DVS'33 E1 maakt leermoment van wedstrijd tegen SDV Barneveld

3 - 1

DVS'33 Ermelo JO11-1

E-pupillen, E1, Groep 1 11

29 augustus 2015 10:00

De eerste wedstrijd van het seizoen breekt vandaag op 29 augustus aan. Afgelopen weken is er flink en enthousiast getraind, alleen wedstrijdritme ontbrak nog. Dat moest dan maar gebeuren in de eerste bekerwedstrijd. SDV Barneveld is een mooie test om te kijken of de goede lijn van het afgelopen voorjaar vastgehouden kon worden.

Het weer zit in ieder geval mee en de jongens hebben voldoende tijd om zich klaar te maken voor de wedstrijd.

Om 10:00 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. We spelen op kunstgras en de bal rolt. Na een paar minuten krijgt DVS een corner. Merlijn trekt de bal voor, Cas staat mooi vrij, maar zijn schot gaat net voorlangs. Een minuut later krijgt de thuisploeg een corner, maar gelukkig gaat de bal via een Barnevelds hoofd voor de goal langs. Even later wordt Cas op links mooi vrijgespeeld. Hij schiet, maar zijn schot gaat naast. Kort na het begin is duidelijk dat SDV ons probeert vast te zetten op onze eigen helft. Ze spelen 1 tegen 1 en we kunnen zo moeilijk in ons spel komen. Het kost de nodige energie, maar bij vlagen kunnen we ons er onderuit voetballen en als zij balbezit hebben lukt het ons om druk zetten op de tegenstander. Even later: Jochem verstoort de opbouw van SDV, onderschept de bal en rukt op naar de goal. Hij schiet, maar helaas, zijn schot gaat ook naast. De jongens op het middenveld moeten echt veel meters maken om in balbezit te komen en het spel te verleggen naar de aanvallers. Halverwege de 1e helft: Rinze verdedigt de bal uit, omspeelt een tegenstander en passt, maar de precisie ontbreekt om Cas of Merlijn te bereiken. Vlak erna rukt SDV weer op naar voren en een schot van hen gaat rakelings naast. Ondertussen komen Dean en Tim in het veld. Na een afgeslagen bal brengt Niels de bal snel weer in het spel en speelt via Tim in op Merlijn, die bereikt Cas. Hij ziet de keeper ver voor zijn goal staan, schiet…, maar via de lat gaat de bal over. Jammer!!! Er volgt weer een uitbraak van DVS. Via Thijs en Rinze komt de bal bij Merlijn. Hij staat bijna vrij voor de keeper, maar zijn schot wordt geblokt door een verdediger. Even later pakt de keeper van SDV weer een schot van Merlijn. Vervolgens wordt SDV weer gevaarlijk, maar Thijs onderschept de bal, speelt terug op Niels en hij schiet de bal weer het veld in. SDV is gevaarlijk met snelle aanvallers, maar onze verdedigers houden hen tot nu toe tegen en veroveren af en toe knap de bal. Ondanks dat gaat SDV onverstoorbaar door met aanvallen. Even later wordt SDV opnieuw gevaarlijk. Nu over links en er volgt een schot. Gelukkig: Niels redt knap met de rechtervoet. DVS moet nu achterin met Tim, Figo en Thijs alle zeilen bijzetten. Vijf minuten voor de rust onderschept Thijs op het middenveld knap de bal, stoomt op naar voren en speelt de vrijstaande Merlijn aan. Die schiet en da bal suist langs de keeper het doel in 0-1. Yes!!!! Het meegereisde publiek veert op. Zouden we het spel nu meer naar ons toe kunnen trekken? Helaas…, SDV is een sterke tegenstander, valt weer aan en wordt gevaarlijk. Snel erna schieten ze met een knap schot de 1-1 binnen. Voordat de scheidsrechter fluit voor de rust wordt SDV opnieuw gevaarlijk, maar gelukkig geen goal. Pfff…. Het laatste woord is aan DVS. Merlijn krijgt vlak bij de goal van SDV de bal, speelt zich knap vrij, maar de keeper verwerkt de bal tot corner. Dit levert jammer genoeg niks op en dan breekt de rust aan.

Beide trainers hebben de tijd nodig om instructies te geven voor de tweede helft én onze jongens om op adem te komen. Na 10 minuten gaan de boys met frisse moed weer de wei in. Al snel blijkt dat ze gelijk weer aan de bak moeten.

SDV krijgt binnen een minuut een corner. Niels pakt de bal klem. Hij speelt vervolgens snel in op Figo, via Merlijn naar Dean, maar hij wordt helaas niet gevaarlijk. SDV komt nu een paar keer gevaarlijk door en krijgt tot twee keer toe een corner. Geen goal, maar vlak erna helaas wel. DVS valt aan, ruikt opnieuw aan een voorsprong, maar via een messcherpe uitbraak van SDV wordt het 2-1. We geven de moed niet op, want er is nog voldoende tijd. We proberen te combineren en de vrijstaande man te vinden, maar SDV geeft weinig ruimte weg en ook weinig tijd aan onze jongens om op te bouwen. Af en toe komen we in de buurt van hun doel en vaak over rechts met een goed spelende Tim aan de bal. Hij lijkt vandaag onvermoeibaar en is gretig, maar in de 2e helft kunnen we nog niet gevaarlijk worden. Cas krijgt nog een kans; Rinzes schot gaat over; Merlijn schiet, maar zijn schot wordt geblokt. Het lukt de jongens maar niet om te scoren. Tot vijf minuten voor tijd kunnen we de uitbraken van SDV onschadelijk maken en gaan we zelf op jacht naar de aansluitingstreffer. Het kost onze jongens ook in de 2e helft veel kracht. Er volgt een uitbraak van SDV en de bal valt achter onze verdediging. Niels komt uit en probeert te onderscheppen, maar de bal verdwijnt via een stuit over hem heen in het doel 3-1. Met nog bijna vijf minuten te spelen geven de jongens het niet op. Mooi om te zien! We krijgen opnieuw een corner en de kopbal van Rinze scheert net voor de goal van SDV langs. Nog een laatste schot van Cas en dan fluit de scheidsrechter af. Helaas verloren, maar de jongens hebben hun best gedaan. Van deze eerste wedstrijd kan veel geleerd worden en op naar de volgende bekerwedstrijd tegen VVOG E2. Wellicht houden we dan de drie punten in de tas.