DVS’33 Ermelo naar kleine finale na nederlaag tegen SDVB

78'
Koen Faber

13 augustus 2013 19:15

Fikkert

DVS’33 Ermelo mag zaterdag 17 augustus vroeg op, doordat het openingsduel om de Veluwe-Cup tegen SDV Barneveld verloren ging. De tegenstander voor die kleine finale komt uit het duel tussen gastheer SDC Putten en Sparta Nijkerk; een wedstrijd die woensdagavond 14 augustus wordt gespeeld. Trainer Hennie in ’t Hof werkte al behoorlijk naar zijn beoogde basis toe, terwijl de Barneveldse promovendus voor haar tweede wedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen nog een deels geïmproviseerde opstelling kende. Dat weerhield de blauwwitten er niet van om als winnaar van de grasmat op “De Putter Eng” te stappen.

DVS, dat toch al wat verder in de voorbereiding was dan de Barnevelders, opende met een offensief. Waar de verdediging en het middenveld al de vertrouwde opstelling liet zien, werd ook het bekende spelpatroon weer zichtbaar. Het openingsoffensief ebde echter weer snel weg na een veel te zachte terugspeelbal in de 11e minuut. Rob Knul profiteerde dankbaar van het misverstand, 0-1. De Ermeloërs bleven daarna wel meer balbezit houden, maar de combinaties werden in een tempo uitgevoerd, waarbij de geïmproviseerde verdediging van de nieuwbakken Hoofdklasser vrij makkelijk overeind bleef. Na ruim een kwartier kreeg de doelpuntenmaker opnieuw na een misverstand opnieuw een kans, maar nu ging zijn inzet naast. De geelzwarten beperkten zich tot het verkrijgen van een aantal corners. Eén daarvan ontstond na een listig balletje van Henk Baum in de 25e minuut. SDVB liet zich in het resterende gedeelte van de eerste helft niet meer zien in de nabijheid van het Ermelose doel, maar het gevaar voor de geelzwarten deed zich ook pas kort voor de rust weer voor. Edmund Mijnheer zag zijn kopbal uit een corner gered worden en Henk Baum schoot uit een assist van Michael Musa naast. Zo bleef het halverwege 0-1.

In de tweede helft zat er meer pit in het spel van DVS. Dat gaf ook meer dreiging. Behalve een schot in de 52e minuut op het doel van Daan Huiskamp kwamen de Barnevelders nauwelijks op de Ermelose helft. Henk Baum trof in de 83e minuut uit een corner de onderkant van de lat en Mitch van der Vlist schoot na een uitstkende pass van Richard Terpstra voorlangs. De ploeg van gelegenheidscoach Dick Kooiman leek conditioneel op, maar DVS kon daar niet van profiteren. Waar de gelijkmaker desalniettemin verwacht werd, viel de 0-2 in de 78e minuut aan de andere kant. Drie Barnevelders mochten na het uitblijven van een vlagsignaal, gevolgd door scheidsrechter Fikkert uit Hellendoorn, maar Koen Faber had geen van zijn ploegmaten nodig om tot afronding te komen, 0-2. Uit de eerste de beste aanval na de aftrap kopte Mitch van der Vlist uit een voorzet van Henk Baum nog wel in, maar de bal werd een prooi van de Barneveldse sluitpost. Vijf minuten voor tijd stuitte de spits weer op de keeper, waarna de rebound hard naast geschoten werd.  Daardoor werd 0-2 ook de eindstand en treedt DVS zaterdag aan in de kleine finale.