5 oktober 2013 10:30

Smit, J.J.

Afgelopen zaterdag konden de toeschouwers genieten van een boeiende competitiewedstrijd tussen twee teams uit de C- junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse K oftewel DVS’33 Ermelo C1 tegen Unicum C1. Een duel waarin twee ploegen volop voor de winst gingen. Uiteindelijk wist de Ermelose formatie van Jos Dekker, Jeroen Ham en Jan Berger middels goed voetbal de driepunter aan de Sportlaan te houden. Met deze thuiswinst steeg de Ermelose formatie weer wat op de ranglijst.

Unicum nam voorsprong
Unicum C1 kwam nam al vrij vroeg een voorsprong, men wist in de zesde speelminuut een ingestudeerde corner effectief af te ronden en dat betekende 0-1 voor Unicum C1. In de 13e speelminuut weet DVS C 1 langszij te komen middels een prachtig uitgevoerde steekpass van Huub ter Horst op Bas de Groot en het is vervolgens Bas die vanuit een knap moeilijke hoek raak weet te schieten en dat betekende 1-1!

Mooie aanval van de thuisploeg
Zo rond de 19e speelminuut kunnen de aanwezige voetballiefhebbers genieten van een fraaie DVS aanval; een aanval die begint bij de in vorm zijnde Marvin Hanenburg en via Bas de Groot komt de bal in het bezit van Ruben v.d. Berg. Ruben weet zich vervolgens op de achterlijn behendig vrij te spelen en op zijn beurt Huub aan te spelen en die weet wel raad met zo’n doelkans, 2-1! Een achttal minuten later neemt DVS een grotere voorsprong want uit een bekeken voorzet van Bas de Groot weet Ruben v.d. Berg 3-1 aan te tekenen.

Een aantal goede kansen voor DVS C1
Daarna had de thuisploeg het karwei definitief af kunnen maken want mijn elftalcorrespondent liet ondergetekende per mail weten dat DVS C1 zich nog zeker een drietal grote kansen schiep op minstens zoveel doelpunten maar helaas qua afronding stokte het bij de thuisploeg. Kortom, men zocht de kleedkamers op met een 3-1 voorsprong voor DVS C1.

Unicum weer op gelijke hoogte
Unicum C1 kwam uitstekend tevoorschijn uit de kleedkamer en wist zich weer in vrij korte tijd naast gastheer DVS C1 te voetballen. Middels twee keer een knappe steekpass wist de spits van Unicum in de 40e en 46e minuut het één en ander heel goed af te ronden en zette daarmee zijn team weer op een knappe 3-3.

Cor-Jan goed bezig…
Na pakweg zo’n 20 minuten voetballen in de tweede helft weet DVS C1 opnieuw op voorsprong te komen en wel via een prima voorbereidende actie van Ruben v.d. Berg. Ruben haalde knap de achterlijn en bedienden op maat Huub ter Horst en dat betekende 4- 3 voor DVS C1! Het vierde Ermelose doelpunt viel vlak nadat Bas de Groot eigenlijk al een doelpunt had kunnen scoren met zijn linkerbeen, maar helaas raakte Bas de bal net niet goed genoeg. Uiteraard deed Unicum C1 er alles aan om alsnog op gelijke voet te komen maar de thuisploeg ontpopte zich in die fase als een hecht collectief en gaf de genomen voorsprong niet meer uit handen. Dit feit was mede te danken aan de Ermelose goalie CorJan de Vries die nog twee goede reddingen in huis had. Over de gehele wedstrijd gezien behaalde DVS C1 een terechte thuiszege.

Naar HHC in Hardenberg
Met deze derde competitiewinst steeg DVS C1 naar een fraaie derde plaats in de Hoofdklasse K. Maar liefst 10 punten uit vijf wedstrijdbeurten. De Ermelose formatie heeft een prima aansluiting met de nummers één en twee uit de competitie oftewel Be Quick’28 C1 en WVF C1. Hun voorsprong op DVS C1 bedraagt respectievelijk twee en één punt. Op 12 oktober is DVS C1 te gast in Hardenberg. Later meer over dit uitduel van DVS C1 in een voorbeschouwing. Met dank aan de elftalcorrespondent van C1 voor de verkregen informatie.