3 - 1

SC Cambuur Jong

7 juli 2015 18:30

W. Bronsvoort

In de tweede en laatste oefenwedstrijd in de eerste trainingsfase speelde DVS’33 Ermelo op 7 juli een oefenwedstrijd tegen het bezoekende Jong Cambuur Leeuwarden. Met ingang van dit seizoen speelt Daniël van Warven, afgelopen seizoen nog deel uitmakend van de kampioensploeg in de Hoofdklasse C uit Ermelo in dit beloftenteam. Voor de Friezen was het na een week training de eerste oefenwedstrijd, terwijl de geelzwarten al een wedstrijd tegen HSC’21 achter de rug hadden.
Trainer Roeland ten Berge had nog steeds niet alle selectiespelers bijeen door vakanties en blessures. Maurice de Ruiter raakte in de vorige oefenwedstrijd geblesseerd en de aard en de ernst daarvan was bij aanvang van dit duel nog niet bekend. Wel kon hij beschikken over twee stagiares; Hussein Raza en Jordi Diakobama. Ook in deze wedstrijd was het een kwestie van experimenteren en uitproberen.

Na een periode van aftasten, waarin de wedstrijd nog gelijk opging kreeg DVS wat overwicht en ook kansen. Zo schoot Isa Kiziler in de 9e minuut net over en stuitten vijf minuten later Mike Ahrens en vervolgens Yordy Grovenstein op doelman Willem Broch. Na een klein half uur opende Lars van de Wetering uit een assist van Hussein Raza met een fraaie lob de 1-0. De Friese sluitpost leek een terugspeelbal na een aanval van DVS onder controle te hebben, maar verspeelde de bal alsnog. Yordi Grovenstein profiteerde even simpel als dankbaar, 2-0. Pas in de 34e minuut stichtten de Leeuwarders voor het eerst gevaar na een corner. Tot drie keer toe mocht er worden aangelegd, maar even zo vaak ging het leer niet over de doellijn, onder meer door goed optreden van doelman Paul Eppink. Mike Ahrens schoot een vrije trap kort voor rust net naast. Dat zelfde gebeurde net in de extra tijd uit een kopbal na een corner. De rust ging dus in met 2-0.

Daar wilden de Friezen wel wat aan doen en dat lukte in de 50e minuut, nadat Mark Magan in de rebound na een schot op de lat de bal binnenwerkte, 2-1. De thuisclub kreeg nog twee kansen, voordat Michael Musa na goed doorzetten met een schot in de verre hoek de 3-1 op het scorebord bracht. Vervolgens wisselde trainer Arne slot vier spelers en kende in het laatste half uur wellicht de sterkste veldbezetting. DVS merkte dat, want de beloften hanteerden nu een hoger tempo en zetten meer druk. Dat dwong invaller-doelman Laurens Dekker nog tot een kanppe redding in de 79e minuut. Ook in het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord.

Klik hier voor een fotoreportage gemaakt door Rob van Genderen.

Spelers DVS’33 Ermelo: Paul eppink, Hussein Raza, Roald de Vries, Jorran van Santen, Stevan de Geijter, Emrai Barakzai, David van de Groep, Mike Ahrens, Yordi Grovenstein, Lars van de Wetering, Isa Kiziler, Laurens Dekker, Basil Camara, Roelof de Groot, Hayri Pinarci, Jordi Diakomara, Christian van de Kamp, Michael Musa.
Spelers Jong Cambuur Leeuwarden: Willem Broch, Donny van Iperen, Jamiro Monteiro Alverenga, Mark Magan, martijn van Roeden, Mike Busse, Nourredine Boutzamar, Daniël van Warven (aanvoerder), Rowdy van Putten, Saïd Hassan, Ron Janzen, Omar el Baad, Ashley constansia, Delvechio blackson, Yordi Scholten, Torino Hunte.

Scheidsrechter: Dhr. W. Bronsvoort uit Deventer

Scoreverloop: 29’ Lars van de Wetering 1-0, 31’ Yordy Grovenstein 2-0, 50’ Mark Magan 2-1, 58’ Michael Musa 3-1