7 februari 2015 12:15

Klaassen, G.

Man off the Match:
Paul Eppink.

Afgelopen zaterdag stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma voor het tweede elftal. Directe concurrent SDV Barneveld 2 diende in Barneveld een nederlaag toegebracht te worden zodat men de achterstand van 2 punten op de ranglijst om zou kunnen omzetten in een voorsprong. Een zonder meer getergd SDVB zou er aan de aftrap verschijnen vanwege het staaltje voetballes dat zij eerder dit seizoen in Ermelo kregen, een 6-0 einduitslag gaf het scorebord toen na 90 minuten aan.

De trainers Martijn Kuis en Leo van Dijk zien zo langzamerhand de ziekenboeg enigszins leegstromen. Dennis Sietsma en Jan van der Wolf trainen reeds vol mee en de ervaren krachten Remco van Rijn en Sven Pul doen zelfs al wedstrijdritme op in het 3e. Ook Marnix Groenewold lijkt vrijwel volledig hersteld van een hardnekkige teenblessure die hem lang parten heeft gespeeld. Aangevuld met een aantal spelers uit de A-selectie was men vol goede moed afgereisd naar Barneveld om aldaar eindelijk weer eens in competitieverband in actie te komen.

Na het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk dat SDVB inderdaad getergd aan de aftrap stond en dat DVS nog niet helemaal wakker was. De eerste helft was DVS zeer slordig in de passing en waren het de Barnevelders die overal op het veld de duels wonnen op inzet en strijd. Dit resulteerde in 2 flipperkast-situaties voor de eigen goal, een groot aantal halve kansen en één grote kans voor SDVB. De snelle linksbuiten van SDVB bleek een plaag voor back Floris Groenewold en ook de rechtsbuiten was enkele malen de verdediging van DVS te snel af. De grootste kans van de 1e helft kwam dan ook op het conto van de nummer 7 van SDVB. Hij klopte het centrum van DVS op snelheid na wederom makkelijk balverlies op het middenveld bij DVS, maar Paul Eppink toonde zich zijn superieure door de doelpoging van de rechtsbuiten knap te keren.

DVS had het geluk aan haar zijde dat een groot deel van de steekpasses van SDVB op haar snelle buitenspelers onder de maat waren, waardoor de bezoekers veel onheil bespaard bleef. Ondanks de grote hoeveelheid coaching vanaf de bank wist DVS zich maar marginaal te herpakken tijdens het verloop van de eerste 45 minuten. Zodoende duurde het tot de rust voordat de spelers afzonderlijk even een natte spons over het gezicht konden krijgen om wakker te worden. Helaas moest de onzichtbare Michael Musa zich in de rust vanwege liesklachten laten vervangen door Isa Kisiler.

De hoop van de meegereisde supporters dat DVS zich de 2e helft van een betere kant zou
laten zien leek in de eerste 5 minuten na rust teniet te worden gedaan. Zo was het wederom SDVB dat gevaarlijk werd via allereerst een schot uit de 2e lijn, dat een meter over ging, en een voorzet die net niet door 2 voorwaartsen binnen kon worden gelopen. In de 52e minuut was het dan toch DVS dat zich voor de eerste maal in aanvallend opzicht kon onderscheiden. Een voorzet van Yordi Grovenstein was net niet op maat voor zowel Lars van Wetering als Isa Kisiler. Een voorbode voor wat zou komen zo bleek, 3 minuten later lag de bal namelijk wel in het netje. Een prachtige aanval stond aan de basis van deze 0-1. Het was allereerst Maurizio Sleurink die Peter van der Horst op het middenveld aanspeelde. Deze bereikte vervolgens spits Lars van Wetering die met een steekbal de lopende Ramazan Leebeek alleen op de keeper af kon sturen. Ramazan bleef koel en rondde kalm af. Het eerste goede moment van DVS leverde zo meteen een treffer op.

