Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

18 april 2015 11:45

Brug, M. van de

Man off the Match: Isa Kiziler.

Vandaag de derby tegen VVOG, waarbij de belangen voor beide teams groot waren. Wij mochten eigenlijk geen punten verliezen in de strijd om het kampioenschap, terwijl VVOG de punten hard nodig heeft om het verblijf in de Reserve Hoofdklasse te continueren.

In de 1e helft was VVOG duidelijk de bovenliggende partij. Na het missen van 2 goede kansen in de 1e 5 minuten kwamen wij niet meer in ons spel en moesten toezien hoe VVOG het heft in handen nam.

Dit resulteerde in de 12e minuut al in de 1 – 0 doordat Christiaan Hutten in 2 instanties de bal kon binnenwerken na een corner. In de 36e minuut kon Laurens Brouwer de voorsprong verdubbelen door uit een afgeslagen corner de bal in de korte hoek achter doelman Marco te plaatsen.

In de 1e helft toonden wij een gebrek aan beleving en wij gingen derhalve met een verdiende achterstand de rust in.

De 2e helft gaf een heel ander beeld te zien. Een veel gretiger DVS kwam in de 49e minuut terug tot 2 -1 doordat Sven een prima voorzet van Roelof knap tot doelpunt promoveerde.

Met de wissels Peter voor Sven en Michael voor Peter werd VVOG verder onder druk gezet. Dit leverde vooralsnog geen resultaat op.

VVOG had zelfs de wedstrijd kunnen beslissen als hun rechtsbuiten bij een counter meer oog had gehad voor de volledig vrijstaande spits in plaats van zelf een (mislukte) doelpoging te wagen. In de 79e minuut was er eindelijk resultaat van het harde werken in de 2e helft.

Na een goede actie werd Isa binnen de “zestien” onreglementair gestuit en kon Dennis de terecht toegekende penalty verzilveren.

Met Brandon in de ploeg voor Lars werd in de laatste 10 minuten nog geprobeerd de 3 punten alsnog binnen te halen. Helaas werden enkele reële kansen niet benut en moest met een gelijkspel genoegen genomen worden.

Van de 6 ploegen die nog kans maken op het kampioenschap wonnen HHC en Berkum hun wedstrijd, terwijl Sparta Nijkerk, SVZW en CSV Apeldoorn evenals wij gelijk speelden. Hierdoor heeft HHC de koppositie weer overgenomen op 1 punt gevolgd door Sparta Nijkerk, Berkum en DVS’33 Ermelo. SVZW en CSV Apeldoorn volgen op respectievelijk 3 en 5 punten van HHC.

Aankomende zaterdag wederom een “finale” met de thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Het kampioenschap is nog steeds mogelijk, maar dan mogen er geen punten meer gemorst worden en zal spelen zoals in de 1e helft tegen VVOG niet meer voor mogen komen.