28 november 2015 12:15

Maathuis, G.

Man off the Match:
Lars van Wetering.

Op zaterdag 28 december 2015 was DVS'33 Ermelo 2 te gast bij DOS'37. Deze promovendus stond vooraf op een 12e positie, terwijl de gasten uit Ermelo als koploper naar Vriezenveen afreisden. DVS 2 bewaart geen goede herinneringen aan Vriezenveen, aangezien vorig jaar verloren werd van DETO 2. Echter, het team van Martijn Kuis en Leo van Dijk presteert een stuk constanter dan vorig jaar. Vooraf ging men eigenlijk ook wel uit van een overwinning.

Trainers Martijn Kuis en Leo van DIjk konden overig een nagenoeg fitte selectie beschikken. Met uitzondering van Job Kuijpers, Jan van der Wolf en Sven Pul was de groep fit en inzetbaar. Nieuwkomer Ilias el Atotti werd aan de selectie teogevoegd. Hij begon, evenals Remco van Rijn, Michael Musa en Sven Pul (in geval van nood), op de bank.

De wedstrijd werd rond kwart ober 12 op gang gebracht door de dienstdoende scheidsrechter op een vrij smal kunstgrasveld. De beginfase bleek voor de thuisploeg. Zowel in de 2e als in de 4e minuut werd de verdediging van DVS in verlegenheid gebracht, waarna doelman Roy Eppink direct in actie moest komen. Dit deed hij uitstekend, waardoor het met een sisser afliep.

In de 6e minuut was er het eerste gevaar van DVS en dit leverde direct een doellpunt op. Men kreeg balbezit aan de rechterkant van het veld en er werd direct een versnelling bijgeschakeld. Na een goede actie van Isa werd Marlo bereikt, diens pass op Roelof was op maat en hij wist met een steekpass Yordi aan het werk te zetten. Oog in oog met de keeper faalde hij niet, 0-1!

DOS'37 probeert iets terug te doen, maar verder dan 2 redelijk gevaarlijke corners komen ze niet. In de 18e minuut weet Roelof een mooie aanval van DVS-zijde af te ronden, maar deze wordt teruggevlagd door de grensrechter. Een discutabele beslissing. In de 20e minuut is het toch raak. Isa bereikt de mee opgekomende NIck Dobbenberg en diens voorzet wordt op waarde geschat door Lars. Hij schiet bij de 1e paal de 0-2 binnen.

Het gaat dan hard. In de 23e minuut is het wederom Yordi die doel treft. Goed doorzetten van Dennis Sietsma leidt tot balbezit van Yordi. Zijn voorzet vertrekt te laat van zijn schoen, maar in de rebound weet hij alsnog de bal in het doel te krijgen, 0-3.

Hierna volgt een duidelijk mindere fase van DVS. Wie weet is het concentratieverlies door de vroege en comfortabele voorsprong, maar dit mag niet gebeuren. Eerst wordt in de 35e minuut een vrije trap volkomen vrij binnengewerkt bij de 2e paal (1-3), waarna in de 42e minuut duur balverlies, na notabene een afgeslagen DVS corner, leidt tot de 2-3. In de periode voor de 2-3 konden er nog 2 grote kansen genoteerd worden voor DOS'37. Deze werden echter niet verzilverd.

In de 2e helft was het eerste noemenswaardige moment de noodgedwongen wissel van Marlo Grunder. Zijn vervanger was Michael Musa, die in de spits ging spelen. Lars van Wetering schoof hierdoor een plekje terug naar de '10'. Musa laat meteen zien hoe goed hij kan voetballen. Hij bereikt Yordi, zijn balaanname verhindert echter een bevrijdende 2-4.

In de 66e minuut valt dan toch definitief het doek voor DOS'37. Wederom is het Lars van de Wetering die een voorzet, dit keer van Roelof de Groot, tot een doelpunt weet te promoveren, 2-4. In de 70e minuut is het Yordi die nog een doelpunt kan maken, maar de voorzet van Musa blijkt net iets te lastig.

Ook in de 2e helft volgt dan een moment van concentratieverlies in de verdediging. DOS'37, een hardwerkene, maar niet bijster goed voetballende ploeg, krijgt toch goede kansen om de stand wat draaglijker te maken. Een combinatie van geluk en goed optreden van Roy verhindert echter meer tegendoelpunten.

In de tussentijd heeft Dennis Sietsma plaatsgemaakt voor Remco van Rijn en heeft Isa Kiziler het veld verlaten, waardoor Ilias el Atotti zijn debuut mocht maken in het 2e elftal van DVS. Drie minuten na zijn entree kreeg hij een mooie bal van Roelof. 1 op 1 met de keeper faalde Ilias in 1e instantie, waarna hij in de daaropvolgende scrimmage de bal toch in het doel wist te werken, 2-5. Een mooi moment aan het einde van de wedstrijd!

Met een 2-5 eindstand mag DVS tevreden zijn, maar sommige fases in de wedstrijd mogen en moeten beter. Hoe dan ook, de 3 punten werden gewoon weer meegenomen naar Ermelo en door dit resultaat blijven we koploper in de Reserve Hoofdklasse. Mede door de resultaten van de oncurrenten staan we nu zelfs 2 punten los.

Volgende week de topper tegen Berkum 2. Zij verloren hun 'generale' tegen Sparta Nijkerk, waardoor ze gebrand zullen zijn op een goed resultaat. DVS zal echter ook graag willen winnen, zodat ze de concurrentie op afstand houden.