De boost in zelfvertrouwen leidt er toe dat DVS direct weer de aanval zoekt en SDVB onder druk zet. Een schot van Peter wordt geblokt, waarna de afvallende bal via Floris bij Lars terecht komt. Zijn gekraakte schot komt voor de voeten van Isa, die zijn vlammende poging ziet stranden op de knie van de Barnevelder sluitpost. 3 minuten later en wel in de 61e minuut is het dan toch weer raak. Het is Ramazan die uit een ingooi van Floris op inzet 2 tegenstanders voorbij loopt en het spel verlegd naar de rechterkant bij Isa. Zijn strakke voorzet wordt vervolgens binnengelopen door de naar binnen getrokken Yordi. 0-2.

Waar men eerder dit seizoen te veel kansen nodig heeft om te scoren is het nu zomaar 2 maal raak uit 3 kansen, een ongekende weelde. DVS heeft het momentum en creëert binnen 10 minuten nog enkele kansen vanuit de omschakeling. Eerst is het de mee opgekomen Milan van der Maaten die bijna Lars in stelling kan brengen, maar een speler van SDVB brengt redding ten koste van een corner. Vervolgens is het Yordi die uitbreekt over links en voorgeeft op Isa. Zijn schot met links wordt gepareerd door de keeper. Tenslotte is het Yordi die na een pass van keeper Paul alleen wordt weggestuurd richting de keeper van Barneveld. Zijn stift gaat helaas net langs de verkeerde kant van de paal.

Onderwijl is SDVB steeds meer gaan pressen en moet DVS verder en verder terug richting de eigen goal. Peter ziet zich genoodzaakt om een professionele overtreding te maken, wat hem op een gele kaart komt te staan. Er worden enkele kansen gecreëerd door de gastheren. Zo is het de nummer 11 die na een corner rakelings over schiet en weet Maurizio een voorzet net afdoende te beroeren voordat de nummer 9 deze voor het intikken heeft. De hier op volgende corner besluit in een schot uit de 2e lijn wat na een weg door een woud van benen knap wordt gepareerd door Paul. SDVB zoekt het randje op wat betreft strijd en verbaal geweld en probeert eveneens de bezoekers uit te lokken.

Brandon Karangwa komt 10 minuten voor tijd in het veld voor de moegestreden Lars om in de omschakeling gevaarlijk te zijn. Helaas moet hij na enkele minuten de strijd staken vanwege een verrekking van de hamstring tijdens een volle sprint. Zijn vervanger is Marnix Groenewold. Ondanks de druk weet Barneveld geen kansen meer te creëren. Wat ze nog wel lukt is Ramazan laten reageren, waardoor er een opstootje ontstaat en de emoties hoog oplopen. Een onnodige gele kaart is Ramazan zijn deel, waarna hij uit voorzorg wordt gewisseld voor Jochem Viester. Ondanks een halve kans voor de nummer 11 van SDVB komt DVS de 5 minuten blessuretijd zonder kleerscheuren door en boekt het tweede elftal een belangrijke zege.

Voor het eerst dit seizoen weet DVS 2 een mindere wedstrijd om te zetten in een overwinning. Een gelijkspel zou een meer eerlijke weergave van de werkelijkheid zijn geweest. Een DVS dat een zwakke eerste helft speelde wist in de tweede helft wel enigszins tot voetballen te komen. Het grote verschil met SDVB was dat de kansen wel werden verzilverd. Het verschil in kwaliteit ten voordele van de geel-zwarten werd teniet gedaan door de immense strijdlust van de gastheren, die dan ook zeer ontevreden mogen zijn dat ze niet meer uit deze wedstrijd hebben gehaald. Naast het algehele hogere niveau van DVS in de tweede helft was het tevens van belang dat het balverlies werd verminderd en dat Job Kuipers en Peter het middenveld meer onder controle hadden. Daarnaast was het zo dat Nick Dobbenberg, die in de 1e helft nogal ongelukkig speelde, de tweede helft de gevaarlijkste speler van SDVB (nummer 11) compleet uit de wedstrijd speelde. Tenslotte was er nog altijd keeper Paul Eppink die zeer sterk en rustig speelde en zijn doel knap schoon hield.

Aankomende week speelt het tweede elftal van DVS thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen Swift ’64 1. De aanvangstijd voor deze wedstrijd is 14.30u. Tot dan!