12 september 2015 12:15

Langendonk, W.

Man off the Match:
Isa Kiziler.

Na de laat tot stand gekomen overwinning tegen DTS in de openingswedstrijd van het seizoen sprak de equipe van Martijn Kuis en Leo van Dijk voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen SDVB 2 de ambitie uit om ook nu 3 punten te pakken. SDVB was de laatste seizoenen een tegenstander gebleken die graag het gevecht aan gaat en op deze manier het DVS altijd zeer lastig maakt. Het was dan ook noodzaak om niet in de duels verzeild te raken en het surplus aan voetballende kwaliteiten in de voorhoede aan te spreken. Vanwege de vele blessures onder de keepers bij DVS stond vandaag A-junior Tom de Groot onder de lat, naar later zou blijken zou zijn hij vuurdoop bij de senioren met glans doorstaan.

De reservebank was vandaag goed gevuld met naast de drie wisselspelers ook drie geblesseerden. Dennis Sietsma, Floris Groenewold en Jan van der Wolf konden hierdoor voor de nodige aanmoedigingen vanaf de zijlijn zorgen. Dat dit hielp bleek snel. Al na 3 minuten voetbal wist DVS op een 0-1 voorsprong te komen. Op aangeven van Michael Musa schoot Isa Kiziler de bal via een tegenstander langs de hierdoor kansloze keeper van Barneveld. Het enige moment waarop SDVB nog een positief resultaat uit deze wedstrijd had kunnen halen vond plaats in de 7e minuut. Een corner werd door de vrijstaande spits een half metertje over gekopt.

Enkele minuten later stond er namelijk 0-3 op het scorebord, wat daarna maar wijselijk uit werd gezet. Eerst was het Isa die na een ingooi goed wegdraaide en de één-twee aanging met Lars van Wetering waarna hij de bal rustig langs de doelman schoof. Een minuut later was het Lars die een voorzet van Yordi Grovenstein bij de 2e paal binnengleed. Zodoende was de winnaar van de wedstrijd al snel bekend.

Tot aan de rust behield Tom drie keer de rust en loste hij situaties die gevaarlijk hadden kunnen worden netjes op door goed te anticiperen en snel uit te komen. Verder had het verdedigende blok bestaande uit Remco van Rijn, Ronald Hoek, Sven Pul, Nick Dobbenberg en controleur Peter van der Horst hun zaken goed op orde. Na een half uur spelen werd de voorsprong vergroot. Nick zag zijn voorzet voorbijgaan aan Yordi om vervolgens te worden binnengewerkt door Lars. 0-4. Vlak voor rust spaarde Lars SDVB enigszins door op aangeven van de sterk spelende Marlo Grunder te verzuimen zijn 3e te scoren.

Na rust bleek de aanvalsdrang van DVS gestild waardoor de eerste minuten onrustig waren. Helaas moest Marlo zich vanwege een blessure laten vervangen door Marnix Groenewold, die tijdens zijn invalbeurt zeer actief was. Het grootste gevaar kwam in de 2e helft van Yordi die zijn snelheid optimaal kon benutten dankzij de ruimte achter de verdediging van SDVB. Helaas voerde hij zijn dribbels vaak net te ver door waardoor enkele kansen verloren gingen.

Opmerkelijk was dat na een overtreding op Isa hij zijn ‘vergeten’ scheenbeschermers buiten het veld aan diende te gaan doen. Goed gezien door de scheidsrechter. Met Isa weer in het veld werd een doelpunt van DVS afgekeurd, dit was wat minder goed gezien door de scheidsrechter. De poging van Hoek na een voorzet van Musa werd door Lars gepromoveerd tot doelpunt, helaas ging de leidsman mee in het vlagsignaal van zijn assistent.

De 0-5 kwam er enkele minuten later toch nog. Het was Yordi die weer aan een van zijn befaamde rushes begon en ondanks meerdere mogelijkheden tot het vrij voor de keeper zetten van een medespeler koos hij er voor om zijn actie door te zetten. Nadat hij uiteindelijk alle verdedigers was voorbijgegaan werkte hij simpel binnen. In het laatste kwartier geloofde beide ploegen het wel en kabbelde de wedstrijd tot het einde. Wel kwam de lichtgeblesseerde Tom van Steden Musa nog aflossen. Job Kuipers diende zijn kwaliteiten niet meer te tonen en speelde evenals Marnix later op de dag nog een helft bij het 3e elftal.

Waar in de afgelopen 2 seizoenen onder Martijn werd begonnen met 3 verliespartijen heeft men nu al 6 punten weten te vergaren uit 2 wedstrijden. Aankomende zaterdag kunnen er hier hopelijk 3 aan worden toegevoegd. DVS’33 Ermelo 2 ontvangt SVZW 2 op het eigen sportpark.

Bekijk hier alle foto's:

Jan v/d Wolf

Het verslag van Aad van Schaijk...

DVS 2 zette perfecte eerste helft neer in Barneveld en is nu koploper!

