0 - 1

SDC Putten 1

10 januari 2015 14:00

G. de Witte

DVS’33 Ermelo en SDC Putten oefenden aan de Ermelose Sportlaan tegen elkaar in aanloop naar de tweede competitiehelft, die op 24 januari weer begint. De geelzwarten zijn de trotse koploper van de Hoofdklasse C, terwijl de bezoekers in de Hoofdklasse A de vijfde plaats bezetten. De Puttenaren kunnen uitstekend uit de voeten tegen goedvoetballende ploegen, getuige de 1-4 zege bij de gedeelde koploper VVA’71 (de eerstvolgende sparringpartner voor DVS). Beide trainers gebruikten de wedstrijd ook om andere spelers te laten voetballen dan de gebruikelijke basiself. Zo stonden Roelof de Groot, Michael Musa en Ramazan Leebeek in het geelzwart en onder andere Manuel Uhrig in het blauwwit aan de aftrap. Ook Richard Terpstra speelde weer een helft na zijn blessure.

Dat DVS voetballend wat meer in huis had dan de Puttenaren, werd wel duidelijk in het eerste bedrijf. Het openingsoffensief leverde echter niet veel kansen op. Daarop volgde een fase, waarin er iets meer evenwicht in de wedstrijd zat, maar bij het tweede Ermelose offensief leek een voorsprong voor de geelzwarten ook aanstaande. Het doelpunt viel ook in de 36e minuut na een fraaie combinatie, maar die werd door scheidsrechter Guus de Witte uit Ermelo geannuleerd vanwege buitenspel. Nog geen minuut later schoot Ramazan Leebeek het leer net naast het Puttense doel. De Puttenaren moesten zich vooral beperken tot tegenhouden en kwamen tot drie schoten, die naast gingen. Roelof de Groot moest zich net voor de rust, die inging met 0-0, laten vervangen door Roald de Vries.

Beide trainers pasten na de thee veel wissels toe. Zo mochten onder meer Yordi Grovenstein en Milan van der Maaten hun kunnen tonen. Dat ging bij DVS gepaard met verlies aan automatismen. Echt aandringen op een voorsprong deden de geelzwarten ook niet. SDC Putten kon na landurig blessureleed weer gebruik maken van Olivier Pilon. Samen met Evert Brouwers zorgde hij voor meer dreiging, die weliswaar uit de omschakeling ontstond. Uit zo’n situatie kwamen de blauwwitten ook op voorsprong met Pilon als aangever en Brouwers in de afronding. Hij liet Paul Eppink kansloos. De thuisploeg slaagde er daarna niet meer in om de achterstand ongedaan te maken.

Scoreverloop: 74’ Evert Brouwers 0-1