DVS'33 Ermelo D1 wint haar 5e wedstrijd tegen het stugge CDW

CDW D1

D-pupillen zaterdag, D1, B

3 oktober 2015 10:45

Kort, J.E.

Na de gewonnen oefenwedstrijd  op dinsdag  29 September tegen het goed spelende vv Bennekom D1 (5-1) stond afgelopen zaterdag CDW D1 op het programma. CDW D1 was vooraf een onbekende tegenstander voor de staf en spelers van de D1. CDW staat bekend als een stugge ploeg, veel de lange bal zoekt en weinig voetbal heeft in het elftal. Deze voorkennis werd op 3 oktober bevestigd op het voetbalveld. Marco Hop verzorgde het nu volgende verslag..

Gasten op voorsprong
DVS'33 D1 begon slap aan de wedstrijd…Aan het tijdstip kon het niet liggen, aan de trainingen van afgelopen weken ook niet. Trainingen waren weer scherp en het tijdstip en het weer was fantastisch. Toch hadden de mannen van DVS D1 moeite in de beginfase met CDW.  CDW D1 dat gelijk de lange bal hanteerde en daar de druk opvoerde was in de beginfase de ploeg die gevaarlijk was. Zo was het al binnen 5 minuten dat CDW D1 een
makkelijk gegeven strafschop kreeg. Deze werd na de 2e keer binnen geschoten, 0-1!

DVS'33 Ermelo D1 herstelt zich….
De 0-1 was het signaal voor de spelers om een paar tandjes erbij te doen. Zo begon de rust terug te komen en werd het voetbal beter en speelde we meer op de helft van de tegenstander. Kansen kregen we genoeg, alleen de afronding ontbrak nog. De gelijkmaker kwam al vrij snel door de goed spelende Julian Schuur. Stond vandaag zowel verdedigend als aanvallend geweldig te voetballen. Al vrij snel daarna was het Thijmen Verdoorn die de 2-1 binnenschoot. Thijmen Verdoorn is een spits die we niet meer vaak zien binnen het Nederlandse voetbal. Staat altijd op de goede plek en is altijd aanspeelbaar.

In tweede helft domineert DVS'33 Ermelo D1
In de tweede helft is het maar één ploeg dat wil voetballen en wil winnen. Vanuit goed voetbal creëren we verschillende kansen. Met de lange ballen van CDW hebben wij geen enkele moeite meer. Achterin wordt dit allemaal prima opgelost door Marvin de Koning, Rick Onderweegs, Julian Schuur,  Olaf Klein en Wilrik Selles. Dit alles onder leiding van de goed keepende Roel. Na een mooie aanval is het Levy  Hulzenbosch die wegdraait van zijn tegenstander en het strafschop gebied in gaat en dan geweldig binnen schiet, 3-1!

Blij met elkaar…
De eindstand wordt bepaalt vanuit een geweldige aanval door Thijmen Verdoorn die op de juiste plek staat en de bal fraai binnenschiet. Pats 4-1!Als de scheidsrechter tenslotte affluit zijn de mannen van DVS D1 blij en dat wordt uiteraard gevierd met elkaar en de supporters.

Op naar Leusden…
Volgende week en wel op 10 oktober 2015 gaat DVS D1 op bezoek bij Roda 46 in Leusden, en formatie die hoog op de ranglijst genoteerd staat. Een ploeg waar bovendien veel voetbal in zit. De mannen zullen deze week hard moeten trainen om zaterdag scherp de wedstrijd aan te kunnen gaan. We verwijzen u graag naar de midweekse voorbeschouwing op de site van DVS.