Afgelopen zaterdag reisde het tweede elftal van DVS’33 Ermelo af naar Barneveld om daar de handschoen op te gaan nemen tegen de reserves van SDV Barneveld. Vooraf was de staf en de spelersgroep van DVS 2 er bepaald niet gerust op want gastheer SDV Barneveld 2 behaalde een week daarvoor een eenvoudige 1-4 uitzege op het tweede elftal van CSV Apeldoorn. Kortom, de mouwen moesten beslist omhoog op sportpark Norschoten en dat gebeurde…Uw vaste reporter verbleef een klein weekje in Berlijn en dankzij de vaste elftalcorrespondent dan toch nog een wedstrijdverslag.

Prima teamprestatie
DVS 2 kwam afgelopen weekend in Barneveld tot een geweldige teamprestatie. Vanaf het beginsignaal werden alle vooraf gemaakte voetbalafspraken uitstekend ingevuld en voordat onze gastheer het goed en wel besefte keek men na een kwartier voetballen al tegen een 0-3 achterstand op! De wedstrijd was nauwelijks 120 seconden op weg of Isa Kiziler opende de score uit een assist van Michael Musa. Zo rond de vijftiende speelminuut scoorde Isa Kiziler opnieuw en nu was de aangever Lars van Wetering. Kortom, 0-2 voor DVS!

SDV Barneveld 2 in de problemen
SDV Barneveld 2 zag zich dus al snel geplaatst voor een groot probleem, dat probleem werd nog groter toen Lars van Wetering er in de zeventiende minuut 0-3 van maakte en dit keer was het Yordi Grovenstein die de assist op zijn naam bracht. Daarna kwam de al weken lang goed spelende Nick Dobbenberg in het vizier. DVS 2 bleef heel geconcentreerd spelen en kwam na ruim een half uur voetballen op 0-4 na een mooie aanval over de rechterkant met Michael Musa en Nick Dobbenberg. Nick stelde tenslotte Lars van Wetering in staat de 0-4 te scoren.

Gemakzucht…
De tweede speelhelft was helaas van minder niveau als de eerste speelhelft. Dit ondanks het feit dat er in de rust werd afgesproken om zo verder te blijven spelen. Hoe, dat gaan we hier natuurlijk niet uit de doeken doen want daar breng je andere opponenten mee op het goede spoor. Kortom, er sloop onbedoeld toch wat gemakzucht in de Ermelose ploeg en dat is op zich wel een beetje te begrijpen maar het trainersduo Martijn Kuis en Leo van Dijk ziet dat  liever niet gebeuren. Een klein kwartier voor het einde kwam DVS 2 ook nog op 0-5 door een mooie solo van Yordi Grovenstein.

Score had nog groter kunnen zijn
Het zal u zeker niet verbazen als ik u vertel dat het tweede elftal van DVS zich nog naar grotere cijfers had kunnen voetballen maar men liet de gecreëerde  scoringskansen helaas onbenut. Toch was men uiteindelijk meer dan tevreden met deze grote uitoverwinning en goed veldspel. Met name tijdens die eerste speelhelft was het echt genieten geblazen en haalde het team van de DVS 2 trainer/coach Martijn Kuis en zijn kompanen Leo van Dijk, Jan Betten, Ronald v.d. Beek, Jan Bosch, Wim Huijer en Rob van Genderen een hoog niveau.

Samen kwam men tot goede prestaties…
De staf van DVS 2 kon afgelopen zaterdag geen beroep doen op Floris Groenewold, Dennis Sietsma en Jan van der Wolf; dit drietal is momenteel geblesseerd. Daar waar de rockgroep de Puhdys mijn vrouw en mij ‘Ein kraftvoller Abschied’ in Potsdam bezorgde zette DVS 2 een heel krachtvol begin van de competitie neer! Kortom, die Puhdys begeistern auf ihrer Goodbye-Tournee ein textsicheres Publikum beim Kultur- und Sportfest des SC Potsdam. DVS 2 vulde in Barneveld haar voetbalafspraken heel goed in en voetbalde zich daarmee naar een prima eerste plaats in de Mannen Zaterdag -2- Hoofdklasse A. Een goed begin, is immers vaak het halve werk…

Uitdaging...
Zaak is om juist op dit niveau ook een sterke tweede helft neer te zetten, dat moet eigenlijk de volgende uitdaging worden. Neemt niet weg dat ondergetekende beretrots is op de voetbalprestatie zoals neergezet op sportpark Norschoten in Barneveld. Die sportieve dreun zal nog wel even nagalmen in Barneveld net als de muziek van de Puhdys. Om een krant uit Potsdam te citeren: Die Zugaben machten deutlich, was die Puhdys von so vielen Bands unterscheidet: Ihre Hits sind generationenübergreifend!

Dank aan elftalcorrespondent
Tot slot wil ik de elftalcorrespondent van DVS 2 heel hartelijk danken voor zijn wedstrijdinformatie en u graag verwijzen naar de voorbeschouwing van DVS’33 Ermelo 2-SVZW 2 elders op deze site.