2 - 1

N.S.C. Nijkerk 1

27 januari 2015 20:15

W.M. Kieft

DVS’33 Ermelo speelde dinsdagavond thuis in de aanloop naar het competitieduel tegen SVZW op 31 januari tegen NSC. De Nijkerkers bezetten in de Hoofdklasse A een plaats voor herkansers en hopen zich nog omhoog te spelen. De geelzwarten verdedigen de koppositie in de Hoofdklasse C. De Ermeloërs zagen de hervatting van de competitie bij WVF zaterdag hiervoor afgelast worden, terwijl de bezoekers met een 1-1 gelijkspel terugkeerden uit Gouda. Voor beide teams was het een nuttige oefenwedstrijd.

De eerste vijfentwintig minuten van de oefenwedstrijd werden in hoog tempo gespeeld en de twee sparringpartners deden in die fase weinig voor elkaar onder. NSC speelde beslist beter dan de stand op de ranglijst deed vermoeden. Het ontbrak aan beide kanten echter aan de nodige finesses. Veel kansen deden zich dan ook nog niet voor. Alleen Daniël van Warven kreeg in de beginfase een schietkans; dat schot werd gekeerd. Doelman Paul Eppink pareerde halverwege de eerste helft met de voet een schot. Pas toen het tempo daalde ontstonden er betere scoringsmogelijkheden. Invaller Yordi Grovenstein zag zijn inzet in de 37e minuut door een Nijkerkse verdediger nog van de doellijn gehaald worden. Zes minuten later stond de paal doelman Eppink terzijde. Vervolgens haalde de Nijkerkse sluitpost een halve omhaal van Jorran van Santen uit de bovenhoek. De rust ging in met een blanco score.

Na de thee was DVS duidelijk beter. Er was minder vaak balverlies en in de voorkomende gevallen werd het leer sneller veroverd. De eerste kans was ook nu voor DVS, dat er in de 49e minuut niet in slaagde om een voorzet van Mike Ahrens over de doellijn te krijgen. Vijf minuten later produceerde Jorran van Santen uit een voorzet van Yordi Grovenstein bewust een strak schot naar de kruising. De schoonheid verdiende succes, maar de Nijkerkse doelman reageerde even fraai met zijn redding. Toch zou de verdiende voorsprong er in de 61e minuut komen na een schitterende pass van Okan Soykan op Daniël van Warven. Met een schuiver tekende hij de 1-0 aan. Een minuut later trof Yordi Grovenstein de lat. Na de wissel van Soykan gaf DVS toch ruimte weg op het middenveld en uit de eerste kansrijke situatie in de 70e minuut voor de gasten na de rust maakte NSC gelijk. Daniël Almendro Rivas scoorde de 1-1. Mike Ahrens trof daarna in de 74e minuut de paal. Hij was acht minuten daarna de aangever voor de 2-1. Een afgemeten voorzet werd door Daniël van Warven onberispelijk afgerond. Voor wat het waard is, de zege kwam DVS wel toe. Vlekkeloos ging het allemaal nog niet, maar daar zijn oefenwedstrijden voor om de finesses er weer in te slijpen.

Scoreverloop: 61’ Yordi Grovenstein 1-0, 70’ Daniël Almendro Rivas 1-1, 82’ Daniël van Warven 2-1.

Scheidsrechter: dhr. W.M. Kieft uit Putten