3 - 0

Hierden 1

1 augustus 2015 14:30

R.H.J. v.d. Waerdt

DVS’33 Ermelo speelde zaterdag 1 augustus in de tweede trainingsfase thuis een oefenwedstrijd tegen Hierden. De Ermeloërs oefenden al in de eerste trainingsfase tegen HSC’21 en de beloften van Cambuur Leeuwarden. De tweedeklasser begon pas deze week met de trainingen en speelde tegen de geelzwarten de eerste wedstrijd. Het trainersduo Henk Timmer en Peter Epe waren met een krappe selectie afgereisd naar Ermelo en hoopte de schade zo veel mogelijk beperkt te houden. Roeland ten Berge had meer spelers tot zijn beschikking, waaronder de proefspelers Hussein Raza en Jordi Diakurama. Kay Velda, gekomen van zondagtopklasser WKE, droeg het geelzwart voor het eerst om zijn schouders. Okan Soykan was al wel weer aanwezig, maar speelde nog niet. Edmund Mijnheer maakte wel weer zijn opwachting.

Erg overtuigend was het nog niet, wat DVS aan de toeschouwers liet zien. Dat waren er nog aardig wat (zo’n 500), die toch al wel honger naar het spelletje hadden. Hierden moest zich vooral beperken tot verdedigen en de Topklasser vond vooralsnog maar spaarzaam de mogelijkheden. Des te opvallender was het daarom, dat Brian Klaassen in de 4e minuut alle ruimte had om vanaf links een voorzet af te leveren. Die bereikte de geheel vrijstaande Ali El Haddadi niet, zodat doelman Paul Eppink niet handelend hoefde op te treden. Net in de tweede helft van het eerste bedrijf waren er twee kansen voor de thuisclub. een schot van Ali Akla ging rakelings over en Roald de Vries kon na een één-tweetje vrij uithalen, maar de linkspoot miste elke richting. De 1-0 kwam uit een vrije trap. Mike Ahrens had in de 35e minuut wel het juiste richtingsgevoel. Kay Velda kwam na een combinatie bijna oog in oog te staan met de Hierdense sluitpost, maar werd net gestopt. De laatste kans in de eerste helft was voor de bezoekers. In de extra tijd nam het jeugdige talent van Hierden, William Beelen, net te veel tijd om zijn tegenstander uit te kappen, waardoor hij niet meer tot een doelpoging kwam.

In de tweede helft had DVS een fase, waarin het de duimschroeven aandraaide. Dat leverde ook in de 54e minuut de 2-0 op. De lange centrale verdediger moest zelfs bukken om een vrije trap in te koppen. De druk nam echter weer wat af en het duurde tot de 76e minuut, voordat de 3-0 op het scorebord kwam. Kay Velda rondde een aanval met een schot laag in de verre hoek af. Roald de Vries schoot in het restant van de wedstrijd nog net naast, terwijl Jorran van Santen zijn inzet nog fraai gestopt zag worden door de Hierdense goalie. De roodwitten zullen ongetwijfeld tevreden zijn met dit resultaat, terwijl DVS weet, dat de lat tijdens het Vallei- en Rijntoernooi in Veenendaal de week hierna toch hoger zal liggen.

Scoreverloop: 35’ Mike Ahrens 1-0, 54’ Basil Camara 2-0, 76’ Kay Velda 3-0.

Foto's: Theo Aalten (Archief)