Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

7 maart 2015 14:30

Wessels, W.W.

Man off the Match: Job Kuipers

Afgelopen zaterdag reisde de B-selectie van DVS’33 Ermelo met de bus af naar Aalten, om aldaar op het hoofdveld aan te treden tegen AZSV 2. Een ploeg die door de trainers Martijn Kuis en Leo van Dijk als zeer stug was bestempeld, want een ploeg die zowel weinig doelpunten scoorde alsook weinig doelpunten incasseerde en toch veel wedstrijden winnend afsloot. Eerder dit seizoen was er thuis een 2-0 zege geboekt, maar de uitslag had toentertijd ook andersom kunnen zijn.

Er werd eindelijk weer eens op echt gras gespeeld, wat voor veel van de DVS’ers erg wennen was. Helaas lag het veld er niet heel strak bij, waardoor er geen ruimte zou zijn voor combinatievoetbal en zouden de mouwen opgestroopt moeten worden om een potje voetbal voor echte mannen te spelen. Dat AZSV hier in uitblinkt valt in de uitslagen die zij thuis neerzetten goed terug te lezen. Na de relaxte busreis stond DVS goedgemutst aan de aftrap en vol vertrouwen in een goed resultaat.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd was AZSV de bovenliggende partij. DVS moest zichtbaar wennen aan de ondergrond en kreeg geen enkel moment om rustig te voetballen of überhaupt te wennen aan de omstandigheden. Behalve een halve kans die makkelijk gepakt kon worden door Paul Eppink vielen er geen mogelijkheden te noteren. In de 22e minuut is er een eerste veelbelovende aanval van DVS. Yordi Grovenstein lanceert zichzelf na een pass van linksback Dennis Sietsma, waarna hij de bal strak voor geeft. Lars van Wetering is ondertussen goed naar binnen gekomen, waarna hij de voorzet van Yordi bij de 1e paal binnen kan werken. 0-1.

Ietwat tegen de verhouding in komen de bezoekers zodoende op voorsprong. AZSV laat het hier niet bij zitten en wordt meteen gevaarlijk. Het is de bedrijvige nummer 11 Rick Wevers die tweemaal rakelings voorlangs schiet, waarna er in de 30e minuut handelend optreden van Paul nodig is om hem van scoren af te houden. Paul duikt het schot stijlvol uit het doel. Ook de hier op volgende corner levert AZSV niks op.

Enkele minuten later zien de toeschouwers een voorzet van Yordi naast worden gekopt door Ramazan Leebeek. DVS is ondertussen wat meer strijd gaan leveren schuwt de duels minder. Maurizio Sleurink wint achterin alle kopduels, waardoor het spel zich meer op het middenveld afspeelt. Doordat DVS wat hogerop speelt ligt er ruimte achter de verdediging. In de 37e minuut geeft AZSV van achteruit een lange bal op de nummer 10 Harmen Bulsink. Milan van der Maaten gaat vervolgens binnen de eigen 16 met hooggeheven been het duel aan. De speler van AZSV gaat neer, waarop de scheidsrechter tot opluchting van de geel-zwarten niet voor een penalty fluit maar de situatie wegwuift.

Enkele minuten later krijgt AZSV het deksel op de neus. Na een aanval halen de gastheren de bal er naar achteren uit. Door goed storend werk van Ramazan wordt de bal verovert en kan Yordi alleen op de keeper afgaan. Hij rondt keurig af en breidt hiermee de voorsprong van DVS uit, 0-2. Dat DVS de rust haalt zonder kleerscheuren mag gelukkig heten, want de nummer 10 van AZSV mist in een 1-op-1 situatie een opgelegde kans om de achterstand te verkleinen. Deze kans ontstond doordat de scheidsrechter het signaal voor buitenspel, wat het zeker was, van grensrechter Jan Bosch niet overnam. In het tumult hier op volgend krijgt Maurizio nog geel voorgehouden. De rust breekt aan zonder verdere noemenswaardigheden.

In de rust wordt de zeer ongelukkig spelende Peter van der Horst gewisseld voor Floris Groenewold, waardoor Milan doorschuift naar het middenveld. Het eerste moment van opwinding in de tweede helft komt van de kant van AZSV. Een voorzet van de nummer 11 vindt net geen medespeler. Hierna is het Job Kuipers die na een lange dribbel zijn voorzet net niet tot bij Lars ziet komen. Een tiental minuten na rust is het Milan die na een professionele overtreding op het middenveld een gele kaart krijgt, waarna hij vanwege het gevaar op uitsluiting wordt gewisseld voor Brandon Karangwa.

In de 60e minuut krijgt AZSV hun grootste kans van de gehele tweede helft. Het is de nummer 10 die na een mooie aanval schuin voor Paul opduikt. Zijn harde schot wordt knap gekeerd door de sluitpost van de Ermeloërs. Drie minuten later is het DVS dat hun grootste kans van de tweede helft krijgt. Brandon onderschept een breedtebal en kan alleen op de keeper afgaan. Wanneer hij net uithaalt wordt hij aangetikt door de laatste man van AZSV. Zijn schot gaat hierdoor meters naast, maar tot verbazing van de gastheren fluit de scheidsrechter niet voor een overtreding.

AZSV blijft geloven in een goed resultaat, maar weet niks te creëren. Aanvoerder Sven Pul verstuurt een kwartier voor tijd een dieptepass op Yordi. Hij wordt aangetikt door de nummer 3 van AZSV, maar ondanks dat hij doorgebroken was deelt de scheidsrechter een gele kaart uit. De vrije trap op 20 meter van de goal wordt door Lars recht in de handen van de keeper geschoten. Yordi wordt hierop gewisseld voor Marnix Groenewold. DVS weet in de 85e minuut voor een derde maal het net te vinden, maar wordt teruggefloten wegens buitenspel. Het was Lars die na opnieuw inbrengen van een vrije trap door Job koel afrondt, maar helaas. Ook hij wordt hierna gewisseld, Remco van Rijn komt voor de resterende minuten binnen de lijnen.

Mede-invaller Marnix is nog dicht bij een doelpunt, maar hij weet de vrije trap van Ramazan niet met zijn hoofd te raken maar met zijn arm. Hierdoor gaat de laatste kans van de wedstrijd verloren. Dat Ronald van de Beek en Rob van Genderen in de extra tijd nog weggestuurd worden tot achter de boarding doet geen verandering in de score teweegbrengen. Hierdoor pakt DVS de belangrijke 3 punten in de strijd om de 3e periode en kruipt het richting de top van de ranglijst. Een top vijf klassering is nog steeds mogelijk.

Aankomende zaterdag staat er een uitwedstrijd tegen Berkum 2 op het programma. Deze wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst begint om 11.45 in Zwolle.