DVS’33 Ermelo begint oefencampagne met gelijkspel bij HSC’21

1 - 1

Gerben ten Hag
87'

3 juli 2015 20:00

DVS’33 Ermelo heeft de eerste oefenwedstrijd als kersverse Topklasser gelijk gespeeld. Tegenstander was in Haaksbergen het gerenommeerde HSC’21. De Tukkers gaan het vijfde seizoen in als Topklasser op de zondag. Voor beide trainers was het in de eerste oefenwedstrijd een kwestie van inpassen van nieuwe spelers en wennen aan elkaar. Trainer Roeland ten Berge had zijn selectie nog niet compleet, maar kon voldoende wisselen op de broeierige zomeravond. Vanwege de te verwachten temperaturen was de wedstrijd vervroegd van zaterdag 4 juli naar de vrijdagavond ervoor, maar ook nu hadden Ermelose aanhangers de verre reis naar Twente ondernomen.

Roeland ten Berge wisselde op een dusdanige manier, dat het elftal er in de loop van de wedstrijd niet zwakker op werd, terwijl zijn collega Eddy Boerhof in de eerste helft zijn beste formatie binnen de lijnen bracht. Naast de nieuwelingen Basil Camara en David van de Groep draafden ook onder andere Yordi Grovenstein , Roelof de Groot en Michael Musa op. In het eerste bedrijf waren de gastheren de sterkere ploeg. In het eerste kwartier vertaalde dat zich in het meeste balbezit voor de groenwitten met één driegend moment voor het Ermelose doel, maar in het tweede kwartier nam de druk toe en kreeg de thuisclub nog drie mogelijkheden om te schieten, waarbij eenmaal de lat boven doelman Paul Eppink geraakt werd. Na de drinkpauze na een half uur voetbal kwam Emran Barakzai in de ploeg, evenals Lars van de Wetering, die vorig seizoen in het tweede speelde, Haico Epe, Maurice de Ruiter en Isa Kiziler (vorig seizoen A1). In het resterende kwartier voor de rust veranderde er niets meer aan de stand, waarin de wedstrijd meer evenwicht kende. De beste kans voor de rust was nog voor DVS, toen Mike Ahrens op aangeven van Maurice de Ruiter de Haaksbergse sluitpost met een lob had kunnen verschalken. Hij kon echter niet tijdig genoeg zijn schoen onder het leer krijgen.

In de tweede helft maakte Hayri Pinarci zijn opwachting in het geelzwart. DVS was na de thee de betere equipe en dat betaalde zich in de 65e minuut uit in een 0-1 voorsprong. Isa Kiziler joeg een voorzet van Yordi Grovenstein hard tegen de touwen. Vier minuten later lag er een riante mogelijkheid op 0-2, toen de doelman een hard schot van Isa Kiziler wel kon keren, maar het leer voor de voeten van Lars van de Wetering kwam. Hij zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal naast gaan. Qua veldverhouding zat de gelijkmaker er niet aan te komen, maar die viel drie minuten voor tijd toch. Bij de eerste goede aanval van HSC’21 na de thee werd de bal goed teruggelegd op Gerben ten Hag, die doelman Laurens Dekker met zijn schot versloeg. De oud-DSV’er, die in de tweede helft niets te doen had gehad, had nog wel een reactie in huis, maar kon het schot niet genoeg van richting veranderen. Zodoende eindigde de eerste oefenwedstrijd in 1-1.