende 3 minuten nog overleefd te worden om de 3 punten bij te mogen schrijven. Bennekom stuurde iedereen naar voren en gooide alles hoog voor de pot, maar gelukkig zonder resultaat. In de 94e minuut floot de scheidsrechter dan toch weer eens onterecht voor een vrije trap, welke het laatste moment van de wedstrijd zou zijn. Tot woede en ontsteltenis van de gastheren werd deze standaardsituatie toch nog doeltreffend ingekopt door de nummer 4, waarna het de beurt was aan Bennekom om feest te vieren. 3-3. Tot ongeloof van de toeschouwers wist DVS 2 de voorsprong, waar zo hard voor was gevochten, niet over de streep te trekken. Twee eigen doelpunten en een scheidsrechterlijke dwaling deden DVS zodoende de das om.

Aankomende zaterdag is er de kans voor DVS’33 Ermelo 2 om deze nare uitslag van zich af te spoelen tijdens de uitwedstrijd tegen ASV Dronten 2. Deze wedstrijd begint om 12.30 uur.