Kevin Vink

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

30 april 2016 14:30

Keijl, G.

Voor menig Ermelose supporter, die de seizoensopening van zijn club bij Excelsior Maassluis nog helder op het netvlies had staan, was het moeilijk voor te stellen, dat die club bij aanvang van de return op de tweede plaats stond. DVS’33 Ermelo had in dat tumultueuze duel immers met een ruime zege van het veld af moeten stappen. Excelsior M gaf het antwoord aan de Ermelose Sportlaan, waarin het de wedstrijd een groot deel domineerde en de schade voor de geelzwarten al hoger had kunnen zijn dan de 0-1 stand halverwege. In de laatste helft van het tweede bedrijf mochten de Ermeloërs serieus denken aan de gelijkmaker, maar kregen in de slotfase nog twee tegentreffers om de oren. De vreugde bij de bezoekers was dubbel groot, want koploper Katwijk had verloren, zodat de “Tricolores” met nog twee wedstrijden te gaan de stand in de Topklasse aanvoeren.
Bij de kampioenskandidaat stond Kevin Vink nu wel in de basis in tegenstelling tot de ouverture. Daarnaast begon Ahmad Mendes Moreira, in Maassluis met zijn invalbeurt nog een kwelgeest voor de Veluwse verdediging, vanaf het eerste fluitsignaal. Roeland ten Berge moest zijn ploeg op drie plaatsen wijzigen door schorsingen van Edmund Mijnheer en Kay Velda, alsmede door prettige familiaire omstandigheden voor Yasin Kurt. Jorran van Santen begon zodoende in het hart van de defensie en Haico Epe nam de rechtsbackplaats in. David van de Groep en Okan Soykan speelden nu vanaf het begin op het middenveld.

Excelsior M voor rust te sterk voor DVS
Beide ploegen hadden aanvallende bedoelingen. Excelsior M om de race met Katwijk vol te houden en de thuisclub om het eigen publiek nog te vermaken. De roodwitblauwen slaagden er het beste in om hun intenties vorm te geven, hoewel DVS in het eerste kwartier, waarin de wedstrijd nog open was, dicht bij een treffer was. Een hoekschop kon in de 2e minuut kon door de Maassluise verdedigers niet afdoende weggewerkt worden, waarna David van de Groep het leer vanaf links prachtig richting de verre kruising krulde. Helaas voor DVS ging deze net naast. Daarna was Kevin Vink twee maal gevaarlijk. De lange spits is sowieso een gevaar voor elke verdediging. Als hij zelf al dan niet met het hoofd tot een gerichte doelpoging komt, ontstaan die wel bij het verlengen. Een aanvaller, die je niet graag aan de bal laat komen. Nadat zijn schot in de 6e minuut nog naast ging, kopte hij uit een voorzet Vincent van den Berg richting bovenhoek, maar Paul Eppink keerde het gevaar. De gasten kregen nu steeds meer grip op de wedstrijd en kwamen vooral over de rechterkant veelvuldig door.

Was het niet de rechterspits, dan wel de balvaardige back Elson do Rosario Almeida. Hij kon in de 12e minuut rechts in het strafschopgebied minuut aanleggen voor een schot, dat door Paul Eppink fantastisch gepareerd werd. De rebound van Vincent van den Berg ging ruim over. Een minuut later legde de rechterspits af op Niels Redert, die zijn schot naast zag gaan. Na een kwartier voetbal verlengde Kevin Vink een verre inworp, die door Niels Redert goed ingekopt werd, maar doelman Paul Eppink tikte de bal net uit de bovenhoek. DVS kon daar vooralsnog niet veel tegenover zetten. Bij een van de schaarse goede aanvallen schoot Ali Akla in de 25e minuut met de buitenkant van de schoen in. Het leer ging rakelings over het doel. De verdiende voorsprong voor Excelsior M zou in de 27e minuut toch vallen. Roald de Vries was ongetwijfeld blij, dat hij de bal kon verlengen en niet Kevin Vink. Helaas voor hem en zijn ploeg kon aanvoerder Niels Redert nu met succes bij de tweede paal zijn hoofd tegen het speeltuig zetten, 0-1. In het restant van de eerste helft dwongen de roodwitblauwen nog vier hoekschoppen af, maar tot scoren kwam het niet meer.

DVS in tweede helft nog dicht bij gelijkmaker
Okan Soykan bleef in de rust geblesseerd in de kleedkamer achter, waarvoor Christian van de Kamp in de ploeg kwam. Aanvankelijk zette het spelbeeld van voor de rust zich nog een twintig minuten voort, waarin ook de eerste mogelijkheden weer voor de bezoekers waren, maar de inzet van Redert ging naast en Paul Eppink stopte wederom een doelpoging van Kevin Vink. Basil Camara moest met een sliding voorkomen, dat Ahmad Mendes Moreira van dichtbij kon uithalen. Het thuispubliek liet zich pas in het laatste half uur voor het eerst horen en DVS maakte er weer een wedstrijd van. In die fase mochten de geelzwarten ook serieus denken aan een gelijkmaker. Uit een voorzet van Mike Ahrens kopte Jorran van Santen op de paal en voedde daarmee de hoop op een resultaat. In de 78e minuut verliet David van de Groep het veld voor Stevan de Geijter, die linksback ging spelen. Roald de Vries schoof een linie naar voren. Het 4-3-3- systeem zou voor meer Ermelose druk zorgen. De beste kans ontstond in 72e minuut nog uit een lange bal van Basil Camara, die doorgekopt door Christian van de Kamp Maurice de Ruiter vrij voor de Maassluise goalie zette. Jean-Paul van Leeuwen lag in de baan van het schot.

