DVS A1 boekt middels fraaie doelpunten een forse 6-0 op Sportlust’46 A1

Sportlust '46 A1

A-junioren zaterdag, A1, 4e divisie F

10 oktober 2015 14:30

Vergeer, G.

Aan de schrijverskunsten van onze Aad van Schaijk  kan ik niet tippen, maar blijkbaar genoeg vertrouwen gekregen om iets over de wedstrijd DVS’33 Ermelo A1 – Sportlust A1 op papier te zetten. DVS A1, o.l.v. John Martens en Koen d’ Aulnis en hun trouwe kompanen Wout van Iersel, Gerard v.d. Belt en Kenneth Kortstam waren hoopvol gestemd na de uitzege tegen DOVO A1 een week geleden. Vol vertrouwen werd dus aangevangen op het zonnige Sportpark van DVS ’33 Ermelo tegen de gasten uit Woerden, nabij Utrecht. Een verslag.

Blessures en schorsingen…
De technische staf van Sportlust’46 A1 had van tevoren al aangegeven dat zij niet ruim in de wissels zaten omdat zij veel geblesseerde- en geschorste spelers hadden. Toch waren ook zij hoopvol gestemd om met een punt uit Ermelo weg te gaan, gezien de vorige wedstrijden en het spel wat zij op de mat gelegd hadden. De wedstrijd werd gefloten door Dhr. Vergeer uit Deventer. Even na 14.30 uur werd er afgetrapt. Eigenlijk vanaf de eerste minuten was al duidelijk wat de bedoeling van DVS was. Vroeg druk zetten en de tegenstander geen ruimte geven om te voetballen.

DVS veel in balbezit
Dit bleek ook wel nadat er 25 minuten gespeeld waren. Veel balbezit van DVS A1 en het wachten was eigenlijk op een eerste doelpunt. Sportlust kwam niet aan voetballen toe en liep veelal achter de feiten aan. De kansen voor DVS hoopten zich op en dat was ook merkbaar in het spel. Dan weer zeer veel druk, gevolgd door behoudendheid in balbezit, loerend op scoringskansen. En deze waren er wel degelijk. Jelle Zeeboer, Steven Knijn, en Thijs Kranenburg kregen hun momenten om de bal tussen de palen te werken, terwijl de altijd hardwerkende Jordy van Selm voor het overige gevaar zorgde. Dit terwijl Sportlust niet aan voetballen toe kwam en een verkenning op de helft van DVS nog moest plaats vinden.

Steven Knijn opent score
Toch duurde het tot de 28ste minuut dat Steven Knijn de bal in het net kon jagen na een goede corner van Jordy van Selm. Kort na de openingstreffer mocht Jelle Zeeboer in de 32ste minuut aanleggen voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Indien je Jelle kent, geeft het een geruststellend gevoel dat je weet dat hij de bal gaat nemen. Zelden heb ik spelers gezien die zoveel kracht uit het rechterbeen weten tevoorschijn te halen als Jelle. Met een fantastische trap, ramde hij de bal in de linkerbovenhoek, geen muurtje daartegen bestendig. “De ban is gebroken, de tegenstander geknakt” denk je dan, dus voor rust nog de 3-0 aantekenen graag. Met 2-0 echter werd de kleedkamer bezocht en mochten beide teams zich bezinnen op de volgende 45 minuten.

Dennis Liibaan vervang scheidsrechter…
De aanvang van de 46ste minuut werd echter op gang gefloten door Dennis Liibaan, i.p.v. Dhr.  Vergeer. Hij gaf in de rust te kennen dat hij niet verder kon fluiten i.v.m. een dikke enkel en ja… deze was duidelijk zichtbaar. Menigeen vond al dat de “scheids” een beetje vreemd liep. Gelukkig zijn er dan van die vrijwilligers bij DVS aanwezig die “de vlag” of in dit geval “de fluit” kunnen overnemen. Na het fluitsignaal voor aanvang van de 2de helft, duurde het slechts 3 minuten voordat Ardwin Vreeman na een onderschepping van de bal aan de rechterzijde en een tempoversnelling de bal in het netje kon leggen.

Penalty
Vanaf Sportlust zijde was er eigenlijk nog geen gevaar te duchten. Men probeerde het nog wel met combinatievoetbal, maar zij kregen geen tijd en ruimte om ook maar voor enig gevaar te zorgen. Na de 3-0 en de inspanningen van Jordy van Selm mocht hij rust nemen en kon Jop Heinen zorgen voor nieuwe energie. Deze energie was een aanmoediging voor de overige spelers om onverwoestbaar door te gaan tot het creëren van nieuwe kansen en mogelijkheden. Dit resulteerde in een penalty, nadat Ardwin in de 64ste minuut, na een actie in het strafschopgebied werd neergehaald, door wederom een kanonskogel van Jelle Zeeboer. 4-0.

Volley van Jelle Zeeboer
Na deze actie van Ardwin, mocht ook hij naar de kant om vervangen te worden door Vinh-Dat Ly. Voordat Jelle Zeeboer de douche mocht opzoeken door een wissel met  Mathijs van Dusschoten, kreeg Thijs Kranenburg het wederom op zijn heupen door op de linkerzijde door te breken en zijn man uit te schakelen. Via een fraaie voorzet kon Jelle met een volley aan de rechterzijde van het doel het net bereiken en de keeper van Sportlust voor de 5de maal verrassen. Kort daarvoor was Sportlust voor de 1ste maal gevaarlijk nadat Guido van de Belt aan de linkerzijde gepasseerd was. Een voorzet resulteerde in een schot op de kruising, waarmee DVS dus goed weg kwam.

Goalie Thom van Santen coacht sterk
Ook de zeer zeker en goed coachende Thom van Santen kon hiertegen geen partij vormen. Uiteindelijk werd het nog 6-0 door een assist van Lars Dekker, die Steven Knijn in het 16 meter gebied bediende en eenvoudig kon scoren. Het was door hard werken een eenvoudige overwinning. De tegenstander kreeg nog 3 x geel en na de wedstrijd kon de feestvreugde helemaal niet op omdat SDCP verloren had met 2-1 van Victoria. DVS ’33 Ermelo A1 staat nu op een eerste plaats, met 2 punten voorsprong op SDC Putten A1. Volgende week een zware opgave: uit tegen Kampong A1 in Utrecht.

Nawoord
Heerlijk om te vernemen dat DVS A1 weer een fraaie zege toevoegde in haar reeks en vanaf deze plek wil ik de DVS A1 teammanager Gerard v.d. Belt hartelijk danken voor dit levendige verslag. Klasse Gerard! Verder wil ik u graag verwijzen naar de voorbeschouwing van Kampong A1-DVS’33 Ermelo A1. Deze voorbeschouwing verschijnt midweeks op deze site.