4 - 2

VVA '71 1

17 januari 2015 14:30

W. Smit

DVS’33 Ermelo kende voor eigen publiek tegen VVA’71 een goede generale voor de hervatting van de competitie op 24 januari, waarin de geelzwarten de kopppositie in de Hoofdklasse C verdedigde. In de vorige oefenwedstrijd lieten de Ermeloërs zich verrassen door SDC Putten (0-1 verlies). Dat deed VVA’71 ook in de laatst gespeelde competitiewedstrijd tegen de Puttenaren voor de winterstop, waardoor de club de koppositie verspeelde. Duidelijk was, dat er een goed voetballende tegenstander op bezoek kwam in Ermelo.
Waar in de vorige oefenwedstrijd nog volop geëexperimenteerd werd, trad DVs nu aan met de spelers, die de basis meer benaderde.  Richard Terpstra maakte zijn opwachting pas in de tweede helft.

In de eerste helft ontspon zich een aardig duel, waarin beide ploegen beurtelings een licht overwicht hadden. Toch waren de betere kansen voor de thuisclub. Toch zou het tot de 37e minut duurde, voordat DVS op voorsprong kwam. Waar even daarvoor uit een voorzet van Ali Akla nog geen score opleverde, gebeurde dat wel uit zijn tweede assist. Maurice de Ruiter schoot vervolgens goed in, 1-0. Dat werd ook de ruststand, maar dat was dan weer volledig te danken aan doelman Daan Huiskamp. Hij keerde met een reflex de inzet van Mike Versloot.
De tweede helft was een half uur lang geheel voor DVS. De geelzwarten liepen in een tijdsbestek van zo’n tien minuten uit naar 3-0. Invaller Mike Ahrens was trefzeker uit een voorzet van Maurice de Ruiter, die zelf heel fraai de 3-0 inschoot na een goed ingespeelde vrije trap van Okan Soykan. Bij die stand deed VVA’71 iets terug met een geplaatst schot uit de tweede lijn van invaller Khalid Marbouh, 3-1.

De Ermeloërs hadden vier minuten nodig om de marge weer op drie te brengen, toen Jerrol Poot de Achterbergse sluitpost met een stiftballetje het nakijken gaf, 4-1. Dat werd niet de eindstan, doordat doelman Daan Huiskamp de snelheid van een steekpass niet helemaal goed inschatte en Mike Versloot hem passeerde en met succes het verlaten doel vond. De 4-2 tegen een goede tegenstander als VVA’71 zal ongetwijfeld hoop geven op een goed vervolg van de competitie.
Scheidsrechter Smit uit Zwolle had geen kind aan het leiden van deze even nuttige als sportieve oegenwedstrijd.
Scoreverloop: 37’ Maurice de Ruiter 1-0, 49’ Mike Ahrens 2-0, 56’ Maurice de Ruiter 3-0, 68’ Khalid Marbouh 3-1, 72’ Jerrol Poot 4-1, 82’ Mike Versloot 4-2.