HHC Hardenberg 2 bezorgt DVS’33 Ermelo 2 in de laatste minuut een flinke kater

DVS'33 Ermelo 2

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

31 oktober 2015 12:00

Pouls, Z.

De laatste wedstrijd van de 1e periode speelde DVS’33 Ermelo 2 uit tegen HHC Hardenberg 2. Omdat men een beter doelsaldo had dan medekoploper Berkum 2, zou een winstpartij welhaast zeker volstaan voor het winnen van de 1e periode. Deze prijs zou deelname aan de beker voor standaardelftallen opleveren tijdens volgend seizoen. Afgelopen seizoen won men de 3e periode, waardoor er over enkele weken mag worden aangetreden tegen het eerste elftal van hoofdklasser SDC Putten, een mooi affiche en hopelijk prachtige ervaring.

HHC Hardenberg bleek net als de afgelopen seizoenen een stugge tegenstander die veel druk naar voren zet en graag de lange bal geeft op de zijkanten om de aldaar aanwezige snelheid te benutten. In vrijwel de gehele eerste helft wist DVS hier geen vat op te krijgen. Wanneer de bal eindelijk in eigen bezit was werd deze zeer snel weer verspeeld, waardoor er niet het eigen aanvallende voetbal kon worden gespeeld. Naast een vroege afgekeurde goal van Roelof de Groot en een schot voorlangs de goal door Lars van Wetering kwam de geel-zwarte equipe niet. HHC controleerde het duel in de eerste 45 minuten en benutte één van de twee 100% kansen die men kreeg. Na een kwartier spelen wist HHC een counter van DVS in de kiem te smoren en kon een middenvelder vogelvrij inkoppen na een voorzet van de mee opgekomen linksback. Doelman Roy Eppink was kansloos.

Na de rust een ander wedstrijdbeeld. DVS liet de bal beter rondgaan, waardoor HHC vaak een stapje te laat was. In de 52e minuut kwamen dan ook de eerste waarschuwingen voor HHC. Eerst was het Marlo Grunder die zijn schot gekeerd worden, waarna Tom van Steden zijn inzet vanuit de daar op volgende corner van de lijn werd gehaald. Een herhaling van zetten volgde in de 60e minuut. Een inzet van Roelof kon tot corner worden verwerkt, waarna uit deze standaardsituatie zowel de keeper alsmede een veldspeler van HHC nodig waren om de bal voor de doellijn te keren.

In de 71e minuut krijgt DVS dan toch loon na werken. Lars weet optimaal te profiteren van miscommunicatie tussen de goalie van HHC en een centrale verdediger en promoveert een dieptepass van Remco van Rijn tot assist. 1-1. Enkele minuten later stuurt Marlo buitenspeler Isa Kisiler weg op links. De voorzet van Isa landt precies tussen twee tegenstanders op het hoofd van Lars, welke ook met deze kans wel raad weet. 1-2!

DVS buigt zo binnen tien minuten de score om in eigen voordeel. Helaas weet HHC binnen de kortste keren ook weer op gelijke hoogte te komen. Eigen balverlies in de voorhoede tijdens een slecht uitgespeelde counter leidt de tegengoal in. HHC weet in twee instanties een vrije man te vinden, wiens schot nog gepareerd kan worden door Roy. Helaas is de spits van HHC er als de kippen bij om de afvallende bal binnen te werken.

Doordat beide teams vanwege vermoeidheid en wissels niet meer goed in positie staan zijn de 5 minuten blessuretijd zeer spectaculair. Eerst is het Michael Musa die in een 1-tegen-1 situatie de kaas van het brood laat eten door de doelwachter van de tegenstander, waarna hij een minuut later met een afgemeten voorzet de assist levert op een treffer van Lars. DVS komt wederom op voorsprong, maar HHC is nog niet verslagen. Na een individuele actie eindigt de doelpoging van een Hardenberger nog enigszins gelukkig op de paal. Helaas weten de gastheren een minuut later alsnog op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van rond de middenlijn wordt de overvolle zestien meter ingepompt en valt gedragen door de wind en met een verraderlijk laagstaande zon in de rug net binnen aan de verkeerde kant van de paal. 3-3.

Zo wordt in de laatste seconden van de wedstrijd de 1e periode uit handen gegeven. Met een fikse kater stapten de geel-zwarten de bus weer in voor de lange terugreis naar Ermelo. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk 2. Hopelijk weet men dan de kater weg te spoelen met een overwinning om zo de 2e periode goed van start te gaan.