Penalty door Robert-Jan uiterst koel RAAK geschoten

16 mei 2015 11:00

Gert v/d Berg

Een droom van veel jongens, voetballen tegen de meisjes. Het moest vooral gezellig worden en dat werd het. Een heerlijk onderling “familie” gebeuren. Omdat de meisjes niet compleet waren, spelers uit moeten lenen aan de MB1 en door blessures leenden wij spelers aan de MC1. Tim Crama van de C2 keepte bij zijn zus en Lieke Jan en Nadim hielpen de meisjes in de eerste helft. Floris, Jesse en Mpeka in de tweede. Zo kon Mpeka eens tegen en met zijn zus voetballen. Het was een heerlijk gebeuren, het enige wat niet meewerkte was het weer.

Voor meerdere foto's neem een kijkje op:

Eerste helft
Ja wat gaan we schrijven. Het zal geen verrassing zijn dat de C3 wat sterker waren dan de tegenstander en al heel snel stond het 1-0 voor de C3. En even leek het erop dat onze boys er overheen zouden walsen. In de eerste minuut was het dankzij Tim, paal en lat te danken dat het niet al heel snel 3 of 4-0 zou zijn geworden. Jan kon het overwicht op het middenveld absoluut niet dicht lopen en Niels was helemaal ontketend dus ik was even bang dat we met de doelstelling “het moet wel gezellig blijven” niet helemaal zou lukken. Maar na een minuutje of 10 was de storm gaan liggen en werd het zowaar wat meer een wedstrijd en kreeg Rijk ook zo af en toe wat te doen. Na een 20 minuten maakten we dan toch de 2-0. Met een beetje hulp van de scheids. Ik dacht dat het Emma de Lange was die de bal probeerde weg te werken en ongelukkig de bal tegen de arm aan kreeg. Ja officieel was het hands maar…… De penalty werd genomen door Robertjan die nog wel eerste een duwtje in de goede richting van Lieke nodig om de penalty te durven nemen maar hij schoot hem goed en hard binnen. Gefeliciteerd Robertjan.
Daarna ging de C3 lekker door maar ik zou niet weten wat de ruststand is geworden. Wel dat Lieke en Rijk nog een mooi duel uitvochten waar Rijk zich als winnaar mocht laten uitroepen. Een klein minpuntje was dat Kirua, de zus van Mpeka zich lelijk verstapte maar na rust kon ze gewoon weer lekker meedoen.

Tweede helft
Na een minuutje of 5 in de tweede helft werd er even wat gewisseld en gingen dus wat andere spelers met de meisjes meedoen. De wedstrijd ging heerlijk door in de juiste sfeer. Wel ons best doen maar met respect en vooral met plezier. En waar Mpeka en Kirua juist heel vriendelijk waren moest Ester Crama broer Tim toch een keertje bestraffend toespreken. Maar het was al met al gewoon goed. De scheids floot nogmaals voor een handsbal en daarop heb ik maar met hem afgesproken dat hij hiervoor maar niet meer moest fluiten hetgeen hij ook verder niet meer deed.
Ik weet ook echt niet wie wat en hoe vaak scoorde maar het wachten was wel op een mooie treffer van de MC1 en die kwam er ook. Met een werkelijk heel nonchalant ogend lobje verschalkte Jesse onze Rijk. Een wondermooi doelpunt Jesse, en een verdienste voor het gewoon lekker mee voetballende MC1.
De krachten vloeiden langzaam wel weg bij de dames en ging het voetballen wel steeds makkelijker bij ons maar het bleef gewoon een leuke faire en bovenal gezellige wedstrijd

Wat is de stand nu ook alweer?
Ik heb geen idee. Maar voor mij telden maar twee doelpunten. De penalty van Robertjan en de mooie lob van Jesse dus wat mij betreft is de uitslag 1-1. En wie heeft er dan gewonnen? Onze eigen grote DVS familie!