DVS'33 Ermelo JO13-1JM

D-pupillen zaterdag, D1, B

6 februari 2016 10:45

Smit, L.

Afgelopen zaterdag speelde de D1 van DVS'33 Ermelo haar eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Het lastige CDW D1 uit Wijk bij Duurstede stond op het programma. De heenwedstrijd werd gewonnen met 4-1 maar gemakkelijk ging het niet. CDW D1 is een ploeg die vanuit de omschakeling direct de lange bal speelt en vandaaruit gevaarlijk wordt. De mannen uit Ermelo waren dus gewaarschuwd…Een verslag.

DVS D1 in de beginfase totaal niet scherp…
Of de spelers moesten wennen aan de competitie of dat het aan de wind lag was niet duidelijk, maar scherp waren de mannen in het geel/zwart niet. Zo werden er geen duels gewonnen en in balbezit werd er weinig combinatievoetbal gespeeld. Zo is het CDW D1 dat uit een vrije trap twee keer weet te scoren. Wel is het kort daarna Roelf Oosterhoff die twee keer de gelijkmaker weet te scoren vanuit een penalty.

DVS 33 Ermelo D1 met een achterstand de rust in…..
Dat de mannen scherp gemaakt moesten worden was wel duidelijk, en dit zal vast en zeker ook gebeurd zijn in de kleedkamer door de begeleiding. De geelzwarten kwamen namelijk scherp en gedreven uit de kleedkamer en dit was direct zichtbaar op het veld.

DVS zet CDW onder druk en domineert de 2e helft….
Al vroeg in de tweede helft is het Roelf Oosterhoff die vanuit een corner zijn 3e doelpunt binnen kopt. Dit is zeker verdiend gezien het spelbeeld wat de geelzwarten laten zien. CDW D1 krijgt het niet meer voor elkaar om met de lange bal gevaarlijk te worden en kansen te creëren. Vroeg druk zetten en de duels winnen zorgt ervoor dat CDW D1 achteruit moet lopen. Het voetbal is nog niet super, maar de beleving en strijd is geweldig om te zien.Roelf Oosterhoff maakt tenslotte zijn 4e doelpunt en tevens de winnende goal….

Roelf scoort prachtige treffer!
Zo is het in minuut vijftig Roelf Oosterhoff die vanuit een vrije trap de winnende treffer geweldig binnen schiet. Wat een feest bij de mannen van DVS D1, zoveel strijd en beleving in de tweede helft dat beloond wordt met 3 belangrijke punten.

Thuis tegen DTS Ede D1…
Zaterdag wacht aan de Ermelose Sportlaan het lastige DTS Ede D1… Onze gast uit Ede is een beetje te vergelijken met CDW D1, een ploeg dat weinig voetbal speelt en veel op de lange bal loert. Met de strijd en de beleving als in de 2e helft moeten de mannen Van DVS D1 het kunnen gaan redden.