Job Oving (schot)

A-junioren zaterdag, A2, 2e klasse 01

25 april 2015 12:30

Veldman, R.

Met nog een wedstrijd te gaan staat het aantal gescoorde doelpunten op 92. Een gemiddelde van ruim 4 doelpunten per wedstrijd. In theorie is het mogelijk om in een wedstrijd 8 keer het net te laten bollen. De praktijk is weerbarstiger dus de komende wedstrijd tegen Hulshorst A1 zal duidelijkheid geven.
Je mag gaan voor hoge ambities als ze maar realistisch zijn. Om het honderdtal te voltooien moet er vanaf het begin scherp gespeeld worden. Het zou het kroontje zijn op een toch al majestueus jaar van DVS'33 Ermelo A2.

Het ontvangst in Horst was Fc Horst onwaardig! Een scheidsrechter die geen ruimte heeft, doelen die met tie rips nog voor de wedstrijd vastgezet moeten worden en een te klein en hobbelig veld waar je de eigen jeugdselectie toch niet op laat spelen. Met een bal die te hard was opgepompt kwam het geheel allemaal erg rommelig over.

Misschien een mooie bestemming voor de Euro 1.000,00 die men jarenlang van deelgemeente Ermelo Noord ontving zonder dat men er van af wist.

De wedstrijd afgelopen zaterdag bood in de eerste helft weinig spektakel met als absoluut dieptepunt een 'aanslag' in de laatste minuut van de eerste helft door nummer 8 van fc Horst op de enkels van Timo. De speler kwam weg met geel en 10 minuten straftijd, maar eigenlijk was dezelfde rode kleur als het onderbeen van Timo op zijn plaats geweest. Als je dan naar amper 5 minuten in de tweede helft alweer het veld in wil, lijk je als oranjehemd niet echt onder de indruk van de corectie door de scheidsrechter.

In de tweede helft kan de verdediging van Fc Horst het niet meer bolwerken en lopen de Ermeloose kampioenen uit naar vier doelpunten. Als daarna de dorpsgenoten een tegentreffer maken is het eigenlijk wel gedaan met de wedstrijd. Misschien nog het vermelden waard is dat ook de keeper en een andere speler van Fc Horst de wedstrijd door onregelmentair handelen vanaf de zijlijn mochten bekijken. In deze periode nam Kevin Dul de penalty uiterst koelbloedig en liet daarmee zien een waardige vervanger voor Christian te zijn. Uiteindelijk zullen er dan nog twee goals vallen zodat de eindstand wordt: 2 - 5.