Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

28 februari 2015 12:30

Bronkhorst, M.W.

Man off the Match: Lars van  Wetering.

Het tweede elftal van DVS’33 Ermelo trad afgelopen zaterdag aan tegen de polderbewoners uit Dronten. Ondanks dat DVS eerder, getuige een 3-2 eindstand tijdens de thuiswedstrijd dit seizoen, veel moeite had gehad met deze tegenstander, bezetten zij de laatste plaats op de ranglijst. Daarnaast waren ze een week voordien met 7-0 afgedroogd, waardoor er in het geel-zwarte kamp vertrouwen was in een goede afloop.

De geblesseerde Michael Musa en Roelof de Groot en de geschorste Marco Remmelts als aandachtige toeschouwers zagen DVS voortvarend starten. Na 16 minuten was de wedstrijd al zo goed als gespeeld dankzij een drietal treffers van de bezoekers. In de 7e minuut was het Isa Kisiler die na voorbereidend werk van Ramazan Leebeek en Yordi Grovenstein de rekening voor DVS mocht openen. Nadat Dronten een minuut later het houtwerk had geraakt na slecht uitverdedigen van DVS was het even later Yordi die de 0-2 binnenschoot. Hier ging een één-twee met Job Kuipers aan vooraf. Ook bij de 3e treffer wisten de geel-zwarten elkaar makkelijk te vinden. Na een steekpass van Lars van Wetering gunde Peter van der Horst de treffer aan Ramazan. 0-3.

Het verdedigend gestarte Dronten kon hun strijdplan in de prullenbak mikken en zag de hoop op een goed resultaat vervliegen in de wind die de spelers gedurende 90 minuten geselde. Een opleving van de thuisploeg leverde in de eerste helft nog wel een treffer op. Het was DVS dat door matige passing de bal rond de 16 van Dronten verspeelde. De hier op volgende vlijmscherpe counter werd koelbloedig afgerond door de nummer 9. Marienk ‘Vogel’ Strijker, die de rest van de wedstrijd behoudens een enkele terugspeelbal niets te doen zou hebben, was kansloos. 1-3.

De rest van de eerste helft viel er behoudens een kans voor Yordi na voorbereidend werk van Isa en Lars niets te noteren. Dronten deed niks anders dan inzakken en tegenhouden, waarbij het tempo en de inzet van DVS te laag was om de tegenstander verder te verontrusten. Zodoende kwam er voor rust geen verandering in de stand.

Opgepept door de woorden van trainers Martijn Kuis en Leo van Dijk, die een uitgelezen mogelijkheid zagen om naast aan het doelsaldo te werken ook de 3e periode goed te beginnen, deed DVS er na rust een schepje bovenop. Waar eerst voorzetten op Yordi en Lars niet secuur genoeg waren was het Lars die het in de 56e minuut maar op eigen houtje probeerde. Naar de achterlijn gedwongen kapte hij aldaar zijn tegenstander uit, vooraleer hij de bal snoeihard met links in de verre hoek schoot. De assist op deze 1-4 kwam op naam van Maurizio Sleurink. Twee minuten later had er zomaar nog een doelpunt toegevoegd kunnen worden aan het totaal nadat er binnen de beruchte lijnen een overtreding op Yordi was gemaakt. De toegekende penalty werd helaas slecht ingeschoten door Peter, waardoor de goalie van ASVD redding kon brengen.

Enkele minuten later werd Peter dan ook maar vervangen door Floris Groenewold, die vanwege mislukt tijdmanagement op de bank was begonnen. De entree van Floris leverde ASVD blijkbaar zoveel schrik op dat zij niet in staat waren de bal te ruimen na een bochelbal van Lars, waarna hij kon aanleggen van binnen een meter of 15. Zijn vlammende inzet werd gekeerd door de keeper, die de rebound een prooi zag worden voor Yordi. Zo werd het 20 minuten voor tijd 1-5.

Ook Marnix Groenewold en Jochem Viester kwamen nog binnen de lijnen voor Sven Pul en Dennis Sietsma. Zij zagen DVS in de 77e en 78e de score nogmaals uitbreiden. Eerst was er een combinatie tussen Ramazan en Yordi die bij de 2e paal door Lars in een leeg doel gekopt kon worden waarna Isa zijn tweede doelpunt mocht maken op aangeven van wederom Yordi. Dat Yordi het ondanks zijn 2 doelpunten maar beter bij het geven van voorzetten kon houden bleek later. Eerst vond hij op aangeven van Job de keeper van Dronten op zijn weg, waarna hij op aangeven van de ingevallen Brandon Karangwa wederom werd gestuit door de sluitpost van de gastheren. Ondanks verwoede pogingen van Brandon en in mindere mate Nick Dobbenberg, die er beiden duidelijk zin in hadden, werd er niet meer gescoord tijdens de resterende speelminuten. De eindstand werd daardoor 1-7.

Met het vertrouwen dat deze wedstrijd opleverde in de achterzak kan DVS’33 Ermelo 2 aankomende zaterdag gerust afreizen naar Aalten. Hier zal om 14.30 uur de inhaalwedstrijd tegen AZSV gespeeld worden. Hopelijk kan ook dan een goed resultaat worden behaald.