Een minuut later volleerde De Ruiter uit een voorzet van Jorran van Santen nog op de lat. Helemaal zonder gevaar was Excelsior M nu ook niet en een schot van Robin van der Linde en een kopbal van Kevin Vink gingen naast. Moreira kon doelman Paul Eppink evenmin in de 84e minuut verrassen met een bekeken lob. Met Ronald Hoek voor Haico Epe ging DVS de slotfase in, terwijl ook Jeroen Rijsdijk in de slotminuten zijn derde wissel gebruikte. DVS kwam zelf niet meer tot een doelpoging, maar claimde nog wel een handsbal in de Maassluise ‘zestien’. Excelsior M zou nog wel uitlopen naar een overtuigende score. Invaller Kevin Dercks kopte tussen twee DVS’ers de bal naar voren, waarna er een overtalsituatie ontstond. Uit de voorzet van Kevin Vink nam hij het leer met de bovenarm mee en rondde vervolgens beheerst af, 0-2. Die treffer kreeg nog een vervolg, toen Kevin Vink een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal kon binnenlopen. Die 0-3 paste bij een groot deel van de overigens heel aantrekkelijke wedstrijd, waarin Excelsior M heerste.

“Verdienste van Excelsior”
“De drie wijzigingen in het elftal waren niet zo van invloed op ons spel vandaag”, zag trainer Roeland ten Berge:” We hoefden niet het hele elftal op de kop te gooien. We konden dit opvangen met spelers, die al het hele seizoen bij de selectie zitten. Je treft een sterke tegenstander en het lijkt mij voor die gasten een mooie gelegenheid om een goede wedstrijd te spelen. Dat wij in de eerste helft niet tot ons eigen spel kwamen, had daar ook niets mee te maken. Dat had meer te maken met hun spel, waar zij via hun backs konden doorvoetballen. Wij wilden met twee spitsens graag druk op hun centrum zetten, waarna de bal meestal bij hun backs kwam en wij zouden moeten uitstappen naar de zijkanten.  Zij speelden dan of de lange bal of ze konden doorkomen over de zijkant, zoals nu op de rechterkant. Het was voor ons heel moeilijk om de bal te veroveren en dat lukte in de eerste helft ook niet. Op het moment, dat wij lang speelden, was de bal ook meestal voor hun. Dat was ook de kracht van Excelsior.

Daarna hebben we meer geprobeerd om de bal over de grond te spelen en namen daar wat meer risico mee. Het stond bij hun heel goed, dus ook dat viel niet mee om ons er goed onderuit te voetballen. In de eerste helft hebben we wel geprobeerd onze middenvelders goed in te spelen, maar zij zetten daar goed druk op. Dat had dus alles te maken met de kwaliteiten van de tegenstander. In de tweede helft zouden we het wel direct gaan omzetten naar 4-3-3, maar nog wel met Okan. We kregen het signaal, dat hij niet helemaal meer fit was. We wilden in de tweede helft verder van ons goal spelen en druk zetten op hun laatste linie. En we wilden ons beter onder hun druk uitvoetballen. Dat lukte nog niet direct, zodat we sneller direct op Christian inspeelden. Daar vanuit wilden we verder voetballen. Dat ging na zo’n kwartier in de tweede helft pas beter lopen, konden we beter bijsluiten en doorvoetballen. Door die 0-1 bleef het lang een wedstrijd, ondanks hun kansen. Maar wij hebben ook de mogelijkheden gehad om 1-1 te maken. In de fase, dat we gelijk konden maken, waren we op ons best. Ik had ook de middenvelders wat meer naar voren kunnen zetten, maar nu deden we dat met Christian centraal en Maurice en Ali één op één op hun backs.

Die zouden we zodoende meer weg moeten houden. Dat pakte ook voor ons beter uit met die bal van Jorran op de paal. Toen groeiden we ook langzaam weer in de wedstrijd met die kans ook voor Maurice alleen voor de keeper. Dat was de grootste kans voor ons en daarna nog die bal op de lat. Dan moet die net goed vallen en een 1-1 zou ook het maximale voor ons geweest zijn.
De thuiswedstrijd tegen Spakenburg wordt weer een totaal andere. Excelsior steekt heel goed in elkaar, speelt nog voor het kampioenschap, voetbalt fris, goed geconcentreerd, goede organisatie. Spakenburg is net als wij nu ook klaar. Ik verwacht, dat dat een heel open wedstrijd wordt en we willen het thuispubliek nog een keer trakteren op een mooie wedstrijd.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Roald de Vries, Basil Camara, Jorran van Santen, Haico Epe (81’ Ronald Hoek), Okan Soykan (46’ Christian van de Kamp), Hayri Pinarci, David van de Groep (68’ Stevan de Geijter), Mike Ahrens, Maurice de Ruiter, Ali Akla.
Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Sefa Kurt, Daan Smith, Elson do Rosario Almeida, Lilian Berkhout (70’ Kevin Dercks), Stephan Kruithof (76’ Robin Hofman), Niels Redert, Ahmad Mendes Moreira (89’ Dean van Ooijen), Kevin Vink, Vincent van den Berg.

Scheidsrechter: dhr. G. Keijl uit Heerde

Scoreverloop: 27’ Niels Redert 0-1, 90’ Kevin Dercks 0-2, 90+1 Kevin Vink 0-3.

Resultaten Topklasse 30 april (28e ronde, 8e ronde derde periode):
Ondanks de nederlaag weet DVS zich op de negende plek met 33 punten volgend seizoen al gegarandeerd voor de Derde Divisie. De theoretische mogelijkheid op de Tweede verdween volkomen met een achterstand van negen punten op de nummer zeven. Door de uitslag in Katwijk nam Excelsior M door de 0-3 met een puntentotaal van 55 de koppositie over. Kunnen Kozakken Boys en Spakenburg de “Tricolores” nog uit deze geweldige flow halen, die inmiddels al weer 22 wedstrijden duurt?
Katwijk-GVVV: Gaan de personele problemen op “De Krom” toch een probleem vormen in de titelrace. De vroege voorsprong ten spijt maakte het opgeleefde GVVV nog voor de rust gelijk en pakte in de slotminuten alsnog de 1-2 zege. Katwijk moest daardoor de eerste plaats prijsgeven en volgt nu op een punt. Met 42 punten hebben de Veenendalers nu een voorsprong van twee op de nog enige belager voor de zevende plaats.
ONS Boso Sneek-HHC Hardenberg: Lang leek ONS na een 1-0 voorsprong en de gelijkmaker voor de rust een verdiend punt over te houden aan deze wedstrijd, maar kort voor het sluiten van de markt pakten de Sallanders met 1-2 de volle buit. Daarmee kwam HHC naast de gevallen lijstaanvoerder Katwijk en is het kampioenschap met een punt achterstand op de nieuwe lijstaanvoerder uit Maassluis nog alleszins mogelijk. De Friezen met 28 punten zagen de herkanser een punt inlopen tot drie en mogen in de laatste twee wedstrijden nog volop aan de bak.
Kozakken Boys-RVVH: De thuisclub was ondanks het puntenaftrek (3) naar aanleiding van gestaakte thuiswedstrijd tegen GVVV al zeker van de Tweede Divisie, maar verkleinde daarmee wel de kansen op het kampioenschap. RVVH nam nog wel een voorsprong, maar er werden door de 3-1 eindstand weer drie punten toegevoegd aan de 47, waardoor er nog een minieme kans is op de titel. Het Ridderkerkse ‘Hercules’ is ondanks de nederlaag met 22 punten nog steeds niet “afgestegen”. De herkanser is drie punten verwijderd en de eerste veilige plek vijf.
Spakenburg-Rijnsburgse Boys: Het werd een weinig verheffende 0-0 op de “Westmaat”, waarmee Spakenburg de promotie naar de Tweede Divisie binnen haalde. Met 47 punten staan de “Blauwen” op de zesde plaats en is Rijnsburgse Boys definitief op afstand gezet (40). Met een achterstand van twee punten op GVVV is het laatste ticket voor de “Uien” echter nog niet vergeven.
Barendrecht-SteDoCo: De gastheren wilden perse op de eigen “Bongerd” een feestje vieren en deden dat ook. Met de 3-1 zege vergaarde Barendrecht de laatste benodigde punten om toe te treden tot de Tweede Divisie. Met een totaal van 49 gingen de roodwitten op de ranglijst Spakenburg voorbij en staan nu vijfde. Voor SteDoCo blijft het met 27 punten nog steeds billenknijpen, want de voorsprong op de herkanser bedraagt nog maar twee, terwijl ook de hekkensluiter dat totaal nog kan overtreffen.
Capelle-Scheveningen: De wedstrijd op “’t Slot” eindigde, zoals die begon. Capelle liep weliswaar een punt in op DVS, maar staat nog steeds tiende. Eén punt is nog nodig voor definitief lijfsbehoud. Scheveningen volgt met 29 punten op de twaalfde plaats en is ook nog niet helemaal zeker.
FC Lisse-IJsselmeervogels: De voorsprong voor de thuisclub bleef tot ruim een kwartier voor tijd in tact. De 1-1 deed echter recht aan de verhoudingen. Met 30 punten is IJsselmeervogels nog niet helemaal uit de greep van de herkanser. Die P-/D-plek  wordt met 25 punten nog steeds ingenomen door FC Lisse.