DVS 2 verzuimde min of meer het karwei tegen DTS vroegtijdig te beslissen en hield de spanning er lang in

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

5 september 2015 11:30

Celen, C.

Man off the Match: Nick Dobbenberg.

Het was me de wedstrijd wel het competitieduel tussen de reserves van DVS’33 Ermelo en DTS Ede. Alsof er iets kleeft aan dit voetbalduel…Wederom dreigde er weer een 1-1 eindstand op het wedstrijdformulier te gaan komen en opnieuw kreeg het tweede elftal van DVS met name in de tweede helft legio scoringskansen. Maar de bal wilde er lange tijd maar niet in en opnieuw bracht het aluminium tot twee maal toe uitkomst voor DTS Ede 2. Gelukkig wist de thuisploeg in de eindfase alsnog de verdiende thuiszege binnen te slepen maar het was en bleef een narrow escape. Een verslag.

Zeker vijfzes honderd procent kansen voor de thuisploeg
Het moet verschrikkelijk billen knijpen zijn geweest voor de staf van DVS’33 Ermelo 2. De formatie van Martijn Kuis, Leo van Dijk, Ronald v.d. Beek, Jan Bosch en Rob van Genderen zagen vooral in de tweede helft een heel kansrijk DVS 2 maar de bal leek maar niet tussen de palen te willen. Tegelijkertijd zag ik een DTS Ede 2 dat maar bitter weinig kansen nodig heeft om tot een treffer te komen.

Belangrijke rol voor DVS goalie Laurens Dekker
Met name de DVS 2 goalie Laurens Dekker vond ik afgelopen zaterdag een belangrijke rol spelen. Laurens had so wie so twee prachtige reddingen in huis en nadat DTS Ede 2 in de tweede helft op gelijke hoogte was gekomen was het diezelfde keeper Laurens Dekker die met zijn imposante verschijning een DTS Ede aanvaller van scoren afhield. De DTS speler herinnerde zich kennelijk een eerder optreden van Laurens en schrok kennelijk dermate zo dat hij van zijn à propos werd gebracht. Vlak voor tijd schoot Jan v.d. Wolf zijn team in veilige haven.

Drie corners voor DTS Ede
Om 12:34 uur werd er afgetrapt tussen DVS 2 en DTS Ede2. In de beginfase liet de thuisploeg het balletje rustig rond gaan en zagen we twee maal een prachtige aanspeelbal van respectievelijk Nick Dobbenberg en Isa Kiziler op Yordi Grovenstein. De DTS Ede defensie wist de situatie maar net op tijd te klaren. Daarentegen ineens drie corners voor DTS Ede en één van die corners weet de DVS doelman Laurens Dekker heel alert en vakbekwaam over zijn lat te tikken. Om 11:44 uur wordt Isa Kiziler op het randje van de zestien ten val gebracht en het is vervolgens Lars van Wetering die de vrije trap over doel knalt. Een venijnig schot van DTS zijde weet DVS doelman Laurens Dekker onschadelijk te maken. DVS begint het duel te controleren maar schoten van Lars van Wetering en Yordi Grovenstein leveren net niets op. Dan is het de nummer tien van DTS Ede 2 die met een leep schot doelman Laurens Dekker tot een fantastische redding dwingt. We schrijven dan12:08 uur.

Vlak voor rust een dikke scoringskans
Drie minuten later volgt er en buitenspeltreffer van DTS Ede. Een gedreven Roelof  de Groot geeft afgemeten ballen op Isa Kiziler en Michael Musa en ook weet Roelof perfect Yordi Grovenstein te bedienen maar een treffer blijft vooralsnog uit. Op slag van rust weet de goed spelende Marlo Grunder op maat Lars van Wetering te bedienen maar de inzet van Lars oftewel een 100% kans wordt tijdig van de doellijn gehaald. Rust 0-0.

Botsing
De bal is nog maar net aan het rollen gebracht of er volgt een ongelukkige botsing tussen Lars van Wetering en een DTS speler. De twee spelers kunnen gelukkig het duel voorzetten. Echt vlak daarna zien we Lars van Wetering een enorme scoringskans over het doel van DTS heen werken. Om 12:43 uur eindigt een DVS inzet op de lat van DTS en een handvol minuten later zien we Roelof de Groot een gevaarlijke kopbal loslaten. Met kunst en vliegwerk weet DTS een treffer te voorkomen. Om 12:45 uur is het dan toch raak voor DVS 2. Marlo Grunder weet zijn team op een 1-0 voorsprong te brengen. De assist komt op naam van Michael Musa. Tot twee maal toe staat DVS 2 niet goed qua verdediging en daar weet DTS Ede één keer slim gebruik van te maken, 1-1! De klok wijst dan 12:48 uur.

Explosief schot

Roelof de Groot grossiert in fraaie ballen maar Isa Kiziler ziet de bal pechvol van zijn schoen glijden. Ook knalt Isa de bal rakelings over de DTS kruising. Om 11:50 uur wordt Peter v.d. Horst ingebracht voor Michael Musa. Een minuut later knalt diezelfde Peter v.d. Horst een vrije trap op het doel van DTS, zijn inzet wordt echter geblokkeerd door een DTS speler, die vervolgens ter aarde stort. Het schot van Peter was gelijk een explosie…Gelukkig kon de DTS er de strijd voortzetten. De DVS trainer/coach Martijn Kuis vuurt zijn mannen nog maar eens aan:”Bal pakken! Kom op! Tempo houden!” Dan toch dat ene dure balverlies

Bal op rechterpaal
Peter v,d, Horst wordt onderuit gehaald en even later zien we Roelof de Groot heel pechvol de rechterpaal teisteren. Inmiddels is Jan v.d. Wolf ook het veld opgekomen. De gretige Sven Pul jaagt zijn team nog maar eens naar voren en beurtelings plagen Yordi Grovenstein en Isa Kiziler hun tegenstanders maar nog steeds geen resultaat. Ook Marlo Grunder wordt stevig onderuit onderuit gehaald en de toegekende vrije trap wordt door Roelof de Groot maar net naast getrapt. Dan zien we Jan v.d. Wolf de bal uit een corner van diezelfde Roel over het DTS doel heen koppen.

Uiteindelijk dan toch nog scoren

Dan nog een slotoffensief en uiteindelijk weet het viertal Marlo Grunder, Yordi Grovenstein, Isa Kiziler en Jan v.d. Wolf dan toch nog de verdiende winnende treffer te forceren. Jan v.d. Wolf dus matchwinnaar en daar is ondergetekende best blij mee! Het trainersduo Kuis/Van Dijk kiest Nick Dobbenberg als Man of the Match.
Persoonlijk vond ik de DVS doelman Laurens Dekker een drietal essentiële momenten hebben en even zoveel keren weet Laurens uitstekend op te treden. Ook Sven Pul vond ik voorop in de strijd gaan…Kortom, afgelopen zaterdag een duel waarin het tweede elftal verzuimde om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Hoeveel kansen moet je krijgen? Kortom, genoeg stof om over na te denken…