Man off the Match:
Lars van Wetering.

Klik voor alle foto's:

DVS 2 WINT VRIJ EENVOUDIG VAN BERKUM 2

De thuiswedstrijd tegen Berkum 2 kon men met een blik op de ranglijst een heuse topper noemen. De geel-zwarte equipe onder leiding van Martijn Kuis en Leo van Dijk stond voorafgaand aan de wedstrijd op de 1e plek met drie punten voorsprong op Berkum, wat op de 3e plek bivakkeerde. Winst was de opdracht van vandaag, waarna competitiegewijs alleen nog een lastige uitwedstrijd tegen AZSV op de rol stond voor de winterstop.

Berkum bleek enigszins verzwakt door blessures bij het vlaggenschip, waardoor zij met een kleine selectie de reis naar Ermelo hadden gemaakt. Misschien mede door deze personele problemen wisten zij er nooit een wedstrijd van te maken tegen de vooral in de eerste helft vrijuit en goed voetballende thuisploeg.

In de 7e minuut was het Lars van de Wetering die de score op aangeven van Yordi Grovenstein mocht openen. Hieraan vooraf ging een foutieve terugspeelbal, waarna het veld richting de goal van Berkum volledig open lag. Enkele minuten later stond de 2-0 ook al op het bord. Na goed vooruit druk zetten na een lange bal van Berkum stelde aanvoerder Sven Pul met een mooie pass Lars in staat zijn 2e goal van de dag te maken. Lars wist helaas niet binnen het kwartier een zuivere hattrick te scoren doordat zijn kopbal, wederom na een voorzet van Yordi, vlak voor de goal langs ging.

Berkum zakte in en liet DVS het spel maken. De enige keer dat ze in de 1e helft gevaarlijk voor de goal van de thuisploeg kwamen was het wel gelijk raak. Een strakke en lage voorzet kon niet door Roy Eppink geklemd worden waarna de rebound met enig fortuin voor de voeten van een speler van Berkum viel. 2-1. Ondanks de tegentreffer ging DVS verder met frank en vrij aanvallen. Een kopbal van Tom van Steden miste helaas nog de goal, maar binnen enkele minuten was de marge van 2 weer hersteld. Na een lange bal van Tom kon een samenspel van Yordi en Lars uiteindelijk in twee instanties worden gepromoveerd worden tot doelpunt door de op de grond liggende Isa Kisiler. 3-1. Voor de rust werd zelfs nog een vierde treffer aan het totaal toegevoegd. Een corner van Isa werd door Roelof de Groot binnengekopt.

De tweede helft was veel rommeliger van aard in vergelijking met de eerste helft, waarin Berkum aanvalsgolf na aanvalsgolf over zich heen kreeg. Nu speelde het spel zich meer op het middenveld af, mede doordat Berkum niet meer inzakte maar verder naar voren druk zette, maar ook doordat de urgentie bij de thuisploeg was verdwenen. Grote kansen vielen er niet te noteren tot 10 minuten voor tijd. Het was Berkum dat in een 1-tegen-1 situatie voor de goal verscheen, waarna Roy met zijn hak redding wist te brengen om vervolgens eenvoudig de bal via het hoofd van Nick Dobbenberg te kunnen vangen.

Deze mogelijkheid was de opmaat voor een klein offensief van DVS wat leidde tot schoten van Isa (op de paal) en Yordi (redding keeper). In de laatste minuut van de wedstrijd wist Isa na een corner de afvallende bal nog snoeihard binnen te rammen voor een 5-1 eindstand.

Volgende week staat zoals eerder genoemd een uitwedstrijd tegen AZSV uit Aalten op het programma om een week later voor de beker eveneens op verplaatsing aan te treden tegen het tweede elftal van OWIOS uit Oldenbroek.