Eerste nederlaag voor DVS'3 Ermelo F2 tegen koploper Hierden

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 01

28 september 2013 9:00

DVS F2 wachtte een interessant duel tegen mede-koploper Hierden F2. Twee teams die op voorhand aan elkaar gewaagd lijken te zijn. Op vrijdagavond echter twee ziekmeldingen maar met de welkome hulp van F3 en F4 kunnen we toch met negen spelers naar Hierden.

Zaterdagochtend 08.00 uur blijkt Tumelo toch voldoende hersteld dus hebben we een mannetje extra. Daan is echter flink verkouden en niet top fit. Fijn dat Jamie Grift (F3) en Jaron van Dasler (F4) erbij kunnen zijn. Als om 09.00 uur ook nog Niels beter blijkt te zijn hebben we in ieder geval getalsmatig een flink overwicht.

Als snel blijkt Hierden een lastige tegenstander. Sterke aanvallers, slimme verdedigers en een sterke keeper. Na een aantal aanvallen over en weer opent Hierden de score, 1-0. Wij krijgen direct hele goede kansen op de gelijkmaker via Daan, Abdi en Jamie die de bal op de paal mikt. Hierden loopt in de eerste helft verder uit naar 3-0 maar we zijn zeker niet kansloos.

In de tweede helft het zelfde spelbeeld. Over en weer mooie aanvallen maar Hierden speelt net iets slimmer. Na de 4-0 is het onze beurt. We gooien er nog een schepje bovenop en lijken iets meer ruimte te krijgen. We weten de ruimte ook beter te benutten en  scoren nog twee keer. Niels, na een hele mooie pass van Axel, en Abdi weten eindelijk de Hierden keeper te passeren. DVS krijgt nog een paar kansen maar het blijft bij 4-2. De eerste nederlaag maar als team goed gevoetbald en er alles aan gedaan dus met opgeheven hoofd van het veld.

Bij de penalties gaat het gelijk op. Melvin weet er weer een paar tegen te houden en Jamie, Siem, Ewout en Ruben scoren vanaf de stip.