88'

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

21 maart 2015 11:30

Geubels, J.H.

Zaterdag 21 maart stond de thuiswedstrijd tegen DETO 2 op het programma. Uit was totaal onnodig van deze ploeg verloren met 4-3 in een wedstrijd die gezien de kansenverhouding al lang en breed door de geel-zwarte brigade had moeten worden beslist. Vandaag dan ook de kans op revanche. Daarnaast is winst zeer belangrijk vanwege de stand in de 3e periode en om aansluiting met de top van de ranglijst te houden.

Al na 4 minuten spelen wist DVS te scoren. Het was Milan van der Maaten die een perfecte lange bal verstuurde op de tussen de 2 centrale verdedigers weggelopen Lars van Wetering. Zijn lob over de uitgekomen doelverdediger was perfect. 1-0. In de 20 minuten die hier op volgden was het DVS dat kans na kans miste. Zo kregen zowel Lars, Peter van der Horst, Isa Kisiler als Yordi Grovenstein meerdere kansen. 2 maal werd er een bal van de doellijn gehaald door de bezoekers, maar vaak was het de onzuiverheid in de afronding van de DVS’ers die de kansen deed verprutsen.

In de 26e minuut viel dan toch de lang uitgebleven 2-0. Een mooie aanval die linksachter begon kwam uiteindelijk via de schijven Dennis Sietsma, Peter, Job Kuipers en Isa wederom bij Peter terecht. Hij mocht vrij aannemen binnen de vijandelijke zestien en drukte droog af voor een uitbreiding van de score.

Het kwartier voor rust was het dan eindelijk DETO dat ook een tweetal mogelijkheden kreeg. Zo was er eerst een zeer gevaarlijke corner, enkele minuten later gevolgd door een afvallende bal die net over werd geschoten. Tussendoor waren er wederom kansen geweest voor Isa, Yordi, Lars, Nick Dobbenberg en Peter. Waaronder er 3 100% kansen te tellen waren. Tot opluchting van DETO werd de rust gehaald zonder verdere goals van de gastheren.

Na rust ging de thuisploeg op dezelfde voet verder, vele mogelijkheden werden onbenut gelaten. Zelfs een penalty, na een sterke actie van Isa, was niet aan de geel-zwarte brigade besteedt. De poging van Lars werd gepakt door de doelwachter van DETO. Ongelukkig in de afronding is het minste wat er over valt te zeggen. Ondertussen was Roelof de Groot het veld in gekomen ten faveure van Job. Hierna viel te zien hoe DVS een 3-tegen-1 situatie niet wist uit te spelen.

Waar er aan de ene kant van het veld niet wordt gescoord, gebeurt dat aan de andere wel. DETO wist één van hun spaarzame mogelijkheden te benutten. Het was de nummer 7 die een afvallende bal ineens op de pantoffel nam en zijn inzet als een granaat in de kruising in zag slaan. 2-1. Voordat DVS hier echter van kon zijn geschrokken lag de bal echter al weer aan de andere kant van het veld in het netje. Een dieptebal van Peter op Yordi werd goed voorgegeven en door Lars binnengekopt. 3-1. De hoop die DETO dan ook had was meteen weer vervlogen.

Hierna kwam ook Ramazan Leebeek nog het veld in voor Peter en ging men verder met het missen van kans na kans. Isa kreeg enkele doelpogingen niet langs de keeper van DETO en de excellerende Yordi wist keer op keer geen passend slot aan de aanvalsgolven te geven. In de 88e minuut kwam dan toch de 4-1 van het hoofd van Lars, die hiermee zijn 3e treffer van de middag maakte. Voorbereidend werk van Nick werd door Yordi omgezet in een assist. Een moment in de laatste minuut was exemplarisch voor de wedstrijd. Yordi liep wederom enkele verdedigers en uiteindelijk de keeper voorbij, maar zijn inzet werd ternauwernood van de doellijn gehaald door een toegesnelde verdediger.

Met iets meer vernuft had DVS tegen DETO zomaar de dubbele cijfers kunnen halen. De verdediging stond goed met het verdedigende blok Milan, Floris Groenewold en Sven Pul en keeper Paul Eppink. Marnix Groenewold werd gespaard, zodat hij later op de dag sterk kon spelen bij de belangrijke wedstrijd van DVS 3. De wedstrijd hierop is de kraker tegen koploper Sparta Nijkerk 2, die eerder dit seizoen in de laatste 10 minuten een 1-0 achterstand om had gebogen in een onverdiende 1-2 zege.