Ermelose winst op slotdag V&R-toernooi tegen Quick Boys

Jim Gillissen
57'

8 augustus 2015 14:00

dhr. R.H.J. van de Waerdt

Waar DVS’33 Ermelo tijdens de eerste dag van het Vallei- en Rijntoernooi bij GVVV in Veenendaal na de reguliere speeltijd tegen asv De Dijk nog een beslissende tegentreffer moest toestaan, maakte het nu in de extra tijd tegen Quick Boys het winnende doelpunt. Evenals op de openingsdag van het toernooi troffen de geelzwarten een ambitieuze Hoofdklasser, die de zinnen vol op promotie naar de Topklasse heeft gezet. De selectie van de gelouterde trainer Jan Zoutkamp is met dat doel ook weer op sterkte gebracht. Toch bewaarde de oefenmeester in Katwijkse dienst het beste voor het laatst. Derhalve is het verheugend, dat de equipe van Roeland ten Berge in de extra tijd zich nog naar de winst voetbalde. Het was niet voldoende om de eerste prijs van het Vallei- en Rijntoernooi te winnen, want de reglementen wezen De Dijk als eindwinnaar aan. De Amsterdammers wonnen met 0-1 van gastheer GVVV, waardoor zij evenveel punten als DVS vergaarden, namelijk acht. De gewonnen strafschoppenreeks gaven de hoofdstedelijke zondaghoofdklasser het voordeel. Daar leed in Ermelo niemand onder, want tenslotte ging het om de voorbereiding op de competitie , waarvan de start op 22 augustus is. Dan moet de selectie er staan voor het eerste duel tegen Excelsior M in Maassluis. Het opvoeren van de speeltijd voor de spelers en het inslijpen van spelpatronen stond in deze wedstrijd centraal.

Hoewel nog niet in de sterkste veldbezetting was de opening van de wedstrijd voor Quick Boys, dat in de eerste minuten een goede kans via Max van Steen. Paul Eppink verwerkte de inzet tot corner en redde vervolgens met een reflex op een kopbal van Gerard Aafjes. De Katwijkers bleven druk houden en na een kwartier stond de paal de Ermelose sluitpost bij na een schot van Jesse Driebergen. Na de drinkpauze halverwege het eerste bedrijf pakten de Ermeloërs de wedstrijd in handen, maar kwamen vooralsnog niet aan scoren toe; een kopbal van Ali Akla in de 27e minuut ten spijt. Ook Yordi Grovenstein slaagde er kort voor de pauze niet in om doelman Raymond Kuipers te verslaan. De beste kans daarna voor de rust was nog voor de blauwwitten, maar Jim Gillissen schoot in riante positie voorlangs.

De tweede helft bracht DVS als snel een voorsprong. Door aarzeling van Yordi Grovenstein leverde slechts een hoekschop op, maar daaruit maakte Christian van de Kamp met de voet 1-0. Die voorsprong leek maar twee minuten  in de boeken te staan na een overtreding binnen de beruchte lijnen. Delano á Cohen schoot de gegeven penalty op de paal. De gelijkmaker kwam er in de 57e minuut alsnog. Na balverlies kon vanaf links de voorzet gegeven worden, waar Paul Eppink niet goed zicht had. Jim Gillissen hoefde het hoofd er maar tegenaan te zetten om de 1-1 aan te tekenen. DVS werd hierna wel weer sterker en had zeker opnieuw op voorsprong moeten komen. Christian van de Kamp zette Yordi Grovenstein in de 62e minuut vrij voor een leeg doel, maar de jonge aanvaller schoof het leer naast. Lang leek het erop, dat de 1-1 ook de eindstand zou worden, hoewel Christian van de Kamp uit een vrije trap van Mike Ahrens op het dak van het doel kopte. In de extra tijd kwam de winst er alsnog, toen Mike Ahrens een aanval over links met weinig ruimte voor de keeper met een lobje nog knap afrondde. Voor de speler zelf een beloning voor zijn goede spel en voor de geelzwarten goed voor het moreel.

Basis DVS'33 Ermelo: Paul Eppink, Hoessein Raza, Basil Camara, Jorran van Santen, Stevan de Geijter, Okan Soykan, Hayri Pinarci, Mike Ahrens, David van de Groep, Yordi Grovenstein, Ali Akla
Invallers: Roald de Vries, Edmund Mijnheer, Haico Epe, Kay Velda, Yasin Kurt, Christian van de Kamp.
Basis Quick Boys: Raymond Kuipers, pascal van der Plas, Gerard Aafjes, Mike Ruiter, Jos van Beuningen, Jim Gillissen, Jesse Driebergen, Thom de Vries, Jerghinio Sahedewsing, Max van Steen, Stefan van der Plas.
Invallers: Yordi Theijsse, Joy Ravensbergen, Delano á Cohen, Yuri Guijt, Mohamed El Oustouti, Robert Steemers, Anotny Benthem.

Scheidsrechter: dhr. R.H.J. van de Waerdt uit Veenendaal

Scoreverloop: 47’ Christian van de Kamp 0-1, 57’ Jim Gillissen 1-1, 90+1’ Mike Ahrens 1-2.

Foto's gemaakt door Theo Aalten. Ga hier naar het archief.