DVS'33 Ermelo 2 verliest het kampioenschap uit het oog

2 mei 2015 11:30

Teunissen, R.

Man off the Match:
Milan van der Maaten.

De volgende “finale” voor DVS in de strijd om het kampioenschap en de periodetitel tegen wellicht de beste ploeg van de Reserve Hoofdklasse nl. HHC uit Hardenberg. De uitwedstrijd werd met 2 – 0 verloren en vandaag was het zaak om de kansen op een prijs levend te houden. Ook HHC had nog (weliswaar een kleine) kans op het kampioenschap.

Zo ontspon zich een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd met in de 1e helft een beter HHC dat bij rust dan ook verdiend met 0 – 1 leidde. DVS ontsnapte in de 37e minuut nog aan een achterstand toen HHC van afstand de paal naast keeper Marco raakte, maar moest in de 42e minuut een doelpunt incasseren toen de nr. 9 van HHC een fraaie actie bekwaam afrondde. Wij konden er in de 1e helft te weinig tegenover stellen.

In de 2e helft een ander beeld. DVS was minimaal gelijkwaardig en ontwikkelde meer druk. Dit resulteerde in de 56e minuut in een doelpunt van Milan, die uit een corner van Job het net wist te vinden. 3 minuten later keken wij echter al weer tegen een achterstand aan, toen de nr. 10 van HHC raak schoot.

DVS toonde echter veerkracht en zocht gelijk weer de aanval. In de 63e minuut werd Lars in het strafschopgebied onreglementair gehinderd en mocht Dennis aanleggen voor een penalty. De keeper van HHC wist de bal echter met een goede reactie uit het doel te houden.

Uiteraard bleef HHC ook volop meedoen in de wedstrijd en dacht de 1 – 3 gescoord te hebben, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege (vermeend?) buitenspel.

Met Roelof voor Peter en Marnix voor Sven zette DVS nogmaals aan en de inzet werd beloond toen Lars een strafschop “versierde” en Roelof dit buitenkansje koelbloedig wist te benutten.

In de laatste 10 minuten waren er kansen voor beide teams om 3 punten bij te schrijven, maar de stand onderging geen wijziging meer. Een uitslag waar beide ploegen niets mee opschoten.

Door de winst van Sparta Nijkerk ( 2 – 7 tegen ASV Dronten) en Berkum (0 – 2 tegen SVZW) zijn de kansen op het kampioenschap voor DVS nog wel aanwezig, maar dan moet a.s. zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen buurman SDC Putten (nog niet vrij van degradatiezorgen) gewonnen worden en moeten zowel Sparta Nijkerk als Berkum punten laten liggen. De 3e periodetitel lijkt wel in het bezit van ons te komen, doordat ons doelsaldo (veel) beter is dan dat van Sparta Nijkerk.