DVS A1 speelt FC Delta Sports in tweede helft definitief naar nederlaag

5 - 0

Delta Sports '95 A1

19 augustus 2015 20:00

D.J. Liibaan

Afgelopen woensdagavond oefende DVS’33 Ermelo A1 aan de Sportlaan tegen FC  Delta Sports uit Houten. Een fysiek aardig sterke tegenstander waarin met name de aanvoerder oftewel de nummer 8 en de speler met het rugnummer 23 opvielen. Beide spelers waren behoorlijk gretig en gingen soms vrij stevig het duel in. Soms misschien een beetje op het randje. De eerste speelhelft vond voor een groot gedeelte plaats op de helft van Delta Sports en de spelersgroep van John Martens, Koen d’Aulnis, Wouter van Iersel, Gerard v.d. Belt en de niet aanwezig zijnde verzorger Kenneth Kortstam had m.i. toen al een grotere voorsprong moeten nemen maar de mannen uit Houten wisten toen nog de schade enigszins beperkt te houden.

Blessures
Twee DVS A1 spelers waren nog niet inzetbaar en wel Erik Liibaan en Ardwin Vreeman. Erik kampt met een verrekte rechterlies en Ardwin ondervind last van één van zijn hamstrings. De DVS B1 spelers Bram Dobbenberg en Cor Heeres sloten later aan bij DVS A1. Om precies 20:00 uur floot scheidsrechter Dhr. D. Liibaan het oefenduel tussen DVS A1 en FC Delta Sports op gang.

Jelle v.d. Berg trof paal…
Heerlijk zoals Yvar v.d. Kraats en Stefan Offenberg aan de slag gingen. Gedreven, een goed stukje overzicht en de absolute wil om hun duels te willen winnen. Steven Knijn had er ook goed zin aan, hij was heel beweeglijk en dook regelmatig gevaarlijk het zestienmetergebied in. Na bijna acht minuten voetbal leek DVS A1 op voorsprong te komen maar Jelle v.d. Berg trof helaas vol de linkerpaal. Ook Lars Dekker was goed bezig. Vinh-Dat-Ly zocht en vond Steven Knijn en de laatste kopte de bal net over de linkerkruising oftewel Delta Sports kwam met de schrik vrij.

Keepers goed bezig
De DVS verdedigers Vinh-Dat-Ly en Odding waren hun tegenstanders goed de baas en het was gewoon een kwestie van het op zoek gaan naar dat tweede doelpunt. Dan ineens begeeft Delta Sports zich een korte periode op de helft van DVS A1 en de formatie uit Houten weet zich ineens in een goede scoringspositie te manoeuvreren. Doelman Tom de Groot weet middels een prima redding een treffer te voorkomen. Bij een corner van Delta Sports is Tom de Groot wederom de baas en zijn maat Stefan Offenberg ruimt verder op en wel zodanig dat een fractie later Steven Knijn in prima positiekomt te staan. Nu is het de Delta Sports goalie die middels een strakke save een tweede Ermelose treffer weet te voorkomen.

Lars Dekker alert bezig
Om 20:32 wederom een prima kans voor Delta Sports en opnieuw weet de DVS doelman Tom de Groot de situatie te klaren.. Vijf minuutjes later is het wel raak voor de thuisploeg; het is Lars Dekker die prima stoort en de bal weet te veroveren op een Delta Sports speler en vervolgens is het Steven Knijn die daar van weet te profiteren, 1-0! Uit een vrije trap van Ryan Hok-A-Hin gaat één van de voorhoedespelers van DVS  een stevig duel aan met de goalie uit Houten. Vrije trap dus…Ondergetekende ziet vervolgens Jelle v.d. Berg een aantal goede momenten hebben en vlak voor mijn neus zie ik Stefan Offenberg een leuk duel uitvechten met de aanvoerder van FC Delta Sports A1, het is net alsof ik naar televisiebeelden zit te kijken, de jongens houden elkaar vast en wel op zodanige wijze dat de scheidsrechter er niets van kan zien.  Wederom weer een stevig duel tussen diezelfde aanvoerder en de DVS speler van Selm. Gelukkig kan Jordi van Selm de strijd voortzetten. Rust 1-0.

DVS A1 loopt uit naar ruime thuiszege
Na de rust genieten Marco Hop (DVS D1 trainer…) en ik samen van Vinh-Dat-Ly, Drie man voorbij en dan ook nog een leuk steekballetje in huis hebben. Om 21:10 uur weet de doelman van Delta Sports een inzet van Steven Knijn nog te pareren maar daarna weet Jordi van Selm er toch 2-0 van te maken. Drie minuten later weet Steven Knijn er fraai 3-0 van te maken. Delta Sports wil wel maar het lukt niet en de thuisploeg loopt via Thijs Kranenburg verder uit naar 4-0! De assist komt op naam van Jelle v.d. Berg. Mijn klokje wijst dan 21:27 uur. Drie minuten later bewerkstelligt DVS A1 zelfs een vijfde treffer en wederom zijn Thijs Kranenburg en Jelle v.d. Berg (assist…) daar verantwoordelijk voor. De DVS B1 spelers Bram Doppenberg en Cor Heeres waren toen al verdienstelijk ingevallen. Om 21:47 uur vindt scheidsrechter Liibaan het welletjes en fluit hij het oefenduel ten einde. Zaterdag wacht ONA’53 A1 voor de Beker en op maandagavond om 18:30 uur wacht het Bekerduel tegen SKV A1 uit Wageningen.