DTS Ede kegelt DVS’33 Ermelo 2 na strafschoppen uit de beker

DTS Ede 2

Mannen, 2, Groep 1 Res

10 maart 2015 20:00

Kieft, W.M.

In de achtste finales van de beker werd er op een doordeweekse avond thuis gespeeld tegen DTS uit Ede. Dit team speelt in de reserve 1e klasse en is met DVS’33 Ermelo 3 verwikkeld in een strijd om het kampioenschap. Een ploeg die vorig jaar uit de reserve hoofdklasse is gedegradeerd en waartegen toentertijd tweemaal met 1-1 gelijk werd gespeeld. Voor DVS 2 is de beker een belangrijk doel en er diende dus gewonnen te worden.

Met een kwartier vertraging, vanwege de trainingen op het hoofdveld, werd er afgetrapt. Al na 90 seconden kon keeper Marco Remmelts de bal uit het net halen, 0-1 voor DTS Ede. Bij een corner bleken enkele DVS’ers niet bij de les, waarna een compleet vrijstaande tegenstander kon inkoppen. Zodoende was DVS met een valse start aan deze wedstrijd begonnen. DTS zakte hierna gelijk in en liet DVS het spel maken. Waar in de 4e en 9e minuut voorzetten van Yordi Grovenstein net niet een medespeler vonden voor de goal, was er in de 13e minuut wel succes voor DVS.

Ramazan Leebeek ontving de bal van Sven Pul en dribbelde vervolgens langs zijn directe tegenstander. De ruimte die hij hiermee voor zichzelf schiep benutte hij ten volle met een schot dat in de verre kruising insloeg. 1-1. DVS had de slag te pakken, maar ondanks kansen voor Lars, na foute terugspeelbal, en Ramazan drukte men niet door. DTS probeerde DVS af te remmen door middel van overtredingen en kreeg tweemaal geel. De 5 minuten voor rust zette DVS nogmaals aan. Een aanval over vele schijven via Sven, Nick Dobbenberg, Ramazan en Lars werd uiteindelijk door Ramazan een meter naast geschoten. Verder kwam een voorzet van Lars net niet bij een teamgenoot en ging een lob van Job een meter over. Zodoende brak de rust aan met 1 tegen 1.

Nadat beide ploegen weer wat opgewarmd waren ging het spel verder waar het was gebleven, DVS probeerde wat te creëren en had het meeste balbezit en DTS probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Maar net als in de eerste helft kwam de eindpass niet aan, zoals die van Job naar Lars en een pass op de vrijstaande Yordi was ook niet succesvol. Ondertussen was Isa Kisiler in het team gekomen voor Job.

Het centrale duo van DVS kreeg hierna twee grote kansen. Eerst was het Floris Groenewold die uit een corner voorlangs kopte, waarna het enkele minuten later Maurizio Sleurink was die zijn kopbal via een hoge stuit bovenop de lat terecht zag komen. In de 66e minuut kwam Brandon Karangwa in het veld voor Nick Dobbenberg. Vervolgens zagen de toeschouwers DVS wederom twee aanvallen niet goed uitspelen. Eerst werd een voorzet van Isa gemist door Lars, waarna Yordi en Lars een twee-tegen-twee situatie niet goed uitspeelden. DVS viel aan maar was te slordig in de eindfase en soms te langzaam in de opbouw om DTS uit elkaar te spelen.

DTS kwam behalve een enkel schot tot geen enkel wapenfeit in de tweede helft. Een kwartier voor tijd was het Sven Pul die vanwege teleurstelling nog een gele kaart pakte. Door het uitblijven van een treffer voor DVS ging DTS steeds meer in een goed resultaat geloven, wetende dat er na 90 minuten gelijk strafschoppen genomen zouden worden. 10 minuten voor tijd was de grootste kans van de tweede helft voor DVS. Na een diepe bal van Peter van der Horst was Yordi eerder bij de bal dan de keeper van DTS. Zijn inzet werd helaas nog voor de lijn weggehaald door een terug gesnelde verdediger.

Ondanks het inbrengen van Remco van Rijn voor Sven en de druk die DVS mede hierdoor nog kon geven in de laatste minuten werden er geen kansen meer gecreëerd en dienden er dan ook strafschoppen te worden genomen om een plekje in de kwartfinale. Helaas was Marco, die eerder dit seizoen nog een penalty stopte van ASV Dronten, kansloos op alle 5 de inzetten van DTS. Hierdoor bleek het beslissend dat Yordi de eerste aan de zijde van DVS naast het kader plaatste. De benutte elfmeter-trappen van Remco, Peter, Dennis Sietsma en Lars konden hier niks meer aan veranderen.

Met het verliezen van deze strafschoppenserie komt dan ook een einde aan het bekeravontuur. Hierdoor wordt de blik volledig op de competitie en het winnen van de 3e periode gericht, waarin er met 6 punten uit 2 wedstrijden uitstekend is gestart.