DVS'33 Ermelo JO19-1

A-junioren zaterdag, A1, 4e divisie F

17 oktober 2015 14:00

Senler, G.

Dit betrof de wedstrijd tussen de nummer 1 DVS’33  Ermelo A1 en de nummer 3 Kampong A1 van de 4e divisie F. DVS’33. DVS A1 had voor aanvang van deze wedstrijd een voorsprong van 3 punten op Kampong. Met nog 2 wedstrijden te gaan in de 1e competitie was dit dus een belangrijke wedstrijd voor beide kampioenskandidaten.

Onder druk
De aftrap werd exact om 14.00 uur genomen en daar kwam al snel aan het daglicht dat DVS A1 niet zijn beste kant liet zien. De verdediging kwam regelmatig onder druk te staan door toedoen van de eigen verdedigers en door de perfecte crosspasses van Kampong waar de spitsen gretig achteraan hobbelden. Daar in tegen kwam Kampong A1 ook een aantal malen goed weg door verschillende schoten op het doel, maar de keeper van Kampong hield zijn doel schoon.

Thom goed bezig
Aan de andere kant bracht Thom v Santen, bij afwezigheid van Tom de Groot,  ook een aantal keer redding voor DVS’33. Zodoende gingen we de rust in met een 0-0 stand.

Tweede helft
De 2e helft kwam hetzelfde spelbeeld aan de orde en was het wachten op wie het eerst zou scoren. Dit bleek helaas in de 70e minuut Kampong te wezen door een vrije trap. Deze werd links (vanuit oogpunt Kampong) van de muur geschoten in de rechter onderhoek van DVS A1 Deze treffer kon de A1 zichzelf aanrekenen doordat de muur niet goed stond en de betreffende hoek volledig openlag. Over de daarop volgende 10 minuten zal ik heel kort wezen. We kwamen binnen afzienbare tijd achter op 3-0.

Extra spits
Na het inbrengen van een extra spits ging DVS A1 op zoek naar treffers om de schade enigszins te herstellen. Na een aantal grote kansen o.a van Ardwin Vreemann en Ryan Hok-a-Hin kwam eindelijk DVS A1 op een 3-1 door een kopbal van Jelle vd Berg uit een corner. Deze stand stond uiteindelijk ook na 90 minuten voetbal op het scorebord.

Periodetitel…
Nadat we de andere uitslagen hadden vernomen had DVS’33 A1 een redelijke kater dat we niet deze wedstrijd hadden gewonnen. Bij winst namelijk had DVS de periode kunnen winnen aangezien de nummer 2 SDCP A1 en nummer 4 Bennekom A1 de punten hadden gedeeld d.m.v. een 2-2 einduitslag.  Verder niet treuren, DVS’33 A1 staat nog steeds bovenin de rangschikking en deelt nu de koppositie met Kampong A1 die 1e staat op basis van een beter doelsaldo.

Op naar 31 oktober
Ik groet u namens DVS’33 Ermelo A1 en we zien jullie graag op 31 oktober op het sportpark van DVS’33 voor de wedstrijd tegen Schalkhaar A1 van Martin Hoitink om 14.30 uur .