D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse M

11 april 2015 10:45

G. vd Berg

Zaterdag 11 april 2015,

De voetballers van de D1 hebben een week rust gehad, dat wil zeggen een week geen wedstrijd.

Trainen gaat natuurlijk gewoon door!! Onze strijders moeten er niet aan denken een week geen trainen… Marco en Daan hebben een mooie, getalenteerde, leergierige en hongerige groep voetballertjes die zo langzamerhand voetballers worden… zeker binnen de lijnen wordt al heel volwassen gespeeld.

Hoe kom je nu toch zo’n speelvrije zaterdag door..? de een op de Playstation, de ander gaat een weekend weg met de familie of toch maar even stiekem naar het voetbalveld, je weet maar nooit..

De vleugelaanvaller van de D1 ging met vader en opa inspiratie opdoen bij de grote voetballers van…. Manchester United..

Als je ergens voetbal kan proeven is dat in Engeland en zeker in Manchester waar twee grote clubs strijden in de top van de Premier League. Voor het mooie waren we eigenlijk een wedstrijd te vroeg United tegen City is natuurlijk de wedstrijd maar dan spelen we tegen Colmschate dus dat is geen optie!! Aston Villa is meer dan geweldig!!

Na bezoek aan de fanschop, waar je makkelijk een vrachtwagen naar binnen kunt rijden en laten keren, een prachtige wedstrijd gezien!!
Terug bij de D1, terug op veld 6 van ons o zo mooie sportpark.

Veld 6 waar we zo lekker op spelen. We hebben op dit veld voor het laatst verloren op 27 september vorig jaar.

De laatste nederlaag dateert alweer van 22 november tegen…. Jawel Colmschate!

Dat was zo’n wedstrijd die de regel bevestigd. Als je zelf de kansen niet maakt gaat de tegenstander er met de punten vandoor. Na een heel goede eerste helft met veel opgelegde kansen werd het uiteindelijk 3-0 voor Colmschate. Nu dus de revanche partij.

Om 10.45 uur is het dan eindelijk zover, de aftrap.

D1 in een inmiddels vertrouwde opstelling met Jarno in zijn hok, Ferry, Ruben Xander en Rick achterin, Ryan, Jimmy en vandaag op link Zephyr die het middenveld bestieren en Matijn, Mathijs en Roelf in de zo gevaarlijke voorhoede.

Julian heeft helaas geblesseerd de warming up moeten verlaten.

Direct is duidelijk dat onze jongens maar een ding willen en dat is winnen!! De eerste aanval is al bijna raak. Matijn heeft het erg naar zijn zin op rechts en levert met grote regelmaat voorzetten op maat af aan Mathijs en Roelf.

Ook de tweede kans gaat verloren en opeens breekt Colmschate uit… Jarno laat zien dat we een keeper van klasse hebben en ranselt de bal uit zijn kooi.

De daar opvolgende corner wordt goed verwerkt en komt bij Roelf terecht. Nu is het zijn beurt om Matijn te bedienen en deze werkt de bal zeer bekeken over de ver voor zijn doel staande goalie. 1-0.

DVS combineert of het een lust is en Colmschate loopt eigenlijk de gehele eerste helft achter de feiten aan… Met fysiek voetbal probeert onze tegenstander de boel overeind te houden maar komt in deze fase duidelijk tekort.

Je zou er gek van worden als tegenstander.. bij elke bal zit een DVS-er, in hoog tempo wordt er getikt en als het eens iets minder nauwkeurig gaat in de passing wordt dat met een tomeloze inzet gecorrigeerd.

Zephyr grijpt goed in bij de opbouw van Colmschate, krijgt de bal eigenlijk niet lekker mee maar dankzij zijn eigen inzet blijft hij in de daar opvolgende kluts in balbezit, passeert de laatste speler en haalt uit…. 0-2!!

Wat een beloning! Ik zie Zephyr vrijwel wekelijks spelen, en vaak goed, altijd vol passie en inzet maar zelf een doelpunt maken… dat moet uit bij Hoevelaken zijn geweest toen de F1 daar royaal wist te winnen ruim 4 jaar geleden….

En deze valt op een mooi moment, vlak voor rust.

In de pauze wordt Zephyr gewisseld voor Mark.

Ook het weer wisselt nu. Het regent pijpenstelen, de wind is meer geworden en de temperatuur duidelijk minder..

De tweede helft geeft een vrijwel gelijk beeld. Colmschate wil wel maar kan tegen dit DVS weinig.DVS houdt controle.

Verdedigend staat alles als een huis. Ruben voert als een echte generaal zijn defensie aan en komt met regelmaat opstomen. Dat levert geen doelpunten op maar wel handen vol werk voor Colmschate!

Op 10 minuten van het einde een voorzet van Matijn en een Wim Kieft kopbal van Mathijs, vol in de touwen!!!! en dus 3-0.

Onze strijders creeeren voldoende kansen maar dat onze tegenstander een goede keeper heeft wisten we een half jaar geleden al… Drie bijna zekere doelpunten ranselt hij uit zijn doel.

Vlak voor tijd krijgt Roelf de bal op de rand van de 16. Kapt, draait en dolt twee verdedigers. De afleggende bal naar Ryan gaat maar net naast.

Het laatste wapenfeit van deze zaterdag voor wat betreft de D1. Inmiddels 9 wedstrijden ongeslagen en een doelsaldo van 25 voor en 10 tegen, dat zijn nog een rapportcijfers waar je mee thuis mag komen.!!

De buit voor dit seizoen, promotie naar de 3de Divisie is nog niet binnen maar na het onderlinge gelijke spel van Zeewolde-HHC (1-1) komt het nu dicht bij.

Zaterdag 18 april as in de uitwedstrijd naar Nieuw Leusen is winst voldoende.. de Linksbuiten viert dan zijn alweer 12de verjaardag dus dat zou een leuk cadeautje zijn…