DVS 2 doet zichzelf schromelijk tekort met 2-2 gelijk spel tegen SDVB 2

23 januari 2016 11:30

Wenneker, N.

Man off the Match:
Peter van der Horst.

Soms komt het er op aan wedstrijden te winnen die je eigenlijk moet winnen en afgelopen zaterdag was er sprake van zo’n wedstrijd. Het tweede elftal van DVS’33 Ermelo leek in de eerste helft de reserves van SDV Barneveld op de pijnbank te gaan leggen en definitief naar een nederlaag te gaan spelen maar DVS 2 deed dat tenslotte niet. Tijdens een doelpuntrijpe fase in die eerste 45 minuten van de thuisclub was het de goalie van SDVB 2 die middels twee fabuleuze reddingen zijn ploeg in de race hield. De schade voor de Barneveldse ploeg bleef tot de rust beperkt tot slechts twee treffers. Achteraf best frustrerend want eigenlijk had de formatie van het duo Martijn Kuis en Leo van Dijk het karwei gezien de kansen af moeten maken. Een leerproces waarin het Ermelose team toch moet verbeteren.

Na de rust een dolend DVS
Na de rust zagen de toeschouwers een te gehaast spelend tweede elftal van DVS en werden bepaalde zaken gewoon soms slordig ingevuld. Dat heeft nog niet eens zoveel te maken met kwaliteit maar wel met een stukje slimheid. De meest gevaarlijk man pakken, de juiste keuzes maken, bepaalde dingen aanvoelen, het spelletje vooral simpel houden. Kortom, het lukte DVS 2 niet om de verkregen 2-0 voorsprong over de streep te trekken, integendeel. SDV Barneveld 2 werd in leven gelaten en onze gasten van afgelopen zaterdag waren zelfs in staat alsnog langszij te komen. Kortom, er werden alsnog twee tegendoelpunten geslikt door de thuisploeg en dat deed best een beetje pijn. Na afloop was de thuisploeg zichtbaar een beetje aangedaan. Je kon een speld horen vallen. Nogmaals als er een kans was om wat afstand te nemen van SDVB 2 dan was het wel tijdens die eerste speelhelft…Kortom, een wedstrijd met een bizar verloop.

Scoringskans voor Isa Kiziler
Het tweede elftal van SDVB ging goed van start in Ermelo, men vond elkaar makkelijk en er werd gestreden om elke bal. Toch was de beste scoringskans voor DVS 2 en wel voor de gretige Isa Kiziler; hij schoot de bal helaas net over het SDVB doel. Vanaf dat moment kreeg de de thuisploeg duidelijk vat op het spelen kreeg men SDVB 2 onder controle. SDVB 2 had een aardig aantal overtredingen op rij nodig om de thuisploeg te beteugelen. De Ermelose formatie werd steeds sterker op het middenveld en het was soms ronduit genieten van Ronald Hoek, hij deed het altijd goed! Ook Okan Soykan drukte zijn stempel op het duel en wist makkelijk zijn maten te bedienen. Het was gewoon wachten op de Ermelose openingstreffer.

Lars van Wetering opent score
Dat openingsdoelpunt kwam er dan ook en wel om 11:41 uur na een schitterende Ermelose aanval. Isa Kiziler zette het spel op de wagen en het was uiteindelijk Lars van Wetering die daar bekwaam van profiteerde, 1-0! Nog geen vier minuten later beging de Barneveldse goalie een misser bij een goed genomen vrije trap van Roelof de Groot. De goalie van SDVB kwam op dat moment uitermate goed weg want de inzet van Roelof schampte de linkerpaal! Een Ermelose aanval opgezet door Okan Soykan en Yordi Grovenstein leidde uiteindelijk tot een corner voor de thuisploeg en uit de goed aangesneden hoekschop van Isa Kiziler kopte Lars van Wetering gevaarlijk op het doel van SDVB 2. Even later kopte diezelfde Lars nogmaals een vrije trap van Roelof de Groot richting Barneveldse doelmond maar tijdens beide keren bleef SDVB 2 verschoond van een treffer.

Achterwaartse hakker van Sven Pul
Zo af en toe plaatste SDVB 2 een tegenstoot maar het was met name vaak Ronald Hoek die dan de klus verdedigend weet te klaren. Ook was er die ‘achterwaartse hakker’ van Sven Pul die bewondering oogstte. DVS 2 gaf gewoon weinig weg in die eerste helft. Even later een goochelende Yordi Grovenstein op links en zijn inzet om 11:52 uur ging maar net voorlangs. Een minuut later een gevaarlijke corner voor SDVB 2 en nu was het de DVS doelman Dennis Vinken die redding bracht. Opnieuw een hele goede spelfase van DVS 2 maar de thuisploeg was in die periode gewoon niet efficiënt genoeg. Klokslag 12:00 uur krijgt het trio Isa Kiziler, Okan Soykan en Peter v.d. Horst het op hun heupen en het is Peter v.d. Horst die de voorsprong van DVS weet te vergroten. Pats, 2-0!

Prachtige redding van SDVB 2 goalie!
Drie minuten later weet Roelof de Groot zijn ploegmaat Okan Soykan in stelling te brengen en vervolgens haalt Okan Soykan met een vlammend schot geweldig uit maar de Barneveldse doelman weet vervolgens de inzet van Okan op fabuleuze wijze te pareren. Vlak daarvoor was er even een overtreding op Ronald Hoek, het was even schrikken maar gelukkig kon Ronald het duel voortzetten. Ook Okan Soykan werd even iets geraakt en viel met een van pijn vertrokken gezicht buiten de lijn. Ook Okan kon na een korte behandeling het duel voortzetten. Opnieuw weet de DVS goalie Dennis Vinken doortastend op te treden bij een gevaarlijk aanvalsmoment van SDVB 2.

Kwestie van ervaring…
Dan dat ene moment…Het is Isa Kiziler die op hol lijkt te slaan en heel gevaarlijk de zestien van SDVB 2 weet binnen te dringen. Onderweg werd Isa duidelijk vast gehouden en eigenlijk had hij een penalty moeten weten te peuren uit die situatie. Onervarenheid misschien…Vlak voor rust weet Ronald Hoek Peter v.d. Horst nog een keer fraai aan te spelen maar SDVB 2 weet de boel dan alsnog te klaren. De rust breekt aan met een 2-0 voorsprong voor DVS 2.

SDVB 2 scoort aansluitingstreffer
De tweede helft is een geheel ander helft dan de eerste speelhelft. DVS 2 speelt slordig, is soms te gehaast en de ploeg wekt soms de indruk dan men het wat te gemakkelijk oppakt. Yordi Grovenstein stelt Isa Kiziler nog wel vlak na rust in staat iets moois te ondernemen; Isa neemt de bal in één keer op zijn slof maar de bal krijgt helaas de verkeerde richting mee. SDVB 2 is dan al duidelijk op zoek naar een aansluitingstreffer en dringt soms behoorlijk aan. In de 18e minuut weet SDVB 2 die aansluitingstreffer dan ook te realiseren, 2-1! De thuisploeg weet daar dan vervolgens nog een gevaarlijk moment tegenover te plaatsen. Het is Isa Kiziler die Lars van Wetering op weg stuurt en precies op de hoek van de zestien krijgt DVS 2 een vrije trap na een overtreding op de gewiekste Lars van Wetering. Helaas levert die vrije trap niets op.

DVS 2 reageert niet alert genoeg
De DVS 2 trainer/coach Martijn Kuis onderkent de bedoelingen van SDVB 2 en probeert zijn ploeg scherp te houden. Floris Groenewold komt om 13:02 uur voor Ronald Hoek. SDVB 2 blijft daar waar mogelijk de aanval zoeken en probeert iets te forceren. Na alweer een korte corner reageert de Ermelose formatie niet alert genoeg en is in de 28e speelminuut de 2-2 gelijkmaker een voldongen feit. Job Kuijpers komt voor Okan Soykan en Remco van Rijn komt voor Dennis Sietsma. Zou het dan toch nog…? Remco van Rijn weet Lars van Wetering in de slotfase nog een keer te bedienen maar de hardwerkende Lars ziet zijn ultieme poging om nog iets te forceren helaas niet beloond. Eén ding is zeker, de klok is genadeloos en niet veel later blaast de nog jonge en goed fluitende scheidsrechter Dhr. N. Wenneker voor de laatste maal en is SDVB 2 een zwaar bevochten punt rijker en de thuisploeg een illusie armer…Dit deed best een beetje pijn. Ook dat is voetbal…

Complimenten
Na afloop was er natuurlijk sprake van teleurstelling bij de thuisploeg men verzuimde gewoon de score op te voeren na een 2-0 voorsprong. Toch genoot ondergetekende van sommige spelers. Zo was er het goede optreden van Ronald Hoek, het doortastende optreden van doelman Dennis Vinken en ik genoot van de karakterspeler Sven Pul. Goed bezig die Sven! Ook een compliment voor de dienstdoende scheidsrechter. De man hield zich goed staande in dit soms praatzieke opgewonden duel.