Roelof de Groot (penalty)
28'

17 januari 2015 12:00

D.J. Liibaan

Afgelopen zaterdag en wel op 17 januari 2015 ontving het tweede elftal van DVS’33 Ermelo de reserves van Delta Sports uit Houten. Het werd van Utrechtse zijde een pittige wedstrijd met veel strijd met soms wat onnodige irritatie van met name de Delta Sports speler met het rugnummer drie. Kortom, DVS 2 kreeg afgelopen weekend te maken met een fysiek stevige tegenstander. Een team dat ook nog eens onverwachts en tegen de verhouding in op voorsprong kwam door een doelpunt van Carlos Snoeks. De bal was nog maar net koud in beweging of Ramazan Leebeek knalde de ploegen weer naast elkaar.

Job Kijpers kent goede periode
Precies om 12:00 uur floo scheidsrechter Dhr. D. Liibaan het vriendschappelijke duel op gang.  Na wat verkennend voetbal van beide kanten was daar ineens die lange bal van Delta Sports maar het was Floris Groenewold die de bal beheerst terug kopte op zijn doelman Paul Eppink. DVS 2 doet middels Brandon Karangwa iets terug; zijn schot wordt door Delta Sports doelman t.k.v. een corner gekeerd. Is het veld nou zo glad? In de beginfase zijn er wat glijpartijtjes van onder meer Roelof de Groot en Maurizio Sleurink. Job Kuijpers kent dan even een goede periode, we zien Job Isa Kiziler aanspelern en Isa op zijn beurt weet bijna Yordi Grovenstein te bereiken, het wordt hem net niet,

Achter en weer gelijk
Om 12:09 uur zien we Job Kuijpers op doel vuren maar zijn inzet wordt tijdig geblokt. Een klein minuutje later weet Maurizio Sleurink een bal te veroveren en Maurizio op zijn beurt weet dan Isa Kiziler te bereiken maar helaas staat de laatste net in buitenspelpositie. Even later zien de toeschouwers een vrije trap van Roelof de Groot net over het doel van Delta Sports heen trappen. Brandon Karangwa toont zich in de navolgende periode sterk door regelmatig een bal te veroveren om vervolgens op te stomen naar het vijandelijke doel. Dan valt er ineens een doelpunt voor Delta Sports en Carlos Snoek is de doelpuntenmaker. We schrijven de 19e minuut. Erg lang plezier van dat openingsdoelpunt heeft Delta Sports niet want nog geen minuut later weet Ramazan de 1-1 gelijkmaker binnen te schieten, zijn inzet verdwijnt in het rechterhoekje, 1-1!

Strafschop
Beurtelings laten Roelof de Groot en Isa Kiziler iets leuks zien maar topt ee4n treffer komt het niet. In de 22e minuut zien we Job Kuijpers fraai een bal terug leggen op Ramazan terug leggen maar diens schot gaat net over het vijandelijke doel. Twee minuten later en wel in de 24e minuut zit Isa Kiziler dicht bij een treffer maar ook dit keer kruipt onze gastheer door het oog van de naald. In de 28e minuut is het wel raak en wel middels een toegekende strafschop. Het is Yord Grovenstein die onreglementair onderuit gaat binnen de zestien en voor scheidsrechter Liibaan staat daar maar één straf op en dat een elfmetertrap! Roelof de Groot voltrekt het vonnis en schuift de bal routineus in het rechterhoekje, 2-1!

Grotere voorsprong
De hard werkende en goed storende Lars van Wetering schiet een toegekende vrije trap maar een metertje naast. Even later een kans voor Roelof de Groot maar de doelman van Delta Sports weet zijn inzet te keren. In de 41e minuut is het opnieuw raak voor DVS 2 en wel via Yordi Grovenstein, de assist kwam op naam van Job Kuijpers. Kortom, vlak voor rust 3-1 voor de thuisploeg. Het moet gezegd, vlak voor rust speelde DVS 2 sterk.

Fraaie treffer van Peter v.d Horst
In de tweede helft als onze gast Delta Sports nog denkt mee te doen is het opnieuw snel twee keer raak voor DVS en er zijn dan al wat wissels toegepast aan Ermeloze zijde. Peter v.d. Horst, Nick Dobbenberg en Jochem Viester hebben dan een plek ingenomen binnen de Ermelose formatie. Nadat we eerst Yordi Grovenstein net over zien koppen is het dan Peter v.d. Horst die een afgeslagen bal werkelijk snoeihard binnen weet te jagen en dat de bal dan nog even van richting veranderde is bijzaak, het is en blijft een schitterend doelpunt oftewel 4-1 in de 53e minuut. Een paar minuutjes later is het opnieuw raak en wel door Lars van Wetering. Zijn anders bedoelde voorzet ging richting de rechterpaal en daar had de doelman nimmer op gerekend en dat betekende 5-1. Eigenlijk einde wedstrijd.

Even wat minder concentratie bij DVS 2
Er zijn dan nog aardige mogelijkheden voor onder meer Roelof de Groot en Peter v.d. Horst en er valt ook nog een schot van ruim 20 meter afstand te bewonderen van Sven Pul die ook weer wat wedstrijdminuten kan mee pakken. De thuisploeg verzuimde min of meer echt door te drukken en men geraakte in rommelig en laks spel en dat werd ogenblikkelijk afgestraft door Delta Sports, 5-2! Overigens ook een fraai doelpunt! In de slotfase leverde Ramazan Leebeek nog een gevaarlijke kopbal af maar deze kopbal weet de Utrechtse goalie nog op tijd te keren. Dan vindt scheidsrechter Dhr. D. Liibaan het welletjes en fluit hij de wedstrijd ten einde. Een verademing is grensrechter Aicha Versteeg (19 jaar), zij heeft echt kijk op het spelletje. Trainer/coach Martijn Kuis had de zege graag nog wat groter gezien en die mogelijkheid was ook zeker aanwezig. Oftewel nog meer beleving! Ook scheidsrechtert Dennis Liibaan een compliment! DVS 2 mag zich op gaan maken voor de competitie en wel voor de uitwedstrijd tegen Berkum 2. Zie de voorbeschouwingen later in de week.