6 - 3

DVS'33 Ermelo JO9-4

F-pupillen zaterdag, F4, 3e klasse 05

21 februari 2015 10:00

Eindelijk mochten ze weer eens voor het echie. Inmiddels afscheid genomen van de 4e klasse mocht DVS F4 voor haar eerste wedstrijd in de 3e klasse helemaal afreizen naar Horst. Op de achtergrond speelde de vakantie mee ...   Tobias en Roel waren er niet maar in de plaats daarvan  kregen we invaller Sep. Een heuse keeper!  Horst F2 moest het onder andere met spelers uit de F1 doen.
De dag was grauw en nat, het Horstse gras groen en zompig.  En dan moest er ook nog gevoetbald worden.
Horst opende sterk tegen onze jongens. De F4 werd al vroeg teruggedrongen op eigen helft, soms tot wel tegen haar eigen achterlijn. Daar werkten de jongens vooral hard aan het voorkomen van doelpunten. Een kunst die F4 goed leek te verstaan. Met ‘Abel de standvastige’ en ‘Mike de stofzuiger’ achterin, werden de kansen van Horst om zeep geholpen. Toch kwam F4 met 2-0 achter. Twee rommeldoelpunten, uit de lucht, tegen. Eén eigen en één niet te beschrijven, maar wel geldig.

De jongens van DVS gaven echter niet op. Alle DVS ers volgden het voorbeeld van ‘Bart de aanklamper’. Het aanklampen ging over in vastklampen en langzaam maar zeker voetbalde F4 zich zelfs onder de druk vandaan en pakte ze het initiatief in de wedstrijd. ‘Jonne de waterscooter, zorgde voor de nodige onrust voor het doel en was betrokken bij de eerste 2 doelpunten van DVS. 2-2.
Het was een echte wedstrijd geworden.
‘Dide de sierlijke’  leek in zijn element in het waterballet en pass-te er lekker op los, terwijl ‘Mik de onbevangene’ tussen het ballen najagen door nog gelegenheid voelde om zijn schaar te oefenen. De beloning voor F4 volgde.. ‘Milan de duvel’ voetbalde er weer brutaal op los en scoorde, uit het doosje, met een prachtige pegel 3-2. Er leek, naast de wolken, ook iets moois in de lucht te hangen. Ouders aan de kant raakten opgetogen en de trainer zelfs ontroerd.
Horst echter liet zich niet wegspelen. De ploeg was goed en maakte voor de rust nog 3-3.
Met deze stand kon het in de tweede helft nog alle kanten op.

Het tij op het waterige veld keerde echter. Misschien had DVS te veel moeten geven in de eerste helft. Bij vlagen kwamen de jongens er nog wel uit maar het was toch overwegend Horst die het initiatief had. De tweede helft bleek dit keer niet het wapen van F4. Misschien is het nog effe wennen in die 3e klasse en komt dat weer.
Zonder echt op te geven leek de spirit toch wat weg te lekken uit het team. Horst was de baas en maakte nog drie doelpunten. Watertrappelen was wat restte maar ook dat kon niet verhinderen dat F4 in deze wedstrijd kopje onderging. 6-3… .
Ook de penalty’s lieten we in Horst.
De jongens van F4 dropen af naar de kleedkamer. Na het afdrogen stond de blik al weer op de volgende wedstrijd.