11 april 2015 11:30

Ghasemlou, G.

Man off the Match:
Maurizio Sleurink.

Vandaag was het voor ons zaak om bij te blijven in de strijd om het kampioenschap. Daartoe moest er gewonnen worden van Excelsior’31, vooraf geen gemakkelijke opgave. De uitwedstrijd was (ondanks zeer goed voetbal) met 4 – 2 verloren gegaan. Wij konden nagenoeg compleet aantreden, alleen Michael had studieverplichtingen. Daardoor namen Isa, Brandon, Job en Nick plaats in de dug-out.

Al in de 2e minuut kregen we een mooie steun in de rug doordat een voorzet/schot van Yordi vanaf links over de keeper in de uiterste bovenhoek viel.  De wedstrijd ging geheel gelijk op, waarbij Excelsior het iets betere voetbal liet zien. Echter bleken wij bijzonder effectief in het benutten van de kansen. Nadat Excelsior een grote kans op 1 – 1 niet wist te verzilveren, maakte Yordi in de 22e minuut de 2 – 0 na een assist van Ramazan. Vlak voor rust wist Ramazan (na een goede assist van Dennis) op weergaloze wijze de bal voor 3 – 0 in de linkerbovenhoek te deponeren: een comfortabele en niet verwachte ruststand.

In de 2e helft is de  voorsprong niet meer in gevaar geweest, sterker nog: deze kon zelfs fors uitgebouwd worden. In de 63e minuut werd Lars door Sven op een subtiele manier in scoringspositie gezet en faalde niet.

Toen de aanvoerder van Excelsior een (discutabele?) rode kaart kreeg voorgeschoteld na een overtreding op Isa was de wedstrijd definitief beslist. Met doelpunten van Roelof en Isa werd de stand een nog mooier aanzien gegeven. Helaas moest door een onoplettendheid in de verdediging in de laatste minuut nog een (mooi) doelpunt worden toegestaan.

Uitslagen overige wedstrijden in de Reserve Hoofdklasse:
SDV Barneveld versloeg ASV Dronten met 0 - 6 en deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. Datzelfde kan gezegd worden van DETO (4 – 1 winst op koploper HHC) en VVOG (1 – 4 winst bij SVZW). Bennekom en SDC Putten deelden de punten (1 – 1) waardoor beiden de 13e (directe degradatie-) plaats bezetten. AZSV hield Sparta Nijkerk op 0 – 0, terwijl CSV Apeldoorn met 3 - 0 won van Berkum.

Door deze uitslagen staan we nu samen met Sparta Nijkerk aan kop van de ranglijst. De komende  weken zal moeten blijken of wij goed genoeg zijn om die positie vast te houden, te beginnen met de lastige uitwedstrijd tegen VVOG a.s. zaterdag.