DVS’33 Ermelo in slotfase langs streekgenoot SDC Putten

SDC Putten 1

0 - 1

11 augustus 2015 19:00

De krachtsverhoudingen over de gehele wedstrijd tussen DVS’33 Ermelo en gastheer SDC Putten op de eerste speeldag van de Veluwe Cup op dinsdagavond 11 augustus rechtvaardigden een gelijkspel, maar in de slotfase trokken de geelzwarten de winst nog naar zich toe. Daardoor spelen zij zaterdag 15 augustus in de finale tegen DOVO, dat strafschoppen nodig had tegen SDV Barneveld.
Wellicht hadden de Ermeloërs gehoopt de streekontmoeting te kunnen domineren, maar SDCP had in eerdere oefenwedstrijden tegen Topklassers al aangetoond waardig tegenspel te bieden. Trainer Bert van Hunenstijn probeert er goed combinatievoetbal in te krijgen en was dan ook tevreden over het spel van zijn ploeg.

De Puttenaren openden sterk en kregen in de eerste vijf minuten al twee goede mogelijkheden om de score te openen. Uit een vrije trap kopte Rocco Keizer net naast en na slecht uitverdedigen dook hij daarna vrij op voor doelman Laurens Dekker. De inzet ging echter naast. Na zo’n tien minuten ontworstelde DVS zich aan de druk van de thuisclub, maar die fase duurde maar kort. Edmund Mijnheer moest halverwege de eerste helft zelfs twee maal assisteren om SDCP van scoren af te houden. In het laatste kwartier kregen de geelzwarten wel de overhand en moest de uitstekend keepende Manuel Hoogewoning tot drie maal toe handelend optreden. In de 32e minuut deed Mike Ahrens eigenlijk alles goed na een voorzet van Ali Akla, maar met een reflex voorkwam de sluitpost een treffer. In de 37e minuut soleerde Hayri Pinarci door de Puttense defensie, maar stuitte vervolgens op de doelman. Twee minuten later zette Roald de Vries Yasin Kurt vrij voor de Puttense goalie, die nu geen antwoord had. De paal redde hem. In de 42e minuut stond Hoogewoning goed opgesteld om een schot van Kay Velda, dat richting kruising koerste, te keren. Zo bleef het in een boeiend eerste bedrijf 0-0.

Die stand leek ook na negentig minuten voetbal op het scorebord te blijven staan. De mogelijkheden voor de Ermeloërs bleven vooralsnog beperkt tot schoten van Christian van de Kamp en Stevan de Geijter, die net over gingen. Met de snelheid van Gilbrano Plet waren de gastheren wat dat betreft dreigender, maar zijn schoten en voorzetten hadden niet het gewenste resultaat. Met de vele wissels in de tweede helft viel er over de krachtsverhoudingen niet veel te vertellen. Yasin Kurt schoot voor DVS nog voorlangs, waar aan de andere kant een paar hard geschoten voorzetten vanaf links gepareerd konden worden door de Ermelose verdedigers. In de 39e minuut kopte Christian van de Kamp uit een strakke voorzet van David van de Groep de 0-1 in. Dat werd ook de eindstand. De winst voor SDC Putten zat deze keer in het vertoonde spel.

Op veld twee kwamen DOVO en eersteklasser SDV Barneveld een 2-2 gelijkspel overeen. Dat maakte het nemen van strafschoppen noodzakelijk. Die nam de Veenendaalse Hoofdklasser beter, waardoor de ploeg van Jeroen Peters en Hans Kraay jr. zaterdag in de finale aantreedt tegen DVS.

Basis DVS’33 Ermelo:  Laurens Dekker, Roald de Vries, Basil Camara, Edmund Mijnheer, Haico Epe, Okan Soykan, Hayri Pinarci, Yasin Kurt, Kay Velda, Mike Ahrens, Ali Akla.
Invallers: Paul Eppink, Roelof de Groot, Jorran van Santen, Stevan de Geijter, David van de Groep, Christian van de Kamp.
Basis SDC Putten: Manuel Hoogewoning, Iwan Bos, Rob Buter, Thomas Amende, Sven Onclin, Niels Pereboom, Steffan Vlietstra, Quincy van der Leuv, Rocco Keizer, Boy Boeloerditi, Gilbrano Plet.
Invallers: Jurian van den Brink, Justin van Groen, Johan van den Brink, Wouter de Bruin.

Scheidsrechter: Dhr. W. Bronsvoort uit Deventer

Scoreverloop: 84’ Christian van de Kamp 0-1.