Eigen doelpunt (e.d.)
90'
Damien Menzo

6 augustus 2015 20:45

DVS’33 Ermelo is er niet in geslaagd om op de eerste speeldag van het Vallei- en Rijntoernooi in Veenendaal te winnen van asv De Dijk uit Amsterdam-Noord. Na negentig minuten voetbal prijkte er tegen de zondaghoofdklasser een 2-2 op het scorebord, zodat strafschoppen moesten bepalen, wie van de twee het bonuspunt kreeg. Dat ging naar de hoofdstedelingen. De wedstrijd daarvoor tussen gastheer GVVV en Quick Boys kende een zelfde ontknoping. Hier namen de Katwijkers de penalty’s beter.

Voor zover aanwezig reisde de volledige A-selectie af naar sportpark “Panhuis” voor de ontmoeting met De Dijk, dat in het afgelopen seizoen promotie naar de Topklasse Zondag miste in de nacompetitie. De Amsterdammers toonden geen overdreven respect voor de pasverworven status van DVS als Topklasser. Gezien de selectie logisch, want de club streeft diezelfde ambitie na en en bracht de hoofdmacht met zes nieuwelingen daarvoor op sterkte. En dat terwijl De Dijk in de afgelopen jaren al de nodige kwalitatieve injecties kende, waaronder Dennis Kaars van de zaterdagamateurs van Ajax. Trainer Ale van der Zee beschikt over veel routine, waaronder Olaf Lindenbergh van het bouwjaar ’74. Damien Menzo, gekomen van Topklasser AFC, is met 21 jaar een van de jonkies. Roeland ten Berge zat door blessures voorin krap in zijn aanvallers, terwijl er middenvelders voldoende beschikbaar waren.

De openingsfase was duidelijk voor DVS, dat goed combineerde, maar desondanks weinig openingen vond. De Amsterdammers trokken zich terug op eigen helft en speelden slimmer. Ook in de fysieke duels waren zij sterker om er vervolgens in de omschakeling goed uit te komen. In balbezit toonde de equipe van trainer Ale van der Zee zich echter een goed voetballend team. De geelzwarten kregen de ruimte vooral op links, waar Roald de Vries er een drietal keer goed overheen kwam. Zijn voorzet in de 12e minuut bereikte de vrijstaande Christian van de Kamp echter niet. Dennis Kaars had vier minuten later geen moeite om de geboden ruimte wel te benutten. Hoewel de hoek nog moeilijk was, versloeg hij doelman Paul Eppink, 0-1. Vanaf dat moment bepaalde De Dijk ook de wedstrijd. Een minuut later voorkwam de Ermelose sluitpost oog in oog met dezelfde topschutter een tweede Amsterdamse treffer. Roald de Vries was twee keer over niet gelukkig met zijn voorzetten, maar uit de laatste resteerde toch een corner. Daaruit na een half uur voetbal kopte Mike Ahrens net naast. In de tegenstoot was De Dijk weer dichtbij een doelpunt, maar nu assisteerde de paal bij een schot van Dennis Kaars. De rust zou ook met 0-1 ingaan, doordat een bekeken lob van Harry Zwarthoed in de 37e minuut doorzien werd door doelman Paul Eppink en Christian van de Kamp drie minuten voor de pauze uit een voorzet van Roald de Vries naast kopte.

Waar de Ermeloërs ongewijzigd aan de tweede helft begon, waren er bij De Dijk veel wissels. Dat kwam het Amsterdamse spel niet ten goede. Het overwicht was dan ook voor DVS, hoewel de gelijkmaker letterlijk uit de lucht kwam vallen. Een verdediger kopte het leer in de 56e minuut over zijn eigen doelman,  1-1. Ook na de wissels in het laatste half uur bleven de geelzwarten nog beter en dat resulteerde in de 72e minuut in de 2-1. Edmund Mijnheer kopte binnen bij de tweede paal uit een hoekschop van Kay Velda, verkregen na een goede actie van Yordi Grovenstein. De ploeg uit Amsterdam-Noord zette in het laatste kwartier aan voor de gelijkmaker, maar DVS bleef vooralsnog overeind. Via uitvallen waren de Ermeloërs twee keer dreigend, maar het slotakkoord was voor de hoofdstedelingen. In de extra tijd was Paul Eppink geslagen na een schot van de dreigende Damien Menzo in het dak van doel, 2-2.

Zodoende moesten ook hier strafschoppen de winnaar van het bonuspunt aanwijzen. Voor DVS deden Edmund Mijnheer, Stevan de Geijter, Roeland de Groot en Michael Musa dat onberispelijk, maar De Dijk miste tot zover evenmin. Paul Eppink stopte de vijfde knap, maar Hoessein Raza schoot vervolgens vol overtuiging op de paal. Na de benutte penalty om en om zocht Okan Soykan, die in deze wedstrijd weer zijn eerste meters maakte, het doel net iets te ver; naast. Zodoende leiden de twee hoofdklassers De Dijk en Quick Boys met vier punten (1 voor het gelijkspel en twee voor de score plus het bonuspunt) voor de twee Topklassers GVVV en DVS, die drie punten verzamelden.

Basis DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Roald de Vries, Jorran van Santen, Edmund Mijnheer, Haico Epe, Yasin Kurt, Hayri Pinarci, Kay Velda, David van de Groep, Mike Ahrens, Christian van de Kamp. Wisselspelers: Stevan de Geijter, Basil Camara, Hoessein Raza, Roelof de Groot, Okan Soykan, Yordi Grovenstein en Michael Musa.

Basis asv De Dijk: Stephan Veenboer, Frank Schilder, Yannick de Wit, Maarten Woudenberg, Giovanny Sabajo, Harry Zwarthoed, Bilal Cheddadi, Moaad El Aakel, Bud Water, Dennis Kaars, Damien Menzo.

Wisselspelers: Michel van Kampen, Saïd Bentohami, Alje Wiltenburg, Olaf Lindenbergh, Kevin Huisman, Tim Ruder en Chakib Tayeb.

Scheidsrechter: dhr. H.J.G.M van Beek uit Cothen.

Scoreverloop: 16’ Dennis Kaars 0-1, 56’ eigen doelpunt 1-1, 72’ Edmund Mijnheer 2-1, 90+2’ Damien Menzo 2-2.