E-pupillen, E1, Groep 1 10

11 september 2013 19:00

DVS Ermelo E1 – SDC Putten E2

14 september 2013

Iedereen was zaterdag aanwezig en vol goede moed begonnen we aan de warming up. We moesten winnen of gelijk spelen, dan zouden we doorgaan naar de volgende ronde.

Maar daar wilde John niks van weten.

Gewoon je best doen en proberen te winnen.

In de eerste helft kwamen wij maar moeilijk in ons spel. We kregen wel kansen, maar er ging er niet één in. Voor de rust kon SDC wel scoren (0-1).

De rust kwam en John vertelde ons hoe we in de tweede helft wel konden gaan scoren.

Na wat drinken scoorden zij de 0-2. We waren een beetje uit het veld geslagen. Na een paar minuten kwamen er gelukkig weer kansen voor ons. We hadden ook het meeste balbezit.

Wilrik werd getackeld en Wilrik nam zelf de vrije trap. De keeper liet de bal los en Lars was er als de kippen bij om te scoren. Yesss 1-2. Er waren nog ongeveer 10 minuten te spelen.

Onze verdedigers hadden niet veel te doen. Wij konden de Puttenaren nu beter passeren, omdat zij vermoeider raakten. Olaf en Thijmen kregen een kans, maar de ballen gingen naast of de keeper had ze nu wel klemvast.

Met nog 8 minuten te gaan brak SDC toch uit. Luca verdedigde goed, maar in de ogen van de scheidsrechter toch een penalty. Roel op de doelijn en met een prachtige duik haalde Roel de bal uit de hoek. Heel Putten telde de goal al, maar gelukkig bleef het 1-2.

Vlak voor het einde kreeg Thijmen de bal aan de rechterkant. Hij keek naar het doel en bedacht zich geen moment. Hij haalde uit en kaboem!!!!!! Onderkant lat in de goal. De keeper heeft de bal alleen maar gehoord 2-2.

Bij de 1-2 waren we al blij, maar toen het 2-2 waren we nog blijer.

We zijn nu door!!!!!!!!

Groetjes,

Wilrik en Allard

Het venijn zat hem woensdagavond 11 september duidelijk in de staart tijdens het bekerduel tussen DVS E1 en SDC Putten E1. Nadat ondergetekende getuige was geweest van het bekerduel tussen DVS D1 en Zwart-Wit'63 D1 baande ik direct door naar veld vier waar zich de absolute slotfase van het bekerduel tussen DVS en SDCP afspeelde. Scheidsrechter Dick van Leeuwen kende SDCP E1 terecht een strafschop toe en echt alles leek er op of SDCP E1 zich naar een 1-3 einduitslag zou schieten maar de fraai in het oranje/zwart en groen gestoken DVS E1 goalie Roel van Nieuwenhuizen had iets anders tussen zijn oren zitten oftewel met een magistrale redding keerde Roel manhaftig de Puttense strafschop! Drie/vier handen vol seconden later weet Thijmen Verdoorn zijn doelman Roel te belonen middels een hele knappe 2-2 gelijkmaker! Een echt Duits doelpunt! Jullie moeten jullie trainer John v.d. Ridder maar eens vragen wat exact zo'n Duits achtige treffer precies inhoudt.

Korte terugblik
SDC Putten E1 had in de eerste helft een 0-1 voorsprong genomen, men profiteerde volop van een wat slordig moment in de Ermelose formatie. Na rust kwam SDCP op een 0-2 voorsprong en middels Lars v.d. Ridder kon DVS E1 terugkomen op 1-2. De Puttense goalie kon het schot van Lars niet voldoende onder controle krijgen en dat maak je een keer mee als doelman. Daar ik een andere wedstrijd volgde kon ik DVS E1 maar voor een klein gedeelte aan het werk zien en een ding zou ik het team van John mee willen geven. Oftewel probeer daar waar nodig wat meer met elkaar samen te spelen. Met z'n tweeen speel je makkelijker een situatie uit dan alleen en het is bovendien nog leuk ook. Dat weet de trainer/coach van DVS E1 natuurlijk ook wel maar het kwartje moet ook bij de jongens vallen en dat vraagt gewoon even wat tijd! Een ding is zeker, het laatste gedeelte van deze bekerwedstrijd blijft natuurlijk best een tijdje hangen en Roel van Nieuwenhuizen is natuurlijk het gesprek van de dag op de Ireneschool. Jongens, zaterdag succes tegen FC Horst E1!

Donkere foto van DVS E1 goalie

Na afloop van dit bekerduel zette ik Roel nog op de foto maar de opname was te donker en Roel verdient het gewoon haarscherp op de foto te komen. Dus Roel jij houdt een foto tegoed! Man wat een redding, daar moet menig DVS E1 supporter kippenvel van hebben gekregen en in Putten zullen ze jouw naam niet snel vergeten, zeker weten! Na afloop liet scheidsrechter Dick van Leeuwen nog een serie strafschoppen neme en dat was een feest op zich...