J. Dooijewaard

ZA. 14-03-2015           DVS’33 A1 – ORION A1       4 - 1   (0 – 1)

oefenwedstrijd

Voorwoord

Op deze koude grijze dag stond er een oefenwedstrijd op het programma. Orion uit Nijmegen kwam op bezoek en bezit op dit moment de tweede plaats in de 4e divisie E (16 wed – 33 punten).

Beide teams traden aan met een jong team bestaande uit veel eerstejaars A-junioren en ook een aantal B-junioren. Zo stonden bij DVS’33 de B1-junioren Thom van Santen en Steven Odding in het veld en presteerden goed. Tevens maakte Jop Heinen na wekenlange blessureleed weer zijn rentree en mocht ook Lars Dekker weer zijn eerste speelminuten maken na langdurig blessureleed.

Esmay van Iersel

De wedstrijd van vandaag stond ook nog in het teken van iets anders. Deze week is de dochter van elftalleider Wouter van Iersel (Esmay van Iersel) geopereerd en zij verblijft momenteel nog in het ziekenhuis. De langdurige operatie is inmiddels achter de rug, maar het herstel zal uiteraard nog wel even duren. Namens de gehele A1 wensen we Esmay van harte beterschap en ze is een kanjer. Ze knokt zich overal doorheen wat er ook gebeurd.  Uiteraard wensen we ook Wouter, Marianne en Kevin heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Het is heel bijzonder wat de artsen in deze tijd allemaal weten en kunnen. Esmay..je komt er snel weer bovenop meid. Ga zo door!  De overwinning van vandaag is speciaal voor jullie.

De eerste helft

De eerste helft speelde DVS’33 mat en ongeconcentreerd. De beste kansen waren er dan ook voor Orion. Al in de 1e minuut moest Thom redding brengen op een kopbal van Orion en in de 2e minuut gaat een schot van Orion net naast het doel.  De eerste echte grote kans voor DVS noteren we in de 17e minuut. Het is Jop Heinen die een vrije trap snel neemt en met een prachtige crossbal Jelle Zeeboer bereikt. Jelle stuurt vervolgens Marc Vermeulen weg, maar zijn schot gaat helaas net naast doel. In de 43 minuut kwam Orion op voorsprong na slap dekken op het middenveld en in de verdediging kon Orion makkelijk een kans creëren en scoren.

De tweede helft

De tweede helft gaf een geheel ander spelbeeld. Er ontstaat een mooie aanval. Het 1x raken spel met Ryan Hokahin, Jordy van Selm, en Roy Groenevelt is het uiteindelijk Marc Vermeulen die de bal met zijn linkerbeen diagonaal binnenschiet. In de 65e minuut wordt het 2-1 voor DVS’33. Het is Yasar Leebeek die de strakke cornerbal van Roy Kruse heerlijk inkopt. Het was een heerlijk doelpunt en het team en Yasar was er zichtbaar blij mee. DVS’33 drukt vervolgens door. In de 75e minuut volgt er een vrije trap. Jelle Zeeboer legt aan. Diep van binnen denkt de trainer terug aan de gesprekken met Jelle. Wat zou die jongen in petto hebben? Jelle neemt de bal vol op de wreef en via de binnenkant van de paal in de bovenhoek verdwijnt de bal in de goal. Wat een heerlijk doelpunt en de vreugde op het veld maar ook op de bank was mooi. Vlak voor tijd wist DVS’33 ook nog de 4-1 te scoren. Het was Roy Groenevelt die in de 16m werd neergelegd en wederom was het Jelle Zeeboer die scoorde, ditmaal uit de penalty.

Slotwoord

Het eindsignaal klonk en beide ploegen konden terugkijken op geen hoogstaande wedstrijd. Volgende week zal er echt uit een ander vaatje getapt moeten worden,  maar het was vandaag wel een zeer nuttige wedstrijd. Trainer Edwin sloot zijn evaluatie af met de woorden ‘We zijn één team met elkaar en die bevestiging was er vandaag ook weer, als hoofdtrainer doet je zoiets heel erg veel’. Spelers en staf Orion bedankt voor jullie komst en sportiviteit en ook de scheidsrechter bedankt voor het fluiten.