25 april 2015 11:30

Blokker, E.

Man off the Match:
Ramazan Leebeek

Na het teleurstellende gelijkspel in de streekderby tegen VVOG vorige week, stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor de reserves van DVS'33 Ermelo. Mede door een aantal andere verrassende uitslagen stond DVS 2 bij aanvang van de wedstrijd op een gedeelde 2e positie met 1 punt achter koploper HHC. Deze 2e plek wordt gedeeld met de reserves van Sparta Nijkerk en Berkum. Wetende dat HHC op bezoek ging bij Excelsior '31 en dat Sparta Nijkerk en Berkum - op papier - makkelijkere tegenstanders hadden, moest er een overwinning komen. Puntverlies in deze fase van de competitie kan dodelijk zijn; het is aanhaken of afhaken.

DVS'33 2 kon aantreden met een fitte selectie. Omdat Maurizio Sleurink nodig was bij de A-selectie verschoof Floris Groenewold een plekje in de verdediging en kwam naast Milan te spelen in het centrum van de verdediging. Hierdoor was er weer plaats voor Nick Dobbenberg, die op de rechtsbackpositie mocht startten. Dennis Sietsma maakte de verdediging compleet. Op het middenveld koos het trainersduo Kuis en Van Dijk voor Roelof de Groot, Peter v/d Horst en Ramazan Leebeek. Voorin moesten Michael Musa, Lars van Wetering en Yordi Grovenstein voor de doelpunten zorgen. Hierdoor begonnen Brandon Karangwa, Job Kuijpers en Sven Pul als wissel. Isa Kiziler moest zich helaas, op de ochtend van de wedstrijddag, ziek melden.

Het spelbeeld van de 1e helft toonde ploegen die aardig aan het aftasten waren. Over en weer waren er wel speldenprikjes te noteren, maar echt gevaarlijk werden de ploegen niet. Daarbij moet gezegd worden dat csv Apeldoorn in de loop van de 1e helft meer controle en overwicht kreeg, waardoor het af en toe met prima positiespel het DVS'33 behoorlijk moeilijk maakte. Dit resultererde in de 25e minuut dan ook de 0-1.

Nick Dobbenberg en Floris Groenewold konden niet voorkomen dat de linksbuiten van csv Apeldoorn de bal voor kon geven, waar de vrijstaande spits de bal eenvoudig achter goalie Paul Eppink kon schieten. Hierna wist DVS'33 wel een aantal keren gevaarlijk te worden. Vooral de bal op de paal na een mooie solo van Yordi had meer verdiend, maar desondanks gingen beide ploegen rusten met een 0-1 stand.

De 2e helft begon met 1 wissel aan de kant van DVS'33. Yordi werd vervangen door Sven Pul, waardoor Ramazan Leebeek een plek opschoof naar de voorhoede. Het spel werd in de 2e helft iets ruwer en DVS'33 leek zich ook meer te beseffen wat er op het spel stond.

Met de wissels Job Kuijpers en Brandon Karangwa voor Peter v/d Horst en Nick Dobbenberg werd steeds nadrukkelijker de aanval gezocht. Na een corner van Job Kuijper was het MIlan v/d Maaten in de 68e minuut de spanning terug bracht door de 1-1 binnen te schieten. Dit doelpunt zorgde voor meer elan in de Ermelose ploeg, die daarna ook met hernieuwde energie op zoek ging naar de overwinning.

De bevrijdende treffers vielen niet snel later. Een diepe bal werd door Lars van Wetering knap verlengd, waarna Ramazan alleen op de keeper mocht aflopen. Zijn afwerking kon niet beter en zorgde voor een vreugde explosie aan de kant van DVS'33.

De 3-1 volgde kort daarop. Een foute pass van een verdediger van csv Apeldoorn werd onderschept door Lars van Wetering en zijn pass op Ramazan werd op waarde geschat door laatstgenoemde: 3-1.

Ondertussen was toch Maurizio Sleurink nog in de ploeg gekomen voor Roelof de Groot die niet verder kon.

Met nog een kwartier te spelen hield het centrale duo Maurizio en Floris de boel achterin goed dicht en kwam DVS'33 eigenlijk niet meer in de problemen. Het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter werd met vreugde ontvangen en DVS'33 kon weer 3 punten bijschrijven.

De overige uitslagen op de velden stemden ook tot tevredenheid. HHC ging ten onder bij de reserves van Excelsior '31 en Berkum won met 2-0 bij het al gedegradeerde ASVD. De andere titelkandidaat Sparta Nijkerk kroop door het oog van de naald; zij wonnen met 2-1 van SDCP, door een doelpunt in de laatste minuut. Hierdoor gaat DVS'33 2 samen met Berkum 2 en Sparta Nijkerk 2 aan kop, gevolgd door HHC 2 met 2 punten.

Volgende week de volgende kraker tegen HHC 2. Een belangrijke wedstrijd, waarin wederom geen punten verloren mogen worden. Met dezelfde strijdlijst en inzet als in de 2e helft tegen csv Apeldoorn moet DVS'33 weer goed voor de dag